avsarv
avsarv (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Sx20 ,panasonic Fz38 Ve Sony Hx1

Bir arkadaşım bu 3 modeli aşağıdaki fiyatlarla spottan bulmuş.
Canon SX 20 : 800 TL
Sony HX 1 : 800 TL
Panasonic FZ38 : 730

Sizce yaklaşık aynı fiyatlarla satılan bu 3 modelden hangisini tercih etmeliyim ?

Tarih: 3 Nisan 2010, 15:11 - İp: 85.***.**1.40
mkuruca
mkuruca (üye)
İstanbul / Amatör

Canon SX20 IS kullanıyorum ve genel olarak memnunum. Bu "genel"i bozan şeyleri de şöyle sıralayayım;

1. Vizörü kullanırken zorlanıyorum. Kafamı kaldırıp iki gözümü de açtığımda dünya değişmiş gibi geliyor. LCD ekran ile fotoğraf çekerken de keyif alamıyorum. Bilmiyorum diğer makinelerde de aynı sorun var mı...

2. LCD ekranın çok açılı olup her tarafa dönebilmesi büyük rahatlık sağlıyor ancak ekran çok küçük...

3. Objektif kapağı iple vs objektife bağlı değil. Her seferinde çıkartıp cebime koymak zorundayım. Bu çok basit ama insanı rahatsız eden bir şey.

4. Dahili flaşı elle açmak (yuvasından çıkarmak) zorundayım. Halbuki otomatik modda iken flash kullanımı gerekiyorsa kendisi açabilmeli.

5. Pilleri de koyunca çok ağır oluyor. Bir de çok narin bir görünümü var, dokunsanız kırılacak gibi. Bu yüzden evde benden başkası dokunmaya cesaret edemiyor

6. Güneşli ortamda otomatik modda çekim yapıldığında beyaz alanlar genellikle patlıyor. Bu durumda P moduna geçip düşük bir pozlama telafisi kullanmak gerekiyor. Çoğu kez aynı kareyi hem benim makinam hem de Sony Hx50 ile çekme imkanım oldu, Sony'yi bu konuda çok daha başarılı buldum.

7. Seri çekim yapmak istesem saniyede sadece 1 fotoğraf çekebiliyorum. Beni asıl anlamda rahatsız eden, kabullenemediğim de bu.

Şimdi bu kadar şeyi yazınca insanın aklına gelebilir "her şeyi yazdın, memnun olduğun tarafı kaldı mı" diye... Onları da sıralayayım;

1. Diğer "like" makinalarda henüz dikkatimi çekmeyen harici flaş kullanabilme özelliği.

2. İlk başlarda dezavantaj olarak düşündüğüm ama bunun tam tersi olduğunu yeni yeni farkettiğim kalem pille çalışma özelliği. Çok sıkışırsanız bakkaldan bile alırsınız. Üstelik uzun süre gidiyor.

3. Manuel ayarları çok gelişmiş. Her ayarı yapmama izin veriyor.

4. Her ne kadar görüntü kalitesini bozsa da gerektiğinde kullanılabilecek 20X zoom var.

5. Renklerini Sony' ye oranla daha gerçekçi buldum.

6. "Sıfır" mesafeden makro çekim yapabilme özelliği.

Topu topu 1 aydır ilgileniyorum fotoğrafçılıkla. DSLR bir makinayı tartışmak değil niyetim, ancak onların yapabildiği pek çok şeyi yapabiliyor bu makina.

Şimdi ben kendi kullandığım makinayı anlattım. Fakat sizin durumunuzda olsaydım alacak olduğum makina Panasonic Fz38 olurdu. Bu konuda internette pek çok kıyaslama mevcut ve Panasonic'in daha iyi olduğu yönünde herkes hemfikir. Renkleri keskin, yüksek ISO da noise durumu diğerlerinden daha az kötü, fotoğraf detayları çok gerçekçi.

 

Tarih: 3 Nisan 2010, 19:08 - İp: 78.***.**3.4
avsarv
avsarv (üye)
İstanbul / Amatör

Yazdığınız uzun ve samimi cevabınız için teşekkür ederim. Dpreview adında Amerikan sitesinde de en çok beğenilen Panasonic FZ 38 aslında.
Her 3 cihazı da elime aldım. Biraz inceledim. Canon biraz Kallavi. ( büyük )
Sony ise Panaromik foto avantajına rağmen yabancı sitelerde tutulmuyor. Panasonic ise body olarak diğerlerinden daha az gösterişli. Amaaa kullanım olarak bu küçük makinayı taşımak daha avantajlı gibi geliyor bana.
Sonuçta bende panasonic alacağım herhalde. Hata yapmak istemiyorum. ( Yani sadece biraz ucuz olduğu için tercih etmek istemiyorum. En iyisi olduğu için almak istiyorum.)

 

Tarih: 4 Nisan 2010, 23:30 - İp: 85.***.**4.113
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

panorama özelliğinin olması çok önemli değil. fz lerin orjinal kutu içeriğinde panoramamaker yazılımı mevcut. dilediğiniz kadar fotoğrafı çekip panorama yapabilirsiniz

 

Tarih: 5 Nisan 2010, 00:05 - İp: 88.***.**9.217
  • 1