drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A520 !!!!

Yaklaşık 2-3 aydır araştırma yapıyorum.Ancak bir türlü karar veremedim. En son olarak canon"un yeni çıkan modeli A520 (4 MP, + optik zoom, 4 dijital zoom) ile sony power shot W5,W15, W12 (5,1MP, 3 optik zoom) arasında sıkıştım kaldım. Gerçi bu yazdığım sony modellerinin hepsi araştırdığım kadarıyla teknik açıdan bir farkı yok. canonu seçmemim nedeni optik zoomunun 4 olması, sony"lerinde 5 MP olması nedeniyle listeme yazdım. Hangisini tavsiye edersiniz?
flash beyaz dengesinin ne olduğunu merak ediyorum?(fotoğrafın daha net çıkmasıyla ilgisi varmı?)sony nın bütün bu modellerinde yok fakat P200, P120 modellerinde var)
eğer bu iki modelden kullanan dostlar varsa özellikle gece çekimlerinden varsa o fotoğraflardan vereceğim adrese örnek gönderebilirse gerçekten çok iyi olur. Şimdiden bütün dostlara teşekkür ederim. ( [email protected])

#drertan' tarafından 19.04.2005 22:00:11 tarihinde düzenlendi.


#drertan' tarafından 19.04.2005 22:13:47 tarihinde düzenlendi.


#drertan' tarafından 21.04.2005 02:07:46 tarihinde düzenlendi.


#drertan' tarafından 21.04.2005 02:09:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Nisan 2005, 19:44 - İp: yok
mustafam
mustafam (üye)
Ankara / Amatör

Selam.

Sony'lerin miadlı parçalar kullanması büyük dezavantaj. Ayrıca beyaz balans ayarı da önemli bir ayardır. Makinaların çoğunda bu ayar hem otomatik hem de manual yapılabiliyor. Manual ayar kullandığında çok daha iyi netice alıyorsun.

Eğer büyük ebatlarda (mesela poster) bastırmayacaksan, sadece 5 MP diye sony almak biraz mantıksız geliyor.

Benim tavsiyem A520 (4 MP) olur. Hatta A510(3.2 MP) al derim. Kendim de A510 kullanıyorum. Megapiksel dışında bütün özellikleri A520 ile hemen hemen aynı. 0.8 MP için o kadar fiyat farkı vermeye gerek yok.

 

Tarih: 20 Nisan 2005, 15:34 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

burkay dostumuz sonyler miadlı parça kullanıyor dedi diye hemen birileri bu iddiaya sarıldı dört elle! nerden biliyorsunuz sonylerin miadlı parça kullandığını? ayrıca miadlı parça ne demekmiş, bir açıklasanız da biz de öğrensek???
dünyanın elektronikte en büyük ve en yenilikçi şirketlerinden biri kalkıp ne demekse miadlı parça kullanacak ve 50 yılda oluşturduğu marka imajını kolayca çöpe atacak. lütfen bu işin uzmanı dpreview, stevesdigicams, imaging-resource gibi siteleri yabancı diliniz varsa bir ziyaret edin ve sony'lerle ilgili değerlendirme ve yorumları okuyun. bir de anlı şanlı dinozor fotoğraf makinesi markalarının dijital teknolojide nasıl çuvalladıklarıyla ilgili değerlendirmeleri okuyun ve anlayın. ondan sonra gelin miadlı parça ne demek tartışalım.

 

Tarih: 20 Nisan 2005, 16:51 - İp: yok
mustafam
mustafam (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili centurion

Biz burkay ustanın deneyimlerine güvenip sony'nin miadlı parçalar kullandığını yazdık. Bizim gibi amatörlerin haddine mi düşmüş sony 'yi eleştirmek. Sadece drertan'ı bilgilendirmek için yazdık.

Miadlı parçanın ne olduğunu sormuşsunuz. Bildiğim kadarıyla anlatayım. Eğer bir parça belirli bir süre içinde kullanım özelliğini yitiriyorsa ona miadlı denir. Mesela eskiden tv'lerin elektron tüpleri biterdi ve bu tüpleri yenileriyle değiştirirlerdi.(eğer yanlışım varsa tashih ediniz)

Bu tür parçaları kullanmak da sony'ye bir eksi getirir mi onu da tartışmak gerekir. Mesala sony bir dijital fotograf makinasının içine 3 sene ömrü olan bir parça koysun. Elin amerikalısı,japonu vs. aldığı makinayı 2 sene bile kullanmıyordur bence. Bu nedenle sony'nin miadlı parça kullanması bu gibi ülkelerde imajını sarsmaz sanırım. Fakat biz türk milleti olarak aldığımız ürünün ömürlük olmasını istediğimizden bu "miadlı parça" özelliği biraz kötüye yorumlandı.

#mustafam' tarafından 21.04.2005 18:09:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Nisan 2005, 17:15 - İp: yok
drertan
drertan (üye)
İstanbul / Amatör

MERHABA:
mustafam nıcklı arkadasım canon A510 kullandığını yazmışsın.bende artık ya a510 yada a520 almayı düşünüyorum diğerlerine göre ekonomik bir bakıma .. benim merak ettiğim konu şu: hemen hemen bütün kameraların gündüz çekimi güzel oluyor ama gece sokakta olan çekimleri yada evde gece olan çekimleri nasıl oluyor netlik nasıl bunu çok merak ediyorum. Eğer gece çekmiş olduğun fotoğraf varsa ve mümkünse benim email adresime gönderebilirseniz gerçekten bana çok yardımcı olmuş olursunuz. çünkü yaklşaşık 3 aydır araştırıyorum ve artık çok sıkıldım bu işten çünkü hepsinin birbirinden üstün olduğu özellilkleri var.TEŞEKKÜRLER SAYGILAR ( [email protected])

 

Tarih: 21 Nisan 2005, 19:19 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili mustafam,
iyi de, teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki, bozulmasa dahi elinizdeki dijital aleti 2-3 sene sonra kullanabileceğinizin hiç bir garantisi yok. bilgisayarlarda da durum aynı değil mi? 2 sene önce dünyanın parasını verdiğim pentium 3, 1000 mhz işlemcili bilgisayarım (ki o zaman en üst modeldi) bugün hiç bir işime yaramıyor. dolayısıyla çok da öyle 10 yıl kullanırım diye düşünmemek lazım. bırakın burkay usta hala kumaş mendil kullanmamaya devam etsin (üstelik kağıt mendile karşıysan, kumaşın da kalitelisi var, ipek mendil kullanırsın yoksa sümerbank bezinden mendil kullanmanın da övünülecek bir tarafı yok doğrusu!). aynı şey, fotoğraf makineleri için de geçerli. kaliteli çekim yapan, kolay kullanılan bir makine dururken, "aaa o miadlı parça