fikretkurt
fikretkurt (üye)
Muğla / Amatör

Canon Pro1 mi Nikon 8800 Mü

yaklaşık 1 yıl boyunca nonSLR dijital makine araştırması yaptım.Yani herkes gibi kafayı yemek üzereyim.fiyat farkını hesaba katmadan kalite olarak canon pro1 mi nikon coolpix 8800 mü?bu forumda pro1 için eleştiri okumadım.8800 yeni olmasına 2-3 adet eleştiri okudum.lütfen bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Tarih: 25 Aralık 2004, 21:11 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

pro 1 ve 8800 fiyatları dslr makina fiyatlarına (d70 ve 300d) çok yakın olduğu için kişisel tercihim dslr'den yana. Non slr makinalar büyüklük olarak çok da cepte taşınacak makinalar değil.Ha non slr ile çekim yapmışsın, ha slr ile; elde taşıma açısından bence çok da fark yok. Ama fotoğraf kalitesi olarak dslr makinaların yanına bile yaklaşamazlar (işin içindeki inceleyen ciddi amatör ve profesyöneller öyle söylüyor) ccd ya da cmos ebatları da dslr olanlara göre daha küçük. Sınırsız objektif tercihi de göz önünde bulundurulduğunda tavsiyem dslr alman.
İlla pro 1 ile 8800 arasında tercih dersen fotoğraf sitelerindeki teknik karşılaştırmaları ve örnek fotoğrafları incelemeni tavsiye edeceğim.
Bir de hangi makinaya sahip olursan daha mutlu olursun onu düşün. İçindeki sesin muhakkak birisinden yana tercihi vardır

 

Tarih: 25 Aralık 2004, 22:58 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

8800 ün farkı 10x zoom a sahip olması onun haricinde pek bir farkları yok

 

Tarih: 25 Aralık 2004, 23:00 - İp: yok
gokgurel
gokgurel (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

merhabalar bendeniz conon powershots pro1 kullanıcısıyım makinayı alalı henüz dört ay oldu benim fikrim bu makina fotograf canavarı cekemeyecegi fotograf yok gece çekimi makro bir harika yani lafın kısası katagorisinde bir numara diyebilirim

 

Tarih: 31 Aralık 2004, 15:36 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam fikretkurt..

1 sene uzun bir sure.. ama ben de yaklasiyorum, o baska..

ben senin sectiklerinin arasindan nikon 8800'i alirdim..herseyden once USB 2.0 baglanti hizi.. pro 1'da bu 1.1... yani 40 kat daha fazla bir hiz.. saka degil..

hemen bazilari cikip; "ama usb 2.0 kart okuyucusu denen birsey var" gibilerinden diyebilir buna tabii.. ama.. teknoloji herseyi ufaltmadan yana, bunu unutmamak lazim.. bir fazla okuyucu ortalikta, iyi degil.. soyle cart diye bilgisayara baglandiginda sakir sukur indirmesi lazim fotograflari bilgisayara..

...

peki sadece bu ozellik farkliligindan dolayi mi nikon?..

... yine hayir bence.. 8800 daha yeni cikmis bir makine.. nikon, 8800 ile 8700'de yapmis oldugu hatalari kapatti.. daha az kusurlu bir makine yaratti.. 8700'ye rakip pro1'di.. 8800'un rakibi bu olcekte belki de -yeni cikacak- ? pro2 olabilir..?..

pro2 dedim de aklima geldi.. buyuk bir ihtimalle canon'daki agabeyler pro2'de DIGIC II kullanacaklar.. cok ama cok onemli!! ben senin yerinde olsaydim 1 ay daha beklerdim, pro2 belki de kapinin agzinda su anda.. sonra cok uzulursun..

bence canon ve sony yeni modeller surecekler yakin bir tarihte.. non-DSLR 8 megapixell makinelerden.. hatta 10 megapixelli bile olabilir bu makineler..

...

sonra? ben olsaydim senin yerinde ikisinden de almazdim ama..

fiyatlari DSLR makineler ile ayni, giris seviyesinde olanlarla.. fotograf kaliteleri yuzde binbesyuz farkli bu bahsettigin makinelerle.. 10x zoom olsa ne yazar nikon 8800'de? al bir fotograf nikon D70 ile photoshop'da 10 kere buyut fotografi.. (belki o kadar da degil ama cok da uzak degil hani.. )

bosver non-DSLR kulvarini.. almisken, o kadar para harcamisken bari iyisini al derim ben fikretkurt.. bu bahsettigin makinelerin omru 6 ay; demek istedigim 6 ay sonrasinda yeni modeli cikar, sendeki eski modelin fiyati kusa doner.. ama al bir DSLR, en azindan 1 sene.. en azindan.. sonra satmak istersen de kolaylikla satarsin..

...

neden non-DSLR makinelere bakiyorsun? cunku ileride lensler extradan masraf kapisi olmasin diye mi?..

 

Tarih: 31 Aralık 2004, 19:38 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Acu ve Dadanagast hakli bence, o kadar acilmisken DSLR almak daha dogru olur, ama illaki non-slr diyorsan 8800 daha agir basar.
(Biz fotografcilar biraz deliyiz galiba, Yilbasi gecesi herkes sevgilisi, ailesi, arkadaslariyla eglenirken biz burada oturmus makina muhabbeti yapiyoruz
Herkese MUTLU YILLAR

 

Tarih: 31 Aralık 2004, 19:54 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

harbi, hadi eglence vakti artik.. herkese yeni yillar.

