pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon Powershot Pro 2

bu ayarda makina almak isteyenler beklesinler. pek yakında çıkacaktır.canon nikon 8800 ün boşluğunu doldurmak zorunda. ayrıca samsung pro 815 çıkınca piyasa onlara kalacak. canon bu alanı boş bırakmaz.benim tahminime göre özellikleri
12 x zoom 28-336 mm veya 35-420
8 veya 10 mega pixel
imege stabilizer.
1 şarj ile 500- 1000 arası fotoğraf çekimi
mpeg 4 video kaydı.(s2 de çok eleştirildi)
digic 2 işlemci.
2.5 dönen lcd

Tarih: 9 Temmuz 2005, 21:05 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Alternatif tahminim:

Pro 2 çıkmayacak. EOS 350D, düşecek fiyatı ile (700 Euro veya altına kit) Pro'nun yerini alacak.

S2 ise fiyatı düşerek pazar bulmaya devam edecek.

Ben bridge'leri gidici görüyorum. 2 yıl ömür biçiyorum. Yerlerine giriş seviyesi DSLR'in geçeceğini düşünüyorum.

Bunlar çıkar mı? Belki çıkar, belki çıkmaz. Bizimki tahmin. SAonucu müşteri talepleri belirleyecektir.

Bir de not:2004'de DSLR satışları Avrupa'da %350 arttı. Dijital makinelerde hiç bir zaman bu oranda artış olmamıştı.

Tarih: 9 Temmuz 2005, 22:28 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bu teoride mantıklı geliyor insana.fakat bu japon gevuru pekçok alternatif sunmayı seviyor.malı satabilmek için farklı farklı özelikli farklı makinalar yapıyorlar. slr lerden önceki son mikinalar olarak bunlan kısıtlı bütçeye ve tembel ve benim gibi fazla bilgisi olmayan kişilere hitap ediyor.Ne olursa olsun nikon ve samsungun karşısında kan kaybetmeyi göze alamayacak ve tüm özellikleri diğerlerinden üstün bir makina yapacaktır.aynı şey sony dsc f828 içinde geçerli.ne kadar iyi olursa olsun eskidiler.
bakalım diğer arkadaşlar ne düşünüyor.

Tarih: 9 Temmuz 2005, 23:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam gurcan..
ben senin dusundugunun aksine; "bridge" olarak nitelendirdiklerin iki yil icinde, giris seviyesindeki DSLR'lari silebilecegini dusunuyorum.. silinme olurmu olmazmi bilinmez simdiki kosullar altinda; giris seviyesi DSLR'lar ozellikleriyle ust sinif DSLR'lar gibi olacaklar diyelim..bence halen lenslerle ugrasmak istemeyen bir grup olacaktir, ama en ust duzeyde olan compact isteyeceklerdir.. her kesime uygun makinelerin olmasi sart..
ama farkliliklar azalir mi bilemem dslr'lar ile compact'ler arasinda.. dunya kadar eklenebilecek ozellikler var makinelerde olmasi gereken.. simdilik en duzey makinelerde (dslr) varlar.. mesela WLAN.. direk yapilan cekimin wireless LAN ile computer'e aktarilmasi.
harddiskler daha da ufalacak.. soyle 500gb'lik harddisk'leri gorme sansimiz da yuksek.. ama zaten microdrive'lar da harddiskler degil mi.. daha cok derinlik gorecegiz, orasi kesin.. 128 bit renk derinligi gibi.. belki de uc boyutlu fotograflar, ne dersin?..
ama sensor buyuklukleri bir sekilde degismeyecek gibi. veya degisirse de yine compact'larla dslr'lar arasindaki farkliliklar surecek bana gore.. ama noise olayi iyice belirsizlesecek.. daha genis spektrumda ayarlar olmasi gibi..
..
isin gercegi; bence su andaki makineler bile fazlasiyla fazlalar.. ama iste insan degil miyiz, hep fazlasini istiyoruz.. gecen senenin urunu diye artik yuzune bile bakmiyoruz..
...
canon neden powershot pro 2 modelini cikarmakta gecikti bilemiyorum.. buyuk ihtimalle 350D'nin satis grafiginden dolayidir.. zaten sattikca satacaklar.. DSLR'a gecebilecek takimin almasini sonuna kadar sagladiktan sonra da Pro2'yi cikartip diger 350D konusunda dusunenleri almaya itecekler.. sonra da yeni 1Ds Mark III'u cikartip herkesi sok edecekler yine.. canon sen yok musun sen?

