avsarv
avsarv (üye)
İstanbul / Amatör

Dfm Oscarları

Selam Arkadaşlar,
Amerikan siteleri hakkında bilgi alamadım .Sanırım hassas bir konu ve bu konuda fikir yürütmek istemiyorsunuz.Kimbilir bazılarınız Türkiye deki bazı dfm ithalatçılarının veya satıcılarının elemanlarısınız.Saygı duyuyorum.(Bu konuda hiçkimsenin kendi üzerine alınmamasını ümit ediyorum. )
Aşağıdaki modellere dfm oscarları vermek gerekirse sizce nasıl olurdu acaba...
1-En iyi makina ( Toplam kalite olarak )
2-En kaliteli mercek
3-En iyi optik
4-En kolay kullanım
5-En iyi fiyat performans
6-En iyi satış sonrası servis

Ürün modellerini şimdilik sınırlı tutuyorm.

MODELLER;

CANON S2 IS
SONY H1
PANASONIC FZ 5
PANASONIC FZ 30

Ayrıca yukarıdaki kategori dışında
Kodak z7590 ve Kodak z 740 nasıl cihazlardır.(Daha ucuz olmaları dışında tabii....)

Dikkatinizi çekerse bütün bu modeller 5mp ve üstü ve ayrıca 10 optik ve üstü özelliklere sahiptirler.
Değerli görüşlerinizi bekliyorum
Teşekkürler

Tarih: 7 Ağustos 2005, 13:50 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

avsarv, zaten bu icinde bulundugun durum herkesin basinda olan bir olay.. makineler birbirlerine cok benziyorlar.. cok fazla model var, ayni zamanda isimize yaramayacak birsuru ozellikleri de oluyor iclerinde.. aslinda herkesin istedigi; bu digital alemi biraz olsun yakalayabilmek bir kosesinden.. biraz optik zoom'u olsun ki uzagi yakina getirebilelim veya yuksek cozunurluklu olsun ki gerekirse poster gibi bile yapabilelim.. tabii manuel ozellikleri de olsun ki ileride kendimizi gelistirebilelim.. birsuru ozelliklerin arasindan kurtulmaya calisiyor duruyoruz.. hic almayi dusunmedigimiz makineleri dusunmeye basliyoruz.. bir yerde internetin sucu bu.. biri baska diyor biri digeri derken icinden cikilmaz bir hal aliyor durum..
bence bosver o kadar incelemeleri artik.. bir canon veya nikon zaten en ust klas makineler.. bahsettigimiz modellerin her turlu ozellikleri var zaten.. biri biraz daha olmus o kadar da sorun cikmaz..
bana kalirsa 12x optik zoom'u olan bir modelden al ki ilerde hayiflanmayasin dedigin gibi.. hem belki hic dusunmedigin kus fotografciligina karsi ilgi kazanirsin, belli mi olur.. ama ixus 700 gibi bir makine alirsan ilerde bir makineye daha ihtiyacin olabilir..
..
bence makineler arasindaki ufak tefek farkliliklari o kadar da gozetme.. sonucta cok ince hesaplarda bir yerleri fazla bir yerleri az oluyor.. o kadar da onemli degil dogrusu..
.. ama biraz daha bekleyebilirsen fz30 icin; iste o zaman aradigin butun ozellikleri barindiran bir makine alabilmis olacaksin bana gore.. fiyati da zannetmiyorum ki ixus 700'den cok cok daha pahali olsun.. tabii yine sen bilirsin.

 

Tarih: 9 Ağustos 2005, 23:57 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

h1 veya s2 arasında iseniz bunlardan birini alın.başka makinayabakmayın.Almancıların tamamı kompak olması nedeni iile casio alıyorlar.Fakat ultra zoomm lu makinaların performansını ve fotoğraflarını görünce fikir değiştiriyor. Napcaksın gömlek cebinde makinayı.Adam gibi olsun.Ele otursun.

 

Tarih: 10 Ağustos 2005, 00:48 - İp: yok
avsarv
avsarv (üye)
İstanbul / Amatör

Dadanagast ve Pazarbey;
Anlaşıldı anlaşıldı...
Tamam ben kararımı verdim S2 veya H1 den birisini alacağım.Bunun için kendime bir hafta süre verdim.
Başlangıçta tercihim S2 olmuştu.Fakat Pazar beyin S2 hakkındaki (hem nalına ve hem de mıhına) yorumlarından sonra beklemedeyim.Kimbilir Pazarbey S2 sini bir hafta daha kullandıktan sonra; olay bitmiştir.mutluluğu uzakta aramayın gibi bir söylemden sonra oscar'ı S2 ye gönderecektir.Bekliyorum.....

 

Tarih: 10 Ağustos 2005, 14:19 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vallla h1 i kullanmadığım için kesin birşey söyleyemem.Acaba sony den test etmek için istesemmi.Vermezler herhalde. Verseler kesin bir cevap verebilirim.Aslında öncesinde bu sınıf bir makina kullanmayan birisi için s2 nin eleştirilebilcek tek yönü objektif kapağı.Bunun haricinde her şeyi ile bir kullanıcıyı tatmin edecek nitelikte.Benimkisi birazda alışkanlıkların verdiği bir rahatsızlık.

 

Tarih: 10 Ağustos 2005, 18:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey, yapman gereken cok basit aslinda..
bir dukkana gidip h1 al.. aradan 1-2 hafta gecmeden de geri iade et.. begenmedim de mesela..
oyle dukkanlar vardir mutlaka.. bizim burada, nereden alirsan al, 7 gun icerisinde geri iade edebilme hakkin var.. yani satici geri almak zorunda senden..
mutlaka turkiyede de vardir.. var midir acaba?..

 

Tarih: 11 Ağustos 2005, 23:36 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

H1 istedim fakat cevap verme zahmetine dahi katlanmadılar. S2 ile 2500 lük pil ile arka arkaya belki 1000 tane fotoğraf çekmek mümkün.bu çok önemli. yanı yolda kalmaktansa çok çeksin. H1 in 3 katı. Gerçi h1 2 pil ile ama bence hiç bitmemesi daha iyi. S2 ye iyice ısındım.Performansı mükemmmel. Bu nedenle artık başka makina ile uğraşmanın anlamı yok.Özellikle video çekerken fotoğraf çekebilmesi çok güzel bir özellek.Kurbağa ve yılan fotoğrafımı gördüyseniz makina hakkında az çok fikir edinebilirsiniz. BEnce s2 sınıfının birincisi. Özellikle döner lcd zor çekimlerde büyük kolaylık. Oscar s2 nin.

 

Tarih: 17 Ağustos 2005, 19:07 - İp: yok