serbayucar
serbayucar (üye)
İstanbul / Amatör

Derdime Bir Derman. Önerileriniz?

dijital fotograf makinası almak istiyorum acayip cok sayıda model ve marka var aklımı yitiricem tam şunu alıcam diyorum bir yerden bunun şurası kotu gibi şeyler okuyunca tekrar kararsızlığa düşüyorum..

bütçem sınırlı olduğu için cok yukselerede bakamıyorum aralarında kaldıgım modelleri aşağıya yazacağım bunlar dışında 400-500 ytl arasında bir ürün biliyorsanız yazarsanız sevinirim..

öncelikle maddi durumumdan dolayı nikon ve canondan uzaklaşmış durumdayım dolar kuru yukselmeseydi alacağım makina bu markalrdan olacaktı. malasef dolarda bu saatten sonra düşmeyeceği için mecburen diğer markalara yöneldim..

öncelikle aradığım özelliklerden bahsedeyim;

-resim kalitesi iyi olsun,renkler canlı ve gercekciliği yerinde olsun,gece cekimleride onemli
-video kalitesi önemli makinanın sesi videoya yansımasın,bellek boyutu kadar cekim olsun (quicktime olmasın ve 640*480 avi yada mpeg 4 olsun)
-manuel ayarları olsun ki kendimi geliştireyim,
ve maxisimum 500 ytl olsun..

arasında kaldığım ürrünler

casio exilim z120 400 ytl (kararsız kalma nedenim resimde ve gece cekimlerinde sorunlar var denmesi)
samsung s500 320 ytl (lens üreticisi hakkında kesin bir şey yok kaliteli değilmi bilmiyorum)
kodak v530 430 ytl (özelliklerine baktıgımda gayet iyi bir ürün fakat manuel olarak fazla bi ozelliği yok)

yarın bir fotoğraf makinası almak zorundayım okulum bitiyor ve arkadaşlarımla son kez gorusucez mecburen hızlı hareket etmem gerek yardımlarınız için şimdiden teşekkur ederim..

#serbayucar' tarafından 11.06.2006 09:49:29 tarihinde düzenlendi.

#serbayucar' tarafından 11.06.2006 09:50:50 tarihinde düzenlendi.

not : içeriğini değiştirdim yeni yorumlar yaparsanız sevinirim

#serbayucar' tarafından 11.06.2006 09:52:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Haziran 2006, 11:00 - İp: 85.***.**8.37
yeg
yeg (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Üyelik silndi

Tarih: 7 Haziran 2006, 13:26 - İp: 88.***.**4.156
serbayucar
serbayucar (üye)
İstanbul / Amatör

casio z57 de video olayı 320* ile sınırlı olması sogutuyor.

Tarih: 7 Haziran 2006, 22:33 - İp: 85.***.**7.124
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Bence A55W fiyat performans karşılaştırması yapıldığında son derece makul. MPEG 4 video kaydı ve 1 cm makrosu var ki bu her makinede bulamayacağın bi özellik. Diğerlerini çok incelemedim ama bence bu fiyata kaçırılmayacak bi makine. Hatta bi örnek vereyim Almanya'da bile, ki orda makineler buraya göre baya ucuz olur, bu makinenin fiyatı 185-200 EU arası. Yani nerdeyse 400 YTL. İmkanın varsa kaçırma derim, başka da bişi demem.

Tarih: 8 Haziran 2006, 09:16 - İp: 81.***.**0.51
subfex
subfex (üye)
İstanbul / Amatör

samsung a55w kesinlikle alınmaması gereken bier makine. ben kulandım. galiba bu aralarda bimde kampanyalı olarak satılıyor. samsung a55w hatalı bir seri.. kendi kendine kapanma. lcd ekranda kararma ve lens korucunun kotu olması gibi bir suru ozelliği var.

Tarih: 9 Haziran 2006, 11:00 - İp: 193.***.**1.13
serbayucar
serbayucar (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar yaptıgım araştırmalardan sonra 2 marka arasında tercih yapacağım alacağım ürün ya casio exilim z120 yada samsung s500 olucak sizce neyi tercih etmeliyim mumkunse bana artı ve eksilerini belirtirmisiniz..
fotografların keskinliği renkleri iyi olsun.
lens faktoru cok onemli anladığım kadarı ile pazartesi günü makinayı alacağım..
yardımlarınızı bekliyorum

Tarih: 11 Haziran 2006, 01:37 - İp: 85.***.**4.230
  • 1