Tarih: 10 Temmuz 2005, 14:34 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

dadanagast çok haklısın.adamlar bak biz iyisini yaptık hemen piyasaya sürelim derdinde değil. belirli stratejileri var.tam zamanını bekliyorlar.casusları var.rakipleri ne napıyor ,ne aşamada öğreniyorlar.sonunda en iyisini yapıp piyasanın altını üstüne getiriyorlar.
kompak modellerden vazgeçmeyecek kişilerden biriside benim. makinamda video çekimi muhakkak olmalı. objektifle falan uğraşamam.canon s2 aldım. onun tele ve makro objektifi bile takıp çıkarmak bana zor gelecek.en iyisi arz ettiğiniz gibi tüm özellikleri kendinde barındıran bir kompak makina.
sony h1 mesela noise sorununu kökünden çözmüş gbi geldi. bana. hatta nikon d70 ten bile az noise var. (belki yanılıyorumdur)böyle bir makina dururken objektif tak çıkar.videa yok. ohooo

Tarih: 10 Temmuz 2005, 16:37 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sana katılıyorum dadanagast. Aşağıdaki linkte göreceğiniz adam (Alex Majoli) bir savaş muhabiri. Afganistan'da, Irak'ta bulunmuş, Newsweek'e, National Geography'e fotoğraflar çekmiş ve ödüller kazanmış. Bütün bunları ise sadece dijital kompakt ve slr-like makinalarla yapmış....

http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-6468-7844

#droral' tarafından 11.07.2005 01:01:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2005, 00:59 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Allahtan buyuk fotografcilar bu forumdakiler kadar tembel degil, yoksa iyi fotografa hasret kalacaktik

Saka biryana, sevgili pazarbey, tamami 500-600 $ olan buyuk zoom araligina sahip bir makinanin goruntu kalitesi ile sadece bir lensi binlerce dolar olan ust duzey bir DSLR`nin ki bir olabilirmi?

Boyle olsaydi, fotografla ciddi olarak ugrasan hic kimse hem dunyanin parasini verip, hem kilolarca agirlik tasiyip, hem de objektif degistirmek zahmetine katlanmazdi, alirdi eline 12 zoomlu ucuz ve hafif bir makina, isini yapardi ama ne yazikki Optik biliminin kurallari buna imkan vermiyor. Objektife Ne kadar cam koyarsaninz goruntuden de o kadar taviz verirsiniz.
Bu yuzden profesyonel reklam, portre veya doga fotografcilari zoom yerine 50mm, 80mm, 200mm gibi tek objektif kullanirlar.
Pro2 degil pro5 de ciksa yine DSLR`lerin yerini alamaz.

Ama amatorler icin veya goruntu kalitesinin pek onemsenmedigi profesyonel alanlarda compactlarin kullanim rahatligi tartisilmaz. Ozellikle droral`in verdigi linkteki gibi "O ANI YAKALAMA" nin onemli oldugu savas fotografciliginda slr-like makinalar en dogru secim olmali. kilolarca yukle savas alaninda dolasan eski muhabirleri dusununce teknoljiye sukretmemek elde degil.

Bu konuda Senin ve Dadanagast`in soyledigine katiliyorum, compactlar daha da gelisip baslangic seviyesindeki DSLR`lerin piyasasini (yok etmese bile) oldukca daraltacaga benziyor.

Tarih: 11 Temmuz 2005, 01:34 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

slr makina objektifleri arasında bile konkunç farklar var. aynı özellikte 2 objektif biri yüz dolar biri bin dolar.muhakkak ki aralarında fark olacak.oluyorda.slr makinalırın fotoğrafları tabir caizse cam gibi.fakat onlarında mankaları arasında fark var.mesela nikon ve canon gibi kaliteli değil diğerlerinin fotoğrafları.
ben kompak olanı seviyorum.36-420 mm aralığı bence çok kullanışlı .ne diye uğraşayım slr makina ile diyorum.ama birgün alırsam ki muhtemelen alacağım.dediğiniz gibi aradaki farkı görünce biz kompak makinalarla boşuna uğraşmışız diyeceğiz.

Tarih: 11 Temmuz 2005, 01:43 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili pazarbey, senin de söylediğin gibi, objektiflerde markalar arasında, hatta aynı markanın kendi modelleri arasında bile çok büyük farklar var. Objektif sözkonusu olunca Leica'yı atlamak olmaz tabiiki. Onun dışında Nikon,Canon, Minolta ve Carl Zeiss gibi markaların da çok kaliteli objektifleri var ama bir amatörün satın alması mümkün değil, sadece rüyalarını süsleyebilir.

Hayatını fotograftan kazanmayan yada sanatla uğraşmayanların SLR'ye para vermesine gerek yok . Aradaki farkı gösterecek bir fotoğraf üretimi yok sonuçta.

Aynı işi compact veya slr-like ile yapma imkanı varsa ne diye o kadar para ve eziyet?
Bence çok akıllıca bir seçim yapmışsın, makinanı güle güle kullan (arada fotograflarını bizimle de paylaşırsın umarım)
saygılar

(NOT:insanlara sınır koymak gibi bir niyetim yok tabiiki, herkes hangisiyle mutluysa, maddi imkanı dahilinde onu alır sonuçta, ben sadece kullanılmayan özelliklere boşuna para verilmesine acıyorum, para o kadar kolay kazanılmıyor, ihtiyacı çok iyi belirleyip ona göre almakta yarar var.)

Tarih: 11 Temmuz 2005, 11:01 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kesinlikle haklisin arsen.. aslinda gelinen konuya iliskin bir konu actim; hangi dslr? baslikli.. senin de yorumlarini duymak isterim..
gorusmek uzere.

Tarih: 11 Temmuz 2005, 19:13 - İp: yok
  • 1