romeo
romeo (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon A95 Ya da Alternatif? Acil

arkadaşlar merhaba. daha önce açtığım başlığa fazla cevap gelmedi. canon a95 almayı düşünüyorum. acele olarak görüş ve önerilerinizi bekliyorum. alternatif olarak söyleyebileceğiniz başka modeller var mı? canon tercihimdir. kolay kullanılabilir ve her ortamda kaliteli fotoğraf çeken bir makina arıyorum. bir de istanbulda en uygun nerden alabilirim?

Tarih: 29 Mayıs 2005, 11:27 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam romeo..

A95 hem hesapli hem de kaliteli bir opsiyon bence.. daha otesine arastirmana da gerek yok..
istanbulda eminonune bir bak, orada bir suru fotografci dukkani vardi..(bir zamanlar.. ahhhh ah..) sanirim en uyguna oradan bulabilirsin..

 

Tarih: 29 Mayıs 2005, 12:14 - İp: yok
drsemih
drsemih (üye)
Edirne / Amatör

dadanagast'ın önerilerine katılıyorum.
hatta şu anda kullandığım ixus 40 ı almamda büyük katkıları olmuştur. kendisine teşekkür ediyorum
benim sana önerim eğer a95 boyutunda bir makineyi taşımayı göze aldıysan onun yerine sana 2 önerim var:
1) canon g6
2) Canon PowerShot S2 IS, 5.0 Megapixel 12x Optical/4x Digital Zoom, Digital Camera

yok a95 bana yeter diyorsan ixus 40 ı sakın ihmal etme, çünkü aynı kalitedeki fotoyu gömlek cebinde taşıyabileğin bu makine de çekebiliyor
kolay gelsin

 

Tarih: 29 Mayıs 2005, 13:03 - İp: yok
romeo
romeo (üye)
İstanbul / Meraklı

ikinize de teşekkür ederim. ben aslında canon a serisi düşünüorum ama a95 boyutları düşündürüo beni, cebe sığması iyi olur benim için. ixus40 a baktım, fiyatları aynı ama ixus fazlası yok. a95 daha iyi gibi geldi , pek anlamam gerçi ama a95 in avantajları pille çalışıyor olması,manuel netlik ayarının olması ve ekranının dönebilmesi gibi geldi bana. ayrıca a95 5 mp, ixus 4 mp, bu fazla önemli değil gerçi....sadece boyutlarından dolayı a95 yerine ixus almak mantıklı mı sizce ve başka tavsiye edebileceğiniz makina var mı aynı kalitede, mesela nikonlardan?

 

Tarih: 29 Mayıs 2005, 21:29 - İp: yok
drsemih
drsemih (üye)
Edirne / Amatör

nikon veya diğer serileri hiç bilmiyorum
ben kendi makinemi alırken canon lar arasından seçim yaptım
kendi makinemi kullanırken keşke olsaydı dedğim özellik image stablizasyonu

bu da canon un s1 IS denilen modelinde var ama onun da genel özelliklerini okuduğumda çok tatmin edici bulmamıştım ( belki kullananlar daha iyi fikir verir)
diğer yeni çıkacak s2 IS modeli ise güzel görünüyor

ben a95 kötü demek istemedim ama ixus serisi bir makine ile a95 in çekeceği görüntü arasında fark olmayacağını söyleyebilirim. a95 boyutunda bir makinayı taşımayı göze aldıysan onun yerine daha iyi performans gösterecek diğer önerdiğim 2 modele ayrıntılı bak derim çünkü makineni bir kere alacaksın

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 00:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gomlek cebine sigsin ama manuel ayarlarindan da birazcik olayim dersen ixus al.. ixus 40'de digic II kullaniliyor (A95'de ise Digic I) ve fotograflari bence -netten takip ettigim kadariyla- harika.. ixus'un iki yeni modeli daha cikti.. ixus 50 ve ixus 700 (?).. ixus50 5 megapixel ve ixus700 ise 7.2 megapixel.. fiyatlari biraz daha yuksek olacaktir haliyle..

sony'nin 2.5" lik LCD'ye sahip makineleri de cok hos.. 5 megapixel.. dcs-t33 veya dcs-t3.. (ama yine de canon'un fotograf kalitesini yakalayamiyorlar..)

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 04:07 - İp: yok
dtemre
dtemre (üye)
Ankara / Meraklı

a 520 inceledinmi? dönebilen lcd ve ccd boyutu dışında -birde 1mp- bir farkı yok. fiat ve boyutsa daha iyi

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 15:06 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

o zaman 0.8 mp daha düşük olan ama fiyatı a520den 80 avro daha ucuz olan a510 da düşünülebilir. bu işin sonu yok!

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 15:22 - İp: yok
manatba
manatba (üye)
Bursa / Amatör

A510 ve A520 leri A75 ile A95 in halefi gibi görmek yanlış bence. Bir A75 kullanıcısı olarak A510 u inceledim ve kesinlikle söyleyebilirim ki A75 daha güzel resimler çekiyor özelliklede gece çekimlerinde ve iç mekan çekimlerinde. Nitekim A80 ide insanlar hala arıyor.


selamlar

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 16:25 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hatta iki megapixel dusuk olan ama fiyat acisindan daha makul olanlari da var..)) gercekten bu isin sonu yok centurion..
1 megapixel farkli deyip gecmeyin bence arkdaslar; 1 megapixel fazla olan makinenin 1 megapixellik kirpma farkliligi vardir 1 megapixel az makineye oranla.. herkes, fotografi cektigi kareyi oldugu gibi mi sakliyor yoksa istenmeyen objeleri yok etmek icin arada bir pixellerden odun veriyor mu?
neden teknoloji daha fazla pixelli makineleri yapmaya calisirken bizler hala daha yok 3 megapixel yeter 4'e gerek yok gibilerinden dusunuyoruz anlayamiyorum..
makineler daha da profesyonellesdikce megapixelligi de artiyor.. acaba bu sadece bir saka mi? bizi mi yiyorlar?
gecenlerde televizyonda iki mimarin kullandigi bir -ozel yapim- fotograf makinesini gordum.. 144 megapixel cozunurlugundeydi.. ve adamlar 50 metre oteden evin fotografini cekip, binadaki catlaklari tesbit ediyorlardi.. megapixel fazlaligi onemli; ayrinti olayi fazlalasiyor..
bilem iyorum sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda?

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 04:14 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili dadanagast,
mutlaka pixel önemli. ancak 10x15 boyutunda baskı alacak amatör bir kullanıcı için bu çok da önemli değil. bundan 5-6 sene önce 2 mp'lik bir makine bile çok yüksek çözünürlüğe sahip gibi görülüyordu. bugün ise, neredeyse en alt limit artık 4 mp oldu. pazarlamada ürün farklılaştırma diye bir kavram vardır. ürüne küçük özellikler ekleyerek fiyatını o ufak ekin maliyetiyle mukayese edilemeyecek denli arttırma şansına sahip olabilirsiniz. son yıllarda dfm üreticilerinin de yaptığı bu aslında. dikkat ediyorsanız sürekli yeni modeller çıkarıyorlar ama özellik açısından fazlaca ileriye gittikleri de söylenemez. en fazla pixel sayısını arttırıyorlar, veya +1x optik zoom'unu arttırıyorlar vb. diğer yandan maliyetini düşürmek için önceki modellerinden daha ufak sensör kullanıyorlar. çünkü pazarda pixe sayısı sensör boyutundan çok daha fazla dikkat çekmekte.

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 09:08 - İp: yok