Fotoğrafçılık Forumları
Compact Makine Seçimi
Merhaba arkadaşlar.
Uzun zamandır bir dijital fotoğraf makinası almayı düşünüyordum. Eşim bu hafta başı iş için Amerika'ya (new york) gidince panik içinde araştırmaya başladım ne alayım diye.
Çeşitli sitelerden ve buradan bir çok bilgiye ulaştım ama gel gör ki karar vermek çok zor.
http://www.melihozbek.com ve http://www.dpreview.com sitelerinden çok yararlandım. Ama hala sorularım var.
Yola Sony DSC-T3 ile çıktım. Bir arkadaşım kullanıyordu çok tavsiye etti. Ama bunun yanında;
Fujifilm FinePix F10 Zoom
Fujifilm FinePix F810 Zoom
Pentax Optio 50
vb. bir çok makina arasında sıkışıp kaldım.
Makinanın küçük olması önemli tabi ama bakıyorum DSLR makinalar bile iki avuca neredeyse sığacak boyutta e böyle bir boyutta bence çok büyük değil.
Şarjlı pil kullanan makine istemiyorum bana kullanışsız geliyor. Doğru mu düşünüyorum?
Profesyonel bir makina şu anda bana fazla geleceği gibi bazı yarı profesyonel makinelerde fiyatları bakımından cazip geliyor.
Ayrıca anladığım kadarı 5 MP Compact makinelerin yanında 3 MP lik eski model bir DSLR makine daha başarılı işler ortaya çıkartabiliyor.
Raw mod'unda çekim yapan makinelerin kayıpsız (ham) çekim yaptıklarını öğrendim. Sürekli bilgisayar başında olduğum ve çeşitli programlar kullandığım için (photo shop vb.) ham çekilmiş bir resmi bilgisayarımda düzenliyebilir ve zaman ayırabilirim.
Turistlik bir kullanım yanında fotoğrafçılık konusunda kendimi geliştirmek ve bu işi ciddi bir hobiye dönüştürmek gibi bir niyetim var. Site tasarımları yaptığım için zaman zaman ürün çekimleri içinde kullanmam gerekecek.
Ayırdığım bütçe amerika fiyatlarına göre 300-400 usd arasında.
Ama bunu kaçırma diyeceğiniz bir makine için (eşimin kızmasına rağmen) 500 usd'ye kadar çıkabilirim.
Bu bilgiler ışığında;
*Nasıl bir makine almalıyım ya da araştırmalıyım?
*Amerikada (new york da) daha önce alışveriş yapmış ve tavsiye edeceğiniz bir mağaza adı (veya internet sitesi) varmı?
*Karar vermek için sadece 2 günüm var.
*Yoksa ilk düşündüğün iyidir deyip Sony DSC-T3 mü alayım. (hakikatten yoruldum ya ne zor şeymiş bu böyle)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Fujifilm FinePix F10 Zoom son derece ilginç bir makine yüksek iso değerlerini kullanabilen (tam çözünürlükte) ilk kompakt sınıf makine ancak sizin istediğiniz raw çekim formatına sahip değil ayrıca tam anlamıyla manuel kullanma imkanınız yok ciddi bir hobi olarak ilgilenmek isterseniz sıkıntı doğurabilir istekleriniz doğrultusunda size uygun makine olarak tavsiyem Fujifilm FinePix E550 yada Canon powershot S70 bu iki model raw çekim ve tam manuel kullanılabilme özelliklerine sahip fotoğraf kalitesi olarakta bir hayli üst seviyedeler
Taşınabilirlik ve şıklık sizin için daha önemli gibi görünüyor. Bence DSLR almanıza ve RAW formatına ihtiyacınız yok. DSC-T3 ve benzer modellere yönelebilirsiniz. Bahsettiğiniz fiyat aralığında çok fazla model bulacağınızdan kafanız karışabilir. DSC-T3 ultrakompak makine olmasına karşılık rakip markalara göre fotoğraf teknik verileri kötü. Bence Sony den vazgeçin. Size önerebileceğim Canon SD400 veya biraz büyük ve 50gr daha ağır olabilir derseniz Nikon coolpix 5900 a bir bakın. Amerika fiyatlarını dpreview ya da imaging-resources gibi sitelerden bulabilirsiniz. Ancak orada piyasada internet fiyatları üzerine 50$ koyun. Amerikaya gitmedim ama böyle bir iş fırsatı çıkmışken dijital makine almamak bence kayıp olur. Hatta paranız varsa birkaç tane alın. Burada kolaylıkla satarsınız.
Raw formattan kesinlikle vaz geçmeyin konvansiyonel fotoğrafçılıktaki negatifin karşılığıdır ve tiff ten daha değerlidir.Bilgisayar başında fotoğrafları işlemek,çeşitli değişiklikler yapmak gibi düşünceniz varsa raw sizin almak istiyeceğiniz makinede olmazsa olmaz bir özellik
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.
Panasonic Lumix FZ5 almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Bütçemi aşacağım ama 499 usd'ye alabilirim.
