tanersavas
tanersavas (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Powershot A60

Arkadaşlar bende Canon A60 var, alalı yaklaşık 1 yıl oldu, bu süre içerisinde çok fazla kullanma şansım olmadı..zaman problemim var, daha user guide'ı baştan sona okumuş değilim..şu ana kadar çektiğim foto.lar gayet güzel, ama gece fotoğrafı konusunda bişeyler öğrenmem gerekiyor, çünkü oto ayarlar dışında manuel olarak da yapılabilecek ayarlar var sanırım..
Herneyse..benim asıl öğrenmek istediğim bu makineyi webcam olarak da kullanabilir miyim..(aslında sorumun cevabı büyük ihtimalle evet, çünkü bi yerlerde okudum bunu sanırım..) bunu nasıl yapabilirim ? yardımcı olabilecek olan var mı ? extra bi apparat gerekiyor mu usb kablosu haricinde..nedir nasıl oluyor..

Bu arada esas konuyla alakasız bi not: ben makineyi Amerika'dan almıştım TR'deki fiyatın nerdeyse yarısına...Sakın ola TÜRKİYE'DEN brand-new DİJİTAL FOTO. MAKİNESİ ALMAYIN.. illa ki bi tanıdığınız vs yurtdışına gider gelir falan..Dünyada sıradanlaşmış teknolojiler için bu milletin bu kadar para ödemek zorunda kalması saçma..

Tarih: 18 Kasım 2004, 18:15 - İp: yok
toxoplasma
toxoplasma (üye)
İstanbul / Amatör

gece çekim yapmak için makinayı kurcalamamn gerekiyor biraz öncelikle hazır cekim modların dan gece cekmini denemelisin ama onda da flash cok fazla patlat ve renkler biraz daha suni çıkabilir ama flashsız cekmeyi düşünürsen önce bi auto modda flashsız yarım deklanşöre yarım basarsan gerekli diyafram ayarı ve pozlama süresini görürsün. ordaki değerlere yakın değerleri manuel modda yazarsan fena olmayan fotolar çekebilirsin ama hayatta birçok şeyde olduğu gibi foto olayında da deneme yamulma yöntemini kullanmalısın böyle çok daha fazla şey öğrenip çok daha yaratıcı olabilirsin..

2. soruna gelince a60 ı web cam olarak kullanman için bir tv kartı yada capture kartın olmak zorunda usb den direk bağlayıp webcam olarak kullanamazsın....

kolay gelsin...

 

Tarih: 17 Aralık 2004, 11:15 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

ewet tv kartın yada capturekartın olması lazım fakat bu makineler 3 dakkadan sonra beklemeye geçiyor ona göre

 

Tarih: 17 Aralık 2004, 11:22 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

Konuyla alakasız olacak ama.. Genelde biliyorsunuz abidik gubidik bilgisayar markalı foto makinelerde webcam özelliği vardı.
Belli başlı kaliteli tabir ettiğimiz foto makine markalarında bu özellikten pek sözedilmez. (Nikon, Olympus, Canon, Konika-Minolta, Fuji vs.vs..)

Fuji s7000 de bu özellik var ki S7000 eğer eline almış olanlar varsa çok hoş bir makine. sadece bilginiz olsun diye yazdım..

 

Tarih: 17 Aralık 2004, 14:19 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

sayın bozo

(Nikon, Olympus, Canon, Konika-Minolta, Fuji vs.vs..) demişsin... bunlardan sadece fuji için söylüyeyim (diğerlerinde galiba yok)...

fujileri denemedim ama, s5000 inde pc-camera özelliği olup olmadığını firmaya mail ile sormuştum. firma yetkilisi s5000 de ve fujinin diğer modellerinde pc-camera özelliği olduğunu söylemişti.

 

Tarih: 17 Aralık 2004, 18:07 - İp: yok
  • 1