davetsel
davetsel (üye)
İstanbul / Amatör

Canon,casio,sony

merhaba fotograf makinesi alacam ama iyi birsey olsun istedim fiyat yuksek olabilir onemli degil yeterki beni tatmin etsin sunlar arasinda bir secim yaparsaniz sevinirim

Casio EXILIM EX-S12
Sony Cybershot DSC T900
Canon Digital IXUS 200 IS
Canon PowerShot S90

simdiden tsk ederim umarim yardim edersiniz...

Tarih: 22 Şubat 2010, 09:32 - İp: 85.***.**3.34
davetsel
davetsel (üye)
İstanbul / Amatör

Bu makineler hakkinda bilgisi olupta yardim edecek kimse yokmu ?

Tarih: 22 Şubat 2010, 13:55 - İp: 85.***.**3.34
davetsel
davetsel (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaslar bilgi alabilecegim bir yer onerirmisiniz bana rica etsem ??

Tarih: 23 Şubat 2010, 11:37 - İp: 85.***.**3.34
stumer
stumer (üye)
İzmir / Amatör

dpreview.com adlı sitede ilgili markaların bölümüne bakınız ingilizce olarak ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz ama ben bu işi geliştireceğim diyorsanız ve ayırabileceğiniz paranızda elverirse en iyisi bir slr makine alın veya Canon SX 20, Panasonic Fz28 veya fz 35, Sony DSC HX1, Sony DSC-H50 gibi yüksek zoomlu compak makineleri düşünebilirsiniz. Karar sizin.

Tarih: 23 Şubat 2010, 15:07 - İp: 85.***.**8.157
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

arkadaşım bu makinalar arasında en iyisi s90 dır çünkü f degeri2 dir buda portre macro çekiminde ve gece çekimlerinde muhteşem resimler verir buradaki en iyi model s90 dır.daha ayrıntılı bilgi istersen veririm

Tarih: 9 Mart 2010, 10:47 - İp: 212.***.**6.215
davetsel
davetsel (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Arkadasim cevap icin tsk ederim.

peki soyle birsey sorsam,
Sony Cybershot DSC T900
Canon Digital IXUS 200 IS

bu ikisi arasinda hangisini onerirsin bana

Tskler

Tarih: 9 Mart 2010, 13:58 - İp: 85.***.**3.34
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

şimdi sordugunuz iki modelde aynı yıl ve aynı zamanda çıkan modeller vede teknik özellikler aynı ama bir kaç fark var bunlar ekran farkı zoom farkı ve geniş açı farkları ayrıca cihazda hdmı çıkış var ama sony ciler kızmasın ama tamamen para etrafında dönene bir firmadır özel hdmı kablo ile baglanır canon da standart hdmı ile baglantı saglanabilir
sony nin 4x optik zoom u var canonda 5x optik zoom
sony de f3.5 canon da f2.8 dir buda daha bol ışık alması yani portre ve macro vede gece çekimleri daha başarılıdır
sonyde 35mm dar açı canon da 24mm geniş açı
ıso degerleri aynı
bu gibi en anlamlı teknik özelikleri burda canon agır basıyo optik zoom olarak f degeri olarak vede geniş açı olarak
Canon IXUS 200 IS tavsiye ediyorum

Tarih: 9 Mart 2010, 20:16 - İp: 212.***.**6.45
kalbens34
kalbens34 (üye)
İstanbul / Amatör

slm arkadaşım öncelikle biraz daha beklemeni tavsiye ediyorum nisan mayıs gibi türkiyede satışa girecek olan canon sx210 ıs ve nikon coolpix S8000 compakt makineler çıktı ve her iki makinede çok güzel özellikleri olan ve kullanıcısını hayli tatmin edecek makinelerdir.ben geldiği zaman sirkeciden spot olarak almayı düşünüyorum.canonun amerika satış fiatı 350$ nikonun ise 300$ fiatı var yaklaşık olarak bu türkiyede kaça satılacak bilemiyorum aşağı yukarı 50 yada 100$ üsüne koyularak satış yapılabilir bence bunları www.dpreview.com yada www.lestgodijital.com.tr adresinden daha detaylı inceleyebilirsin.selamlar

#kalbens34' tarafından 10.03.2010 13:28:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mart 2010, 23:44 - İp: 88.***.**4.190
davetsel
davetsel (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Umarim kizmazsiniz arkadaslar canonu yazarken yanlis yazmisim modelini ozur dilerim oncelikler,
sormak istedigim Canon PowerShot SX 210 IS modeliydi bilginize ihtiyacim oldugu icin yaziyorum kusura bakmayin ayrica yardiminiz icin cok tsk ederim.

Saygilar.

Tarih: 10 Mart 2010, 07:42 - İp: 85.***.**3.34
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

şimdi sordugunuz iki modelde bir çok fark var biri bu yılın mayıs ayında türkiyede satışa çıkıcak digeri ise 2009 un mart ayında satışa çıkan bi modeli aralarında muhteşem fark var özellik olarak bunlardan birincisi
sony 4x optik zoom var canonda ise 14x optik zoom var arasında 10x optik zoom farkı var
sony 35 mm dar açı canon 28mm geniş açı lens var vede hemen hemen ikiside aynı kalınlıkta
sony çekim modu olarak tek fark gülümseme moduydu canonsa bu modeline balık gözü çekim modu koydu
sonyde 3cm den macro var bunda ise 0cm den macro var
canonlar 2009 un 10.ayına kadar çıkan modeller sdhc kartların hepsini destekliyodu sd kart şu anda evrim geçirdi yani yeni sd kartlar 2tb a kadar olucak canonda 2009 un 11. ayından sonraki tüm modellerine bunu koydu
sony kendisine özel bir kart kullanıyo oda şu anda türkiyede maximum 16gb lık ları var
her ikiside hd video çekiyo ama sony video sırasında zoom yapamıyo ama canon yapabiliyor ama sonyde tam emin degilim
artı canon yeni bir çekim modu daha koydu akıllı flaş modu içerinin durumuna göre flaş patlatıyor her yer aynı çıkıyor
sony dokunmatik ekran 3.5inch
canonsa normal ekran 3.0inccanonda ayrıca video çekiceginiz zaman illaki video moduna geçiceksiniz diye bir kaide yok ama sonyde var
birde gene yeni bir çekim modu var düşük ışık çekim modu var canon da
sonyde f3.5 canon da f3.1 dir macro portre ve gece çekimlerinde büyük başarı saglıyor canon
ayrıca profesyonel ayar lı çekim modları da var AV,TV,MANUEL modda bulunmaktadır
ayrıca kolay modlu video çekim moduda bulunmaktadır canonda
ayrıca canonda video çekimi stereodur buda çok temiz sesli video çekimine olanak saglar
canonda len aralıgı:28-390 mm dir
sonyde :35-140 mm dir
resim çekerken IS özelligi
yeni özellikte videoda DİNAMİC IS eklenmiştir
enstantane hızı canonda 1/3200 dür
sonyde 1/1000 dir buda yavaştır
sonyde profesyonel çekim modu yoktur
burada bariz bir şekilde canon gene birincidir

Tarih: 10 Mart 2010, 10:54 - İp: 81.***.**1.36
davetsel
davetsel (üye)
İstanbul / Amatör

Powershot,

Cok tsk ederim arkadasim cok yardimci oldun sanirim ben canon powershot sx 210 is alacam suan yurtdisindayim ve burayada yeni geldi canonun bu modeli insallah bu hafta alacam

Saygilar.

Tarih: 10 Mart 2010, 11:46 - İp: 85.***.**3.34