keynes02
keynes02 (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon, Nıkon ,samsung ?

Arkadaşlar ilk defa bir dijital fotoğrak makinesi alacağım ve tüm tecrübesizler gibi pek çok model ve özellik karşısında yardımlarınıza ihtiyacım var. Almayı düşünüğüm modeller: CANON POWERSHOT A560, NIKON COOLPIX L15, SAMSUNG DIGIMAX L77. Almadan önce dijital fotoğraf makinaları hakkında internetten kısa bir arşatırma yaptım, ve piksel değerlerinin amatör kullanıcıları için o kadar da önemli olmadığını, sensör büyüklüğünün, optik zoom değerinin, ISO performansının aslında bir makineye değerlendirmek için ön sıradaki keriterler olduğunu öğrendim. Bu üç modelinde fiyatları birbirine yakın, ama çok kararsız kaldım. Nikon tartışılmaz iyi bir marka, samsung da teknik özellikleri bakımından oldukça iyi, 7 optik zoom var, ve pil sorunu yok çünkü cep telefonu gibi şarj ediliyor. Canon ise hem iyi bi marka hem de yukarıdaki modelinin fiyatı oldukça uygun,ama görüntü sabitleyici özelliği yok. Diğer taraftan samsung ile ilgili internette yaptğım araştırmada görüntü kalitesi açısından sorunlar yaşandığını gördüm.Örneğin,http://www.digitalcameratracker.com/samsung-l77/ ve http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3114

Dolayısıyla çok kararsız kaldım, acaba bana tavsiyesiniz olabilir mi? Teşekkürler.

Tarih: 17 Mart 2008, 18:11 - İp: 78.***.**2.192
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

3-4 x optik zoomlu bır makinede goruntu sabıtleyıcıye gerek yok..zaten kompaktlarda oyle ahım sahım bır fark yarattıgınada ınanmıyorum.

nikon kompaktları onermiyorum,birkac arkadasım aldı memnun kalmadı,bende cogunu denedim kendime almam.
----------

samsungu bilmiyorum,canon a560 iyi makinedir.
fiyatlarını bilmiyorum ama 400-450 liranın ustune cıkmayın.

Tarih: 17 Mart 2008, 19:40 - İp: 78.***.**3.19
echooo
echooo (üye)
İzmir / Amatör

Nikon Coolpix L2 kullandım memnun kalmadım, şimdi Canon sx100IS kullanıyorum çok memnunum. Canon A720IS'yi de inceleyin derim.

Tarih: 17 Mart 2008, 19:57 - İp: 85.***.**2.179
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Samsung L73 kullanıcısı olarak tavsiye edebilirim.Gerçi ben Panasonic FZ18 aşkına makinamı satmayı düşünüyorum

Tarih: 21 Mart 2008, 12:55 - İp: 88.***.**1.129
b_y_21_19
b_y_21_19 (üye)
Zonguldak / Özel Gün Fotoğrafçısı

canon a560 tek kelime ile

Tarih: 29 Mart 2008, 19:44 - İp: 78.***.**3.160
keynes02
keynes02 (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar önerileriniz teşekkür ederim, Canon A560 aldım, anlamaya çalışıyorum, ama iyi bir tercih olduğuna kuşkum yok

Tarih: 30 Mart 2008, 14:45 - İp: 85.***.**8.230
  • 1