Fotoğrafçılık Forumları
Cep İçin Öneriler :)
arkadaşlar fotoğraf makinası almak istiyorum. ama size öncellikle şunları sormak ve söylemek istiyorum. pro olmak gibi bir niyetim yok aldığım makinayı doğum günlerinde tatilde vs gibi kullanıcam. bu durumda SLR yada DSLR makinaları büyüklüklerinden dolayı eliyorum.
şimdi geriye digital fotoğraf makinaları kalıyor. boyutları küçük , görüntü sabitleyicisi olan ve sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda bir makina alıcam.
bilgilendirme yapan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Cep için öneriler diye başlık atmışsınız bu adam cep telefonu mu istiyor diye girişmesinler
Neyse kompakt makinalar seçilirken daha titiz olunması gereken maknalar.Bu yüzden sürekli tekrarladığım gibi nasıl bir şey istediğinizi çok iyi bilmelisiniz.
Makro? Tele zoom? Fiyat aralığı? Geniş açı? vs.
Küçük makine demişsiniz cebe sığacak kadar ama küçük olsa da değişik işevleri bulunan makinalar var.
Görüntü kalitelerini bilmemekle beraber Sony'nin küçük kompaktları süper dizaynlara sahip.
Genelde önerilen seri ise Canon A serisidir.Tabi A serisinden de Is olan bir model bulmalısınız.İxuslar da olabilir.
O kadar çok makina var ki piyasada ne desem sanki makine veya model milliyetçiliği gibi gözükecek
mavi_izci sizin bana sormuş olduğunu makro tele zoom vs özellikleri konusunda pek bir bilgim yok ama canon G7 modeli bana uygun bir model olabilir diye düşünüyorum. o makianın özelliklerini biliyorsan ona göre bir önerin olabilirmi ?
G7 çok iyi bir kompakt,ama sizin için küçüklük ve hafiflik ön planda bu makina yazdığına göre 320g.Çok da önemli değil ve param bu makinaya yeter derseniz çok iyi bir makine.Lityum iyon pili kullanması da umarım rahatsız etmez.
Sensörün büyüklüğü
1 cm makro
güzel lcd
iyi özellikleri
imaj kalitesi nasıldır bilemem.Madem böyel bir makine düşünüdüz bir de panasonic Tz2 ve Tz3 ü de ekleyin listeye.
forumdaki bazı arkadaşların canon G7 yi de içine aldıkları bir araştırma var. fuji s9600 sanırım ondan biraz daha kaliteli çekimler yapıyor ama o çok ağır ve çok daha büyük onun yerine DSLR makina alırım.
sanırım canon g7 cep için ideal
Makinayı gidip bir bayide inceleyin.Size büyük gelip gelmeyeceğine karar verin
Ayrıca hemen karar vermeyin
kullanımı kolay mı sizi çok aşacak bir makina mı buna da karar verin.
Anı fotoğrafları için biraz pahalı bir makine.
Her ne kadar usta bir fotoğrafçı olmak istemediğinizi yazsanız da bence digital fotograf makinası alırken biraz daha iyi düşünmek gerekir.Sonuçta bir tane alıp uzunca bir zaman kullanacaksınız.Ben geçen sene almıştım 500 YTL ye.Markası da "Samsung Digimax S 800".Yani 8 megapiksellik bir makina ve çok da memnunum.
Digital makinalarda megapiksel sayısı arttıkça görüntü kalitesi de artıyor.
Yok ben bu kadar pikseli büyük bir makina istemiyorsanız sizin işinizi en ideali 5 megapiksellik herhangi bir makina da görebilir.Benim makinamla çekmiş olduğum fotograflara bir bak istersen.
Piksel sayısı arttıkça görüntü kalitesi artar demek büyük bir genelleme olur,yüksek çözünürlük size büyük baskılar almanızda yararlı olacaktır.
Tekniğim zayıf olmakla beraber şunu biliyorum sensör boyutu büyümedikçe piksel sayısı artarsa fotoğraf kalitesi düşer.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
041313 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0131527 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Psd Erkekler İçin Takım Elbise Kostüm 2
21 Oca. 2016, 17:48 byalicoban88
41582606 Oca. 2024, 09:06
afnzh -
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
098928 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Sanatçı Yapay Zeka, Gelecek İçin Ne Demek?
29 Ara. 2022, 10:01 miratcenk
0126529 Ara. 2022, 10:02
miratcenk -