 

Tarih: 31 Aralık 2004, 20:40 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

arkadaslar herkese iyi ve mutlu yillar.. 2005 in ilk mesajini da buraya yaziyorum boylece

Dadanagast, herkes senin gibi dusunmeyebilir.. O yuzden direk olarak "sen bunlari bosver, dslr al, onlar cok daha iyidir" demek dogru olmayabilir. Yani birisi cikip "arkadaslar ben Opel Astra mi alayim, peugeot 307 mi" diye soruyor, sen ona "onlari bosver, ayni fiyata WV Transporter var onu al" diyorsun. DSLR ve DSLRlike makinalar cok farkli kategorideler, birinde olan ozellik otekinde yok. Bir kere dslr like makinalari kullanmak daha kolay, ve eglenceli.

Neyse konuya gelirsek, iki makina arasinda 8800 in bir ustunlugu soz konusu. Objektif araligi daha iyi, ustelik goruntu sabitleyici teknoloji kullaniyor.. Bir de fokus yardimci isigi var, yetersiz isikta netleme yapmak icin.. PRo1 de yok diyor dokumanlarda, ama cok emin degilim. O yuzden ben olsam 8800 alirdim.

 

Tarih: 1 Ocak 2005, 12:50 - İp: yok
moment
moment (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

İyiyıllar arkadaşlar ben de makinamı dijital olmak kaydıyla iyileştirmek istiyorum bahsettiğiniz makinalarla ve dsr lerle hem de adıgeçen modellerle ilgiliyim ve seçim yapamıyorum bir arkadaş digic 2 diyor odaney ,birde benim yaşım 40 ı geçti canon daha hafif bu bir seçim nedeni olmalımı , ben canon kullanıcısıyım o nedenle o markadan başkasını almak içimden gelmiyor bunu aşmalımıyım yoksa duygusal bağbir artımıdır

 

Tarih: 1 Ocak 2005, 14:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gercekten inanmak cok zor; bir yil daha geride kaldi; yas aldi basini gidiyor.. yeni yillar.

selam juggler,

isin gercegi haklisin.. ben sadece kendi dusuncemi soylemistim..

DSLR like makinelerin cekim keyfi neden kaynaklaniyor juggler? movie modu olmasindan mi? ..

diger yandan DSLR'larin cekim kaliteleri de asikar ortada.. fikretkurt hangisinin onemli olduguna kendi karar verecek sonunda tabii; fotograf kalitesi DSLR'da, kolay kullanim DSLR-like makinelerde.. benim fikrimce; o kadar para harcayan biri fotografciligi ciddiye alan biridir.. kaldi ki 8800'in kullanimi da D70'den o kadar geride olmayacaktir.. 8800 de cok komplex bir makine, yaniliyor muyum?

komplex olmasin ise canon A95 gibi makine belki de en iyi secim.. neden o kadar fazla para harcamak?

ben burada onlarca fotografci dukkanina gittim; hepsinin tavsiyesi DSLR oldu.. daha dogrusu, siz olsaydiniz ne alirdiniz sorusuna cevap olarak DSLR dediler..

benim sana bir sorum var juggler; neden DSLR-like makinelere daha buyuk sensor koymuyorlar? DSLR alicisi tukenir diye mi? (daha once konusmus muyduk hatirlayamiyorum simdi dogrusu..)

......

selam moment..

foruma hosgeldin..

benim fikrimce; eger ki bir markaya daha cok tutkunsan o markayi aldigin taktirde daha keyifle hareket edersin.. yani duygusal midir bilmem ama seni daha cok tesvik edecegi kesin..

makinenin hafifligi konusunda ise; eger ki bir DSLR makineden bahsetmiyorsak bu DSLR-like makinelerin agirliklari 30-40 gram oynuyor.. yani o kadar da onemli degil bana kalirsa.. onemli olan eline oturup oturmadigi makinenin.. veya elindeki hissi..

Hafiflik onemli bir unsur tabii.. az yuk tasimak her zaman daha iyidir.. ama sunu da unutmamak lazim; bu bahsedilen makineler genelde diger compact makinelere gore daha buyukler.. sonucta kapsadiklari hacimden dolayi sana her halukarda ufak bir canta ile beraber tasimani gerektirecekler.. gomlek cebi makineler degiller yani..

Digic II makinenin islemcisi.. canon'un en son cikardigi islemci.. eskisine gore (Digic I) cok daha gelismis bir islemci.. fotograf kalitesi cok farkediyor..

fotograf kalitesine etki eden faktorler arasinda islemci, kullanilan lens, sensor ve kac megapixel oldugu var.. bircok makinede ayni buyuklukte sensor olmasina ragmen fotograf kaliteleri arasinda buyuk farkliliklar olmasinin nedeni islemcilerinin de farkli olmasi.. tabii diger saydigim faktorlerde var isin icinde..

 

Tarih: 1 Ocak 2005, 21:45 - İp: yok
moment
moment (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

teşekkürler dada be canon a70 e ilave lens taksam pro1 işlevlerine yaklaşabilirmiyim

 

Tarih: 2 Ocak 2005, 13:17 - İp: yok