Fotoğrafçılık Forumları
Canon A520 - Sony Dsc-s80
Arkadaşlar fotografcılık konusunda yeniyim ve baslangıc için bu iki modelden birini satın almayı düsünüyorum. Sizler hangi modeli tavsiye edersiniz (lütfen sebebleriyle birlikte) ??? Birde bu makinelerin fiyatlarında önerebileceginiz baska birtane daha varsa markasını ve modelini yazabilirmisin?
Şimdiden teşekkürler!
Öncelikle aramıza hoşgeldin scarecrow...
Valla fotoğraf makinesi almak kolay iş değil..Ben şubattan beri karar veremedim...
Soruna gelince Canon A520 daha çok manuel imkanlar sunan bi fotoğraf makinesi...
S80 hakkında fazla bilgim yok...
Ama bu makineleri kullanan arkadaşlar sana yardım eder...
Çabuk karar ver yoksa her geçen gün aklın karışır...
Kolay gelsin...
selam scarecrow..
foruma hosgeldin..
bu iki makine arasindaki farklari ben de bilemiyorum.. s80'i sadece volvo kullaniyor zannediyordum hatta..
saka bir yana, senin icin internetten biraz arastirdim.. genelde bir ust modeli s90 modelini a520 ile karsilastirmislar; fiyat farklarini bilemiyorum 90 ile 80 arasindaki..
dpreview'deki karsilastirmaya gore;
tonal, renk ve noise acisindan birbirlerine cok yakinmis s90 ile a520.. fakat canon yine de bir parca daha iyi optige sahipmis kullanilan carl-zeiss lense gore.. sonuc olarak da "normalden bir gomlek ustun" notu almis s90..
yani o kadar da parasini hakedecek bir makine degil bana gore.. alacagim makinenin "en iyi" gibi bir degerlendirme notu almasini isterim..
bilemiyorum.. a520 herzaman konusulan bir makine.. bircogunun arzu ettigi bir makine.. 4x optik zoom'u var s90'daki 3x'e karsin.. optik acidan da biraz daha iyiymis..
eger ki
bu sayfayi acacak olursan karsilastirma fotograflarini gorebilirsin.. canon'un fotograflari bilgisayarda bir baska gorunuyor, daha puruzsuz ve daha canli.. veya en azindan benim bilgisayarimda oyle.. fotograflarini ac ve karsilastir..
her zaman print almayacagin icin bilgisayardaki goruntusu cok onemli.. fotograflarini bilgisayarinda degerlendiriyorsun.. veya gecmis anilari hatirlarken de; bir cd'den bakiveriyorsun hemencecik.. print edecegin fotograflar kac tane olacak ki? duvara asmak icinse bile birgun dolacak duvar.. kaldirip dolaba atacaksan neden bilgisayarinda saklamayasin..
print kaliteleri hakkinda; optik farklilikdan dolayi (cok azcik) canon'un buyuk olcekte printlerde biraz farkedebilecegi soylenmis.. yani bir A4'de mesela.. bu olcu de sana gerekecek bir durum..
ayriyetten canon alirsan ilerde elinden cikarman da kolay olur.. bunu bircok arkadasa da soyledim.. canon urunleri cok az kayiplarla ikinci el satilabiliyor..
forumdan bildigim kadariyla (veya ben hic dikkat etmedim) a520 genel olarak konusulan kameralar arasinda; s80 veya s90 degil..
ama herzaman da dedigim gibi bir dukkana git ve ikisini de dene.. bak bakalim hangisini daha iyi hissedeceksin elinde.. gormeden alirsin sonradan pisman olursun..
son olarak kimseyi dinleme kararinda; sen hangisini begendiysen onu al.. cunku birbirine cok yakin iki kameradan konusuyoruz burada..
gorusmek uzere..
ilgin için Teşekkürler
onemli degil.. tekrar bekleriz.. (aman ortadan kaybolma makineni aldiktan sonra..
)
selam
ayni modelleri bende almak istedigimden incelemistim. bu modellerin yanina bir de kodak in 7440 modelini ekleyebilirsin.
kodak in avantaji cok hizli focuslamasi (arka arkaya foto cekmede gecen zamani etkileyen olay) yani bu ne isinize yarar eger cocuklarinin fotoglarini falan cekicekseniz canon da yasayacaginiz sac bas yolduran olayi yasamiyorsunuz. ama ben sahsen resim kalitesine onem verdigimden canon aldim.
sevgili doğuş dokuz o kadar da kötü değil...bir makinenin kalitesi sadece fotoğraf kalitesi ile ölçülemez burada daha öncede belirttiğimiz bir çok etmen söz konusu...eğer gerçekten acele çekim ihtiyacınız varsa bu konuda Kyoceranın R_TUNE teknolojisinin eline kimse su dökemez.
Ben sizlerin yerinde olsam zaten beş para etmez kodak'a bakmadan doğrudan doğruya Pentax ,Panasonic,Sanyo, Prakticanın yeni modellerini Ogatech'in casio ya fason yaptırdığı fakat nispeten daha ucuza sattığı makineleri de incelerdim. marka bağımlısı olmanın bence bir luzumu yok .Kargadan başka kuşlarda var bu memlekette.....
sn burkay
kasit ettigim olay surekli pozunu degistiren cisimlerdeki durum. yani bir makine hizli focuslamiyor diye kalitesiz demiyorum. sadece ihtiyaca gore iyi dusunulmeli diyorum.
ve tekrarliyorum ben secimimi canondan yana kullandim.
bu arada ucuz etin yahnisi yavan olur...sozunu de unutmamaliyiz diyorum
mutlaka ucuz etin yahnisi yavan olur ama benim web siteme girersen benim o bahsettiğin markanın yetkili servisi olduğumu görürsün...
örneğin canon ile benzer yapıdaki mesela Fuji veya panasonic makineleri yan yana koyduğunda ve fiyatları değerlendirdiğinde yahni yerine başka bir şeylerde yemiş olmayasınız diye zaten buradayız ve sizlere değişik bakış açısı kazandırmaya uğraşıyoruz....
sn burkay guzel bir websiteniz var tebrik ederim. eminim bu konuda oldukca deneyimlisinizdir. ben bir amator digital kompakt kamera kullanicisi olarak kendi gorusumu sundum. yani amator bir kisinin bakis acisiyla gorusumu soyledim. profosyoneller farkli bakabilir. ama yukarda konuyu acan arkadasta pek profosyonel degil sanirim.
scarecrow eger biraz ingilizceniz varsa asagida yazdigim sitelere giderek arastirdiginiz makineler ile cekilmis ornek fotolara ulasmaniz mumkun. ondan sonra nasil bir yahni yiyeceginize kendiniz karar verin.
basarilar
www.dpreview.com
www.steves-digicams.com
www.dcviews.com
www.pbase.com
www.imaging-resource.com
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
150025 Ara. 2024, 13:11