Fotoğrafçılık Forumları
Canon, Nikon, Fuji Dfm Seçim Yardım
Sayın grup üyeleri,
Siteyi keşfedeli 3 gün oldu. Çok faydalı bilgiler edindim.
Beni talebim dfm seçiminde yardımlarınız olacaktır.
Yaklaşık 400 $ lık bir bütçem var.
Makine ile bina oda içlerinin, bina dış cephelerinin fotoğraflarını çekmek, bunları maksimum a4 kağıt boyutu, belki biraz daha küçük boyutlarda bastırabilmek istiyorum.
Canon A520, Nikon 5200, Fuji E550 yi inceledim karar veremedim.
Saygı ve sevgilerimle...
selam umut_deniz..
soyledigin makinelere dpreview adresinde yan-yana incelemelerine baktim.. oda iclerini deyince aklima ilk olarak genis aci zoom'dan baslayacak bir makine olmali geldi.. yan-yana incelemelerine bakarsak sayet; fuji 32.5mm ile one cikiyor.. canon ikinci sirada..
fuji 6.3 milyon pixel cozunurlugunde.. ayrica interpolation ile 12 milyon pixel de olabiliyor.. bu A4 kagida b astirmak istedigin icin buyuk bir avantaj.. genel olarak profesyonel bir sonuc alabilmek icin -daha dogrusu makinenin sana verebilecegi maximum'u gorebilmek icin- 300 dpi cozunurlukte print almalisin.. ama 225dpi ve ustu kabul edilebilir bir cozunurluk diye biliyorum.. tam olarak e550'nin normal cozunurlugunu bilemiyorum, ama kesin olarak diyebilirim ki, sana A3 boyutunda bile rahat pro kalitede printler verecektir..
e550'nin LCD ekrani da daha buyuk ve cozunurlugu de daha fazla.. bu da buyuk bir arti... tek eksi yonu olarak xd kart kullanmasi denilebilir.. xd kartlar pahali.. ama eger ki alacagin karti baska yerlerde kullanmayi dusunmuyorsan neden olmasin ki?.. ben mesela, alirken sd kart olmasina dikkat ederim, cunku laptop ve pocket pc ile direk olarak kullanabilirim karti.. eger ki senin icin o denli omnemli degilse e550 derim.. zaten bircok okudugum degerlendirmeden tam not almis bir makine.. kucuk ama maharetli bir makine..
ikinci tercih olarak canon derim.. canon'un kullanicisi cok fazla.. ama genel olarak almayi dusunenler A510 diyorlar.. cozunurlugu 3.2 megapixel belki ama ozellik acisindan baska bir farklari yok diye biliyorum.. aradaki farka degmez diyorlar.. yine de sen bilirsin tabii.. sonucta A4 kagida print almak istediginden A520 biraz daha on plana cikacak senin icin..
.. A520 icin konusuyorum; eger ki 300 dpi derinliginde maximum cozunurlugunde print almak istersen; en fazla 5x7" lik alabilirsin.. yani A4 olmaz.. yani A510 icin 6x4" lik olacak bu rakamlar..
yine de sen bilirsin tabii..
dadanagast,
Yorumun için teşekkürler.
Fuji E550'ye daha yakınım.
Nikon 5200 için yorumun nedir?
Nikon 5200 ile Fuji E550 arasında karar vereceğim.
neden nikon 5200 degil de e550?...
.. cunku, e550 daha genis aci zoom'dan basliyor; bu senin icin onemli (oda iclerinde cekim yapacagin icin ne kadar genis acili olursa objektifin o kadar daha iyi, daha cok alani fotografin icine dahil edebilirsin).. cunku e550'de 4x zoom var, oysaki nikon 5200'de 3x.. cunku e550 ile shutter priority veya aperture priority kullanarak cekim yapabilirsin, yani manuel ozgurluk.. oysaki nikon 5200'de oyle ozellikler yok.. e550 ile raw formatinda fotograf cekebilirsin, ama nikon 5200 sana ancak jpeg olanagi sunuyor.. raw onemli; raw'in manasi islenmemis, ham'dir.. makine fotografa herhangi bir isleme tutmaz.. cesitli yazilimlar sayesinde istedigin gibi raw formatindaki fotografi isleyebilirsin; kaliteden kayip olmaz.. oysaki jpeg'de, bir kere degistirirsen -mesela photoshop'da- ve kaydedersen fotografin kalitesi azalir..
cunku e550'nin LCD ekrani 2.0", oysaki nikon'unki 1.5".. ben senin yerinde olsam kesinlikle 1.5" LCD ekrani olan bir fotograf makinesini tercih etmezdim.. hatta alabilirsen 2.5" ekrani olanlardan birini al derim.. 1.5" ekrandan hicbir seyi dogru duzgun goremiyorsun..
ayrica e550'nin LCD ekraninin cozunurlugu de fazlaymis.. yani gunes isigi altinda baktiginda ekrana, nedir ne degildir farkedebilirsin..
dpreview'de yapilan test sonucunda E550 highly recommended denmis.. oysaki nikon 5200 yalnizca recommended denmis.......
..fujinin 810 modelini inceledin mi hic? fiyati biraz daha pahali e550'ye gore ama metal govdesi ve usb 2.0 baglantisi var.. uc tane de metering ayari var.. onlarin disinda hemen hemen her ozelligi ayni ama.. okudugum bir dergide 810 modelini; DSLR makinelerin yerine tasinabilir ama yapabilir diye sectiler.. test degerlendirmelerinde canon'un G6 modeli bile vardi, ki ben G6'i kesin birinci sececekler diye baktim ama 810 kazanmis.. bir dusun derim..
.. bir baska olay ise, eger ki o kadar da acele etmiyorsan almada, bence bir de fujinin F10 modeline bak, turkiyede piyasaya ciktimi bilemiyorum, dpreview'deki degerlendirmesine baktim.. recommended denmis sonunda; fakat makine 1600 iso'da dahi cok fazla noise olmayan cekimler yapabiliyor, ayrica 2.5" LCD ekran.. mini DSLR..
not: turkiye fiyatlarini bilemiyorum makinelerin, o yuzden belki de absurd onermelerde bulunmus olabilirim, kusuruma bakma.
son olarak (cok konusuyorum farkindayim..) sen hangisini aldiginda daha cok rahat edeceksen onu al bence, hangisi icine sinecekse.. sabah uyandiginda nikon 5200 diyerek uyanirsan
o halde nikon al.. sonradan pisman olmazsin.. "yav, su ayari da olmayaydi, cok mu sey degisirdi sanki! neden dadanagasta'a uydum da e550 aldim bilmiyorum" da diyebilirsin sonunda..
gunun sonunda bir eksik bir fazla o kadar da onemli olmuyor aslinda.. cunku her ikisi de kaliteli markalarin urunleri..
ama.. amma.. eger ki fotografciliga ilgi duyuyorsan manuel ozelliklere de bakman gerekir.. "bombos oda iclerini cekmekten biktim, bak surada harika bir selale var, onun fotografini cekeyim de A4 yapayim" dediginde, bence, E550 acik ara nikon'un 5200'unden on plana cikmali listende..
Haklısın. Bu durumda seçimim E550 olmalı...
Fuji 810 ve f10 modellerini inceledim. İyi makineler...
Fakat şu an bütçemi aşıyor. Amatör olduğum da düşünülürse E550 iyi bir giriş seviye dfm olacaktır.
Saygı ve sevgilerimle...
simdiden gule gule kullan makineni umut_deniz.. gorusmek uzere..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
150025 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-