murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Canon S2-fuji 9500, Hata mı Yaptım?

arkadaslar, canon s2 aldım, henüz elime ulaşmadı. ancak pazarbey'in fuji 9500 testini okuduğumda acaba hata mı yaptım diye düşünmeye başladım. anladığım kadarıyla 9500'ün fotograf çekme özellikleri S2'den çok daha üstün. eğer video çekim kalitesi de s2'ye yakınsa 100 USD daha verip 9500 almak çok daha mantıklıymış sanki..
benim s2'yi seçmemdeki sebep kaliteli ve kesintisiz video çekim kabiliyeti, IS ozelliği, 12x optik zoom'u, ve Canon'un güvenilir bir marka olmasıydı. Fuji'nin bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. 9500'ün IS dışındaki tüm özellikleri S2'den daha üstün veya eşitse, biraz daha fiyat farkı verip 9500 almak daha mı mantıklı olurdu sizce?

Tarih: 5 Şubat 2006, 10:26 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

arkadaşım hayırlı uğurlu olsun öncelikle..güle güle kullan..fujinin is harici bütün özelliklerinin s2'den üstün olduğu tabiki bir gerçek. s9500'ün video kalitesi de mükemmel..ama aynı kategorinin ürünleri değiller.. s2 kendi kategorisinde çok üstün bir makine..

o yüzden hiç kafanı takma.. gerçekten güzel bir makine almışsın.. elindeki makineyi çözmeye başladıktan sonra çok hoşuna gideceğine eminim.. bu arada birşey daha eklemek istiyorum.. canon ve fuji fotoğraf sektöründe lider firmalardan oldukları için yabana atılır ürünleri yoktur pek fazla.. çünkü ikisi de geçmişi en büyük olan firmalardır.. kendi sensörlerini ve objektiflerini bile kendileri üretirler.. diğer markaların bir çoğuna bakarsanız bu böyle değildir.

tekrarlamak istiyorum.. hiç yanlış bir seçim yapmadığınız kanaatindeyim. ama fiyat performans konusuna girecek olursak o sizin takdirinize kalmış bir olgu..

sağlıcakla..

Tarih: 5 Şubat 2006, 12:14 - İp: 85.***.**2.62
mizakaa
mizakaa (üye)
Bingöl / Amatör

Sayın Murgur,bende de S2 var şu anda memnunum.s 9500 için makinaları kıyaslayan siteler var ve göreceksiniz ki 9500 ün de kendine göre bir çok eksiklikleri var.Örneğin 9500 de GÖRÜNTÜ SABİTLEYİCİ yok bu da ayrı ve önemli bir nokta.Sonra makinada veya çekiminde makinanın siyah renk olması bence çok önemli değil.9500 kötü bir makina değil ama elindeki Canon.İki makinanın yani S2 ile 9500 karşılaştırdığın zaman ağırlık,objektif,son teknolojik gelişmelerin tümünü görmek mümkün.Evet 9500 ün sensör üstünlüğü S2 den daha büyük ama gerisi; gerisi sana ve gözlemlerine kalmış.Selamlar...

Tarih: 5 Şubat 2006, 13:44 - İp: 85.***.**3.66
cangur
cangur (üye)
Kütahya / Amatör

sevgili murgur öncelikle güle güle kullanın. canon iyi bi,r makine ve özellikleri açısından çok üstün. önceki makineniz ne idi bilmiyorum ama canon s2 ye geçiş sizi hayal kırıklığına uğratmaz. Yalnız şunu bilmeniz gerekir ki kıyasladığınız ürünlerin birbirine eşdeğerde olması gerekir bu anlamda s2 ile s9500 ün sınıfları farklı s2 ile s5600 eşdeğerde sanırım. fiyatlarına gelince öyle 100 usd gibi bir fark değil türkiyede satılan garantili ürünler arasında yaklaşık 200 euro gibi fark bulunuyor. İyi günler

Tarih: 5 Şubat 2006, 14:19 - İp: 85.***.**1.74
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili dostlar, konuyla ilgilenip cevap verdiginiz için hepinize teşekkür ederim. s2 benim ihtiyacımı rahatlıkla karşılayacak bir makina, fiyat farkı da bu kadar fazlaysa demek ki doğru karar vermişim. tekrar teşekkürler..

Tarih: 5 Şubat 2006, 21:10 - İp: 85.***.**5.76
  • 1