fikretkurt
fikretkurt (üye)
Muğla / Amatör

Canon Tc Fiatları

hani TV'de,veya yüzyüze satışı yapılan ürünler vardır.şunu söylerler;"marketlerde satılmaz"diye.bunlardaki esas satış elemanlarını korumaktır.üretici 100 dolara yapar,pazarlamacı 120 dolara reklamcıya verir,reklamcı 150 dolara dağıtıcıya verir.dağıtıcı 180 dolara bayilere verir.bayii 200 dolara size satar.Canon bu fiatları sadece ve sadece bayisine kazandırmak için yapıyor.ama çok uzun sürmeyecek bu politika onları batıracaktır.düşünsenize türkiyede Türkçe Kullanım kılavuzu 20-30 milyona satılıyor.Yahu burası hindistan'mı ana dilimiz hintçe mi ki türkçe kılavuz bu fiyata satılır.
dikkat edin küçük bir ilçede bile 2-3 tane Canon bayisi vardır ama nikon bayiisi kolay bulunmaz.Çünkü Canon bayiiliği Nikon'dan çok iyi Kar Marjı sağlar.
Denizli'de sayısız Canon bayii vardır ama 1 tane nikon bayii vardır.Muğla'da sayısız canon bayii vardır ama Nikon bayii yoktur.

Tarih: 26 Aralık 2004, 13:36 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Fikret,
Nikon her önüne gelene bayilik vermiyor.Nikon bayileri ince elenmiş sık dokunmuşlardır ve seçkindirler.Canon bayisi olmak ise nispeten kolaydır.

http://www.karfo-karacasulu.com.tr/web/bayiler.pl

#burkay' tarafından 26.12.2004 21:52:05 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Aralık 2004, 13:48 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

mesajinizi okurken bir sey merak ettim, diger butun markalarin turkce kullanim kilavuzlari ortada bedava bir sekilde dolasiyor mu?.. Benim ilgilendigim bir kac makina var, onlarin kullanim kilavuzlarini nereden indirebilecegimi soylerseniz sevinirim. (ya da bayiye gidince alabiliyor muyum, sizin aldiginiz bir tane var mi, hangi marka?)

Panasonic Lumix FZ20
Nikon 8800
Konica Minolta Maxxum 7D

Yardimlariniz icin tesekkurler.

 

Tarih: 26 Aralık 2004, 15:19 - İp: yok
  • 1