Makine raw formatında çekim yapmıyor ama tiff ve jpeg kullanıyor.
Yola çıktığım sony T33 ile karşılaştırdığımda aralarında dağlar kadar fark var. Ve fiyat farkı ise yaklaşık 150 usd.
Panasonic Lumix FZ5 hakkında yorumlarınızı alabilirmiyim.
Buradan FZ5 ve FZ20 özellikleri ve karşılaştırmalarına bakabilirsiniz.
Benim için nasıl bir makine? Daha önce kullanmış olan var mı? Alternatif bir makine varmı?
Teşekkürler
http://www.royalcamera.com
Sony F-828 444 dolar ,
DSC-V3 499 dolar,
Canon 300D kit 489 dolar,
Canon Powershot Pro 1 355 dolar,
Olympus 8080 398 dolar,
Minolta A-200 365 dolar,
Yukarıdaki Amerika fiyatları çok uygun görünüyor , bu işi ciddi hobiye dönüştürecekseniz , ben size 500 dolara kadar Canon 300D DSLR kit almanızı öneririm .
Not: RoyalCamera'yı örnek olarak seçtim , makinanızı buradan alın demiyorum .
Firma seçimi için bu adresten faydalanabilirsinz.
http://www.resellerratings.com
#exif22' tarafından 05.06.2005 14:48:40 tarihinde düzenlendi.
#exif22' tarafından 05.06.2005 14:54:20 tarihinde düzenlendi.
Sevgili exif22,
Bilgiler için teşekkür ederim ama, bahsettiğin makineler içinde kesinlikle almak isteyeceğim Canon Eos 300D var. Ama bu makine sanırım benim için biraz fazla.
Böyle bir makine alıp sonra daha yeni yeni öğrenmeye başladığım bir çok kavram ve tekniği uygulayamayıp bu işten soğumak istemem. İşin açıkçası bu makinenin çekimlerine bakıp aşık olmamak mümkün değil ama tabiki çeken kişinin ustalığı olmasa böyle sonuçlar vermeyeceği de kesin. Resimlere bakmak için Tıklayın.
Bir ikinci konuda bu makinenin ve diğerlerinin fiyatları söylediğin fiyatların yaklaşık 200-300 usd üstünde. Örneğin Canon Eos 300D Body + EF-S 18-55mm Lens 799 usd ki benim şimdilik bu kadar bir bütçem yok.
Bilgi olsun diye söylüyorum. Ben de araştırmadan önce fiyatları değerlerinden çok düşük veren bir çok site gördüm ama almaya kalktığınızda; vergi + yükleme + hemen teslimde 100 usd'ye yakın fiyat + sadece body vb. şeylerle fiyatı yine çıkartıyorlar. Yani gerçek fiyatı yansıtmıyor bu siteler.
Şu ana kadar bana biraz güven veren bir site oldu o da WolfCamera bu sitede 100 usd ve üstünde ücretsiz yükleme, en düşük fiyat garantisi, + vergi yok gibi bazı iddaları var. Ve fiyatları baya mantıklı (gerçekçi).
Eğer sizinde daha önce alışveriş yaptığınız ya da beğendiğiniz bu tarz siteler varsa lütfen yazın.
Neyse sözün kısası ben yukarda bahsettiğim sebeplerle hala panasonic FZ5 diyorum. Bu konuda bilgi verirseniz ya da aranızda kullanan varsa yorumlarını bilmek isterim
Teşekkürler.
Evet arkadaşlar şu an itibariyle bir
PANASONİC LUMIX FZ5
Sahibi oldum. Eşim 3 saat önce almış makineyi. 485 usd'ye.
Bu arada aldığı yerde uluslararası geçerli bir garantide vermişler. Ben geçerli olmadığını söylemiştim ama 30 usd farkla böyle bir garanti veriyorlarmış. Söylediklerine göre eğer makine Türkiye'de garanti dahilinde tamir edilmezse bu belgeyle tamir evraklarını bildirerek tamir ücretini alabiliyormuşsun. (30 usd için denemeye değer)
Bu konuda bilgisi olan varmı?
Türkiye yasalarına göre yurtdışından satın alınmış bir mal garanti kapsamı dışındadır. Çünkü Türkiye distribütörünü varken faturasız satın alınmış olması kaçak mal kapsamına girebilir. Ama siz bunları düşünmeyin. Panasonic sağlam markadır.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2203521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
019809 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2139628 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
Listede Olmayan Fotoğraf Makine Modeli.
12 May. 2024, 23:54 mr.mehmet
076012 May. 2024, 23:55
mr.mehmet -
Fotoğraf Makinemle Çektiğim Fotoğraflarda Siyah Leke Var
18 Kas. 2023, 19:50 edaak123
1160530 Ara. 2023, 01:28
mustafa_ozdag -
-
15 Bin Tl Bütçe Fotoğraf Makinesi Önerisi (fotoğraf + Video)
19 Mar. 2021, 16:12 eburamcet
0220830 Eki. 2022, 16:44
thief_88 -
-