gültek
gültek (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A530 Aldım :)

Birkaç haftadır forumu takip ediyordum ve canon a520 almaya karar vermiştim ki, yeni modellerin (a530-540-700) çıktığını öğrendim .A540 veya A610 benim bütçemi aşan modeller olduğundan a520 ile a530 arasında gidip geliyordum.İnternette aramalarında a520 yi 325ytl, a530u ise 437ylt ye kadar bulabilmiştim en ucuz.

Dün araştırırken, evkur un sitesinde a530 un bir kredi kartına 9 taksitle 390ytl fiyatını gördüm, şaşırdım.Bi hata vardır diye düşünsemde bir gidip bakayım dedim, eve yakın nasıl olsa...Gittim ve ellerinde 1 tane vardı, vitrinde ve peşin fiyatı 375YTL.Dayanamadım, a520 ile fiyat farkı fazla kalmadığı için aldım. Arkasından da foruma üye oldum

Kutudan kitapçık ve cd eksik çıkıyor, geldiğinde veririz dediler, erkayalar ın ürünü.herşey güzell...

ilk dfm makinam,iyi mi kötü mü pek yorum yapamıyorum şu an.ama bu fiyata bulduğumu paylaşmak istedim herkese.a530 galiba 520nin yerini almaya başladı bile...

Herkese iyi fotograflar...

Tarih: 12 Nisan 2006, 12:10 - İp: yok
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Steve's Digicams sitesine baktım. A530'da diyafram öncelikli ve perde öncelikli çekim yok görünüyor. Ben mi yanlış gördüm arkadaşlar, siz de kontrol eder misiniz?

Tarih: 16 Mayıs 2006, 11:55 - İp: 85.***.**5.73
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Canon'un ana sayfasına baktım A530'da diyafram önceliği ve perde önceliği yok. Konu bu linkteki başlıkta da tartışılmıştı.
Letsgodigital sitesinin günahını almışsınız.
Bu iki mod fotoğraftan anlayan insanlar için vazgeçilmez çekim modları. Bu durumda Canon A530'u üst model diye satıyorsa kandırmacadan başka birşey değil, A520'yi tercih ederim.

Tarih: 16 Mayıs 2006, 12:06 - İp: 85.***.**5.73
cangulay
cangulay (üye)
Adana / Amatör

Forumda da daha önce belirtmiştim, A700 içinde bir çok sitede Elle odak ayarı yok diyor ama makinede MF düğmesi görülüyor tüm screenlerde. Kullanmadğım için elle odak var mı yok mu bir şey söyleyemeyeceğim...

Tarih: 17 Mayıs 2006, 21:27 - İp: 88.***.**6.76
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

mesele elle odaklama meselesi değil. lcd'nin görüntü kalitesi ile ne kadar sağlıklı manuel odaklama yapabilirsiniz ki zaten?
benim kafama takılan, A520'de enstantane önceliği ve diyafram önceliği çekim modları varken, A530'da olmaması. Canon'un sitesine de baktım, bu bilgi doğru. Her iki çekim modu da, son derece pratik kullanım sağlayan ve bence çok gerekli olan çekim modları.

Tarih: 17 Mayıs 2006, 22:55 - İp: 85.***.**0.238
pro_acemi
pro_acemi (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu başlık açılalı çok olmuş ama A530 almış birine danışmam gereken şeyler vardı Ben şu anda sony s600 ve canon A530 arasındayım. Düşündüğüm çapta makineler arasında fiyat olarak en uygunu bunlar. Ben ilk defa dijital makine alacağım ama bu alanda ilgimi ilerletmeyi düşünüyorum.Tabi bunu söyleyince çoğu kişi bana canon'u tavsiye edecektir.İşte canon A530 sahibi bir kişiye burada ihtiyaç duyuyorum çünkü internetten araştırdığım kadarıyla A530 yavaş bir makine ve LCD 1.8" miş. Sorularım biraz fazla olabilir ama;

-1.8" yeterli bir büyüklük mü?(sony'ninki 2")
-A530'un yavaşlığı rahatsız edici mi?(steve's digicams'te iki çekim arasının 6 sn'e kadar çıktığı söyleniyor)
-sony s600'e göre 100 ytl kadar daha pahalı, buna değer mi?

Tarih: 30 Temmuz 2006, 19:04 - İp: 85.***.**6.85
gültek
gültek (üye)
İstanbul / Amatör

s600 hakkında bilgim yok,karşılaştırma yapamam. yavaşlık sorunu yaşamadım, makinanın açılışı, kapanışı vs. gayet hızlı.beklemek gereken 2 yer var, flaşlı çekimde flaşın dolması (bu kullandığın pile göre değişiyor, kodak 2500mah kulanıyorum ve normal alkalinlerden daha uzun sürüyor galiba flaşı şarj etmesi 2-5sn.) ve uzun süreli gece çekiminde, örneğin 15sn.çekimden sonra 2-3sn. veriyi işliyor sanırım. FİYATINA göre iyi bi makine.şu an zaten hatıra makinesi olarak kullanıyorum ve bu amaç için ideal, daha fazlasını yapmak için yetersiz gelebilir.yetersiz ışıkta grenlenme artıyor. başta dediğim gibi bütçe geniş olsa zamanında canon a610 alırdım. lcd yeterli bence.gayet parlak ve net gösteriyor, ufaklığı doğru ama dert edecek kadar değil.

özetle bu fiyata iyi bi makine, fiyat önemli olmasaydı vasat üstü, eh işte iş görüyor derdim.akraba,gezi,anı fotoları için fazlasıyla iyi.çektiğim fotolara tanıdıklar hayran kalıyor, fotoğraftakilerden çok fotoğrafın netliği konuşuluyor.daha pro işi bişey düşünüyosan bütçeyi büyütmek lazım...

Tarih: 30 Temmuz 2006, 22:51 - İp: 85.***.**6.43