keremusta2
keremusta2 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon Önerisi Ve Fiyat Bilgisi

Merhaba, bu digital fotoğraf olayı baya karışık ve kafa karıştırıcı...
290 ytl a60 almadım a510 390 ytl diye tam onu alıcam a95 600 ytl gördüm şimdi bu işe ilk adım atacak biri olarak nerdeden tutmak lazım bir yardım birde bu fiyatlardan daha ucuz bulunabilir mi? Teşekkür ettim

Tarih: 27 Haziran 2005, 20:59 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Bence a95 başlamak için ideal bir makina.İstersen bir göz at.

Tarih: 27 Haziran 2005, 21:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar keremusta..
iste boyle oluyor; bir kere almaya niyetlendinmi arastirmalar basliyor.. sonra hadi biraz daha ucretli, ama son demekten; cita iyice yukseliyor da yukseliyor..
keremusta bu iste son yok.. daha dogrusu var da, iste 30-40 bin pound harcadiktan sonra sonunu getirmis olabiliyorsun..;
.. ben de basladigimda senin gibiydim; hadi su olsun bari.. o kadar parayi veren bu kadarini da verir, oyle degil mi ama.. sonra dslr almaya kadar cikiyorsun.. hatta bu dslr almisken bak bir de su varmis, acaba biraz daha mi koysam?.. tabii.. ne de olsa almisken iyisinden almak gerekir.. ama dur bir saniye!.. bir de lens almaliyim.. tabii tabii.. hem de en iyisinden olmali ki DSLR'a yakissin.. tabii tabii tabii..
.. keremusta isin gercegi, bahsettigin makinelerin hepsi fotograf cekebiliyor.. eskiden SLR makine kullanan biri olsaydin (ben de degildim) DSLR'dan baskasi, cok uyduruk gelirdi.. veya basit diyelim..
cunku dfm'lerin ucretleri cok fazla; herkes eskiden kullandigi bir kere cekimlik, 1x optik zoom'lu film makinelerden sonra ne yapacagini sasiriyor.. bir veya cok cekimlik, sadece bir abarti.. o yuzden de ucuz ama teknolojiden cok uzakta kalmayacak; fotografcilik hakkinda birseyler de ogrenebilecegi (cunku bir film kullanmadigindan ,yok dukkana gotur tab ettir sorunu da yok... ayrica deneye deneye harikalar yaratilabilecegini dusleyerek..) makine arayisina giriyor..
ben herzaman ozenmisimdir fotograf cekmeye, ama bir turlu baslamamistim.. digital sayesinde basladim.. harikalar yaratacagim dedim kendime; dur biraz daha iyisi olsun da ne olur olmaz hani..
ama keremusta; bugun bir harabenin fotografini cekmeye calisirken bir turlu basaramadim.. isik cok fazla degiskendi, berrak gorus yoktu, falan filan.. ama elimde bir dslr olmasina ragmen cekemedim fotografi..
elinde basit bir kameradan baska birseyi olmayan ama harikalar yaratan insanlar var.. gecen gun sony H1'in fotograflarina bakiyorduk, birisinin cektigi ve sitesinde bulunan.. bende DSLR var da yapabiliyor muyum? hayir..
..makinede son yok keremusta.. bahsettigin makineler zaten hep konusulan makineler heryerde.. ozellikle A510-520 ve A95 icin konusuyorum.. manuel ayarlari var.. optik zoom'lari 1x'den daha fazla..
..yanlis anlama beni; ne olursa olsun farketmez demek istemiyorum sana; demeye calistigim aradigin makineyi bulduktan sonra citayi daha fazla yukseltmene gerek yok.. zaten hos makineler; ozellikle A95.. daha fazlasi dersen ciktikca cikarsin.. ama onemli olan fotograf cekmek, bir an once alip daha cok zevk alacaksindir fotograf cekmekten.. yoksa uzun zaman gecerse biraz soguyabilirsin de.. ben sansliydim, sogumadim.. ama keske gecen sene aliverseydim.. bekledikce bekledim.. hep bir ust modeli olsun dedim.......
..

Tarih: 28 Haziran 2005, 00:19 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bana kalirsa A95 alinacak en iyi makinelerden biri.. cok kaliteli fotograflar cekiyor.. baslangic icin en iyi modellerden biri.. eger zoom kapasitesi yuksek olsun dersen -ki zoom kapasitesi bence cok onemli- 10x-12x optik zoom'lu modellerden birini alarak cok uzun zaman yetinebilirsin makinenle.. aaa, bak suraya kadar zoom yapamiyor dediginde zoruna gider o kadar para vermis olman.. makinen yapabildikce yapmali, ama fiyati da makul olmali.. sanirim canon'un S2 IS modelinin fiyati biraz daha yuksek olacak ayirdigin butceden; bence bir de panasonic fz5'a bak.. o da harika bir makine.. sen de duymussundur zaten.. fiyat olarak cok da farkli olacagini zannetmiyorum A95'den.. (biraz daha pahalidir ama)..
sonra mi bir an once al ki hangisi diye dusunmekten geceni gunduzunu fotograf makineleriyle gecirme.. daha yukarilara cikmana hic gerek yok. boyle bir makineyle baslarsan zaten ileride DSLR'a da gecis yaparsin, eger ki fotografcilik askin iyice cogalirsa.. ama cogalmazsa da fz5 gibi bir makine sana degil torunlarina bile yeter amator fotografcilikta..
..
foruma hosgeldin keremusta.

Tarih: 28 Haziran 2005, 00:20 - İp: yok
keremusta2
keremusta2 (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim

bu iş gerçekten sorun.... bugün panasonic fz5 e baktım ve gerçekten hoşuma gitti... özellikle boyutları beklediğimden baya ufak... fiyat 999 teknosa ancsak heralde normalde bundan çok daha ucuzdur araştırıcam...

Tarih: 28 Haziran 2005, 21:33 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

yalçınlar'da 256 mb sd card hediyeli olarak 10x100 ytl'ye satıyorlar. haberiniz olsun...

Tarih: 29 Haziran 2005, 09:00 - İp: yok
keremusta2
keremusta2 (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ettim şu anda en iyi fiyat 128 sd dahil 780 ytl
aramaya devam...

Tarih: 2 Temmuz 2005, 12:02 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

keremusta bir sonraki mesajinda da simdiki fiyat 560 dersen dusup bayilirim valla.. valla aramaya devam.. arkadaslar hadi; keremustaya fz5 aldiriyoruz......

Tarih: 3 Temmuz 2005, 10:45 - İp: yok
xenkebikec
xenkebikec (üye)
Kocaeli / Meraklı

arkadaşım bence acele et, çünkü ben 3 sefer araştırdım tarattım hep aklım çalındı vazgeçtim , şimdi aldım makinemi içim rahat akşamları yada pc başına gelince ne alsam nerelere baksam bak şununda şusu var demiyorum. bence içine sinen makineyi al hemen al

Tarih: 4 Temmuz 2005, 15:53 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili keremusta,
780'e nerde buldun?

Tarih: 4 Temmuz 2005, 16:07 - İp: yok
  • 1