wins
wins (üye)
Antalya / Meraklı

Canon A520 - Casio Ex. Z120 ?????

Merhaba ,dijital fotoğraf makinesi düşünüyorum bütçem en fazla 400 ytl karşılıyor. Bu fiyata CanonA520(325ytl) ile CasioZ120(350ytl) bulabildim. Sizce hangisini terhcih edeyim benim çok fazla bilgim yok .Model olarak casio tam istediğim şekilde fakat canonun kalitesiyle eşdeğer mi onu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 25 Nisan 2006, 17:00 - İp: yok
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Valla öncelikle Allah yardımcın olsun diyeyim. Çünkü tercih olayı baya zor bi olay. Ve konuya bi giriş yapayım. Öncelikle ikisi de özellikleri olan, iyi makineler. Ben A520 yi bizzat kullanmış biri olarak iyi bi makine olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Casio'nun Canon kadar iyi resim kalitesine ulaşıp ulaşmayacağını bilmiyorum. Ancak özelliklerine bakarak iki makinenin birbirlerine karşı avantaj ve dezavantajlarını kısaca belirtebilirim.
1-Casio'nun sensör boyutu daha büyük
2-Canon'un makro mesafesi daha iyi
3-Casio 3x Canon 4x optik zuma sahip
4-Casio'da 1600 İSO var (ama iyi sonuç verirmi bilemem)
5-Canon'un maximum çekim hızı daha iyi
6-Casio'da kesintisiz video çekme imkanı var Canon'da yok
7-Casio'nun ekran boyutu daha büyük
8-Canon'da USB bağlantısı 1,1 iken Casio'da 2,0 Full Speed
9-Casio daha küçük ve daha hafif.
10-Casio'da Anti Shake özelliği var
11-Canon 4 mp Casio 7 mp
Bunların dışında farklar da olabilir mutlaka. Mesela Casio'da panaromik çekim imkanı var mı bilmiyorum. Ya da bildiğim kadarıyla Casio'da fotoğraf çekimi esnasında histogramı görme imkanı var. Bu Canon'da yok. Eğer yanlış bir bilgi değilse iyi bi özellik. Sonuç olarak ikisi de iyi makinedir. Artık gerisine sen karar ver. Tekrar kolay gelsin.

Tarih: 25 Nisan 2006, 17:58 - İp: 81.***.**0.51
  • 1