Fotoğrafçılık Forumları
Digital Fotoğraf Makinesi Alacagım?
merhaba arkadaşlar bir heves vardı küçüklükten fotoğraf tutkusu var bende fotoğraf makinesi alıp bir iki kare çekmek istiyorum ama öyle büyük birşey değilde digital istiyorum öğrenci oldugum için taşıması biryere götürmesi kolay olsun diye şimdilik bana orta derecede bir makine lazım hangılerını tavsıye edersınız arastırmalarıma gore canon ve nikon dan baska tavsıye edılmıyor ama model olarak ne alırsam iyiolur benım ıcın
birkaç baktıgım model var
NİKON COOLPİX S550
CANON POWERSHOT SD770IS
CANON POWERSHOT SD790IS
SİZCE HANGISI IYIDIR NIKON S550 NIN GECE CEKIMI IYI DEGIL DEDILER BENDE CANON SD790 I DUSUNDUM AMA YINEDE SIZE SORAYIM DEDIM BIRDE FUJI F100 UN CEKTIGI BIRKAC RESIM GORFUM BURDA BAYAGI KALITELI MAKINE GALIBA SIZIN TAVSIYELERINIZ NELERDIR CANON SD790 IYIMIDIR YOKSA DIGERLERINDEN BIRINI MI TAVSIYE EDERSINZ DUSUNCELERINIZI BEKLIYORUM HERKESIN ...
ya hıc kımsede tavsıye yazmamıs arkadaslar acemıyım bıraz yardım etsenız?
Merhaba redworm13 öncelikle aramıza hoşgeldin.
Yazdığın modelleri şöyle bir inceledim. Sanırım her yeni başlıyan gibi seninde yanlış abladığın bir nokta var. Bu megapixel olayı. Megapixeli yüksek olan makina daha iyi bir çekim yapar der herkes. Bu kesinlikle YANLIŞTIR!! Makinanın ne kadar fazla pixel i varsa o kadar büyük fotoğraflar çekip basabilirsin. Pixel fazlalığının tek katkısı budur netlik falan değil yani.
Netliğe etki eden tek şey CCD sensör değeri (boyutudur). Bu CCD sensör ne kadar büyük olursa o kadar net fotoğraf çekersin. Bunun için makina alırken ilk dikkat edilmesi gereken nokta budur.
CANON POWERSHOT SD770IS :
Marka Canon
Model Digital IXUS 85 IS - SD770
Çözünürlük 10.00 Mpixel
Maksimum çözünürlük 3648x2736
Minimum çözünürlük 640x480
Sensör boyutları 1/2.3-inch
Sensör tipi CCD
Yorum: Bu makina 1/2,3 gibi ufak boyutlu bir sensöre sahib ve bu küçük sensöre 10 mil. pixel sığdırılmış biraz riskli bir olay.
CANON POWERSHOT SD790IS : Bu makinanın CCD değeri hakkında bir bilgi bulmadım bi araştır derim.
Benim sana tavsiyem Canon PowerShot A640 benim kullandığım bir makine aynı zamanda sonuna kadar tavsiye ederim. Gözün kapalı alabilirsn.
Özellikleri:
Çözünürlük 10.00 Mpixel
Max Çözünürlük 3648x2736
Min Çözünürlük 640x480
Sensör Tipi CCD
Sensör Boyutları 1/1.8"
Optik Zoom 4x
Gördüğün gibi sensör boyutu da senin seçtiklerinden daha büyük sensöre sahip.
Fotoğraf kalitesi için galerime bakabilirsin.
Seçim senin Şimdiden hayırlı olsun..
vatos arkadasım cok sagol bayagı yardımcı olmaya calısmıssın mp olayını ben fotograf netlıgı olarak bılıyordum bu konuda bnı aydınatmıssın cok tesekkurler senın onerdıgın makıneye gelınce pıllı oldugu ıcın ozellıkle pıllılere hıc bakmadım pıllerle ugrasmak zor gelıyor
+bu arada ixus 90 ın ccd si 1/2.5 miş
su makıneyı buldum tavsıye edermısın
Canon-IXUS 960 IS 1/1.7 nasıldır ıyımıdır
#redworm13' tarafından 06.02.2009 20:19:23 tarihinde düzenlendi.
#redworm13' tarafından 06.02.2009 21:34:44 tarihinde düzenlendi.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Canon-IXUS 960 IS 1/1.7 bu oldukça iyi bir değer fakat yanında bu makinanın kaç x optik zoom yapabildiğine de bak derim ben optik zoom da önemli detaylardan biri. Ama dediğim gibi sensör olarak oldukça iyi zaten compct mak.larda 1/1.7 den daha büyüğü yok. 1/1.8 e göre de çok aşırı bir fark yaratcağını da sanmam. Ama önce diğer özelliklerini de bir ince A640 la karşılaştır derim.
Gelelim pil konusuna. Pillerle uğraşamam demişsin . Sanırım pillerin çabuk biteceğini düşündüğünden demişsin bunu. Bak ben A 640 da en düşük ömürlü olan 1300 lük pilleri kullanıyorum ve digicII işlemcili bir makina olduğu için saatlerce fotoğraf çekebiliyorum yani pil yetio ve artıo da. Ama daha önce çıkmış makinalarda malesef 2700 lük pilde kullansan çabuk bir şekilde bitiyor. Yani pil de canon da süre sorunun die bişi olmasın.
Ayrıca pilli makinalar daha avantajlıdır. Pillerin bittiği zman bi yerden pil alarak ya da yanına yedek pil alarak rahatlıkla bu sorunun üstesinden gelebilirsn. Ama bataryala bir makinada bu birz zor. Ayrıca bataryan mutlaka zamanla zayıflayacaktır ve değiştirmek zorunda kalıcaksan. Bulması ayrı bir dert hadi buldun diyelim fiyat olarak da pillerden fazla pahalıya patlar. O yüzden pilden şaşma ve IXUS 960 IS ile A640 ı ve A650 yi bi karşılaştır derim. A 650 biraz pahalı olabilir sanırım.
#vatos' tarafından 07.02.2009 12:01:56 tarihinde düzenlendi.
ben P80 veya yeni çıkan P90 al derim. nedenini makinanların özelliklerine bakınca anlarsın. kolay gelsin.
hocam p90 derken hangı model bu daha acık yazabıırmısın ixus 90 mı bundan kastın
Sony - W 115 almanı öneririm... Bu makinalar ;;; Segmentinde 10 numara....
Hatta resim konusunda çekimleri harika ve video da çok iyi çekiyor....
Ben de öğrenci olan oğluma almıştım.... Bu makina küçücük ve cepte taşıyabilirsin..
daha önce canon ixus serisinde 82 ıs kullanmıştım ve halen daha elimde olan bir makine..3.7x optik zooma sahip ixus 960.. herkese önerdiğim gibi sana da nikon öneriyorum.coolpix serilerinde bu saydığın makinelere oranla daha fazla artısı ve daha az eksisi olan modeller var.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2203421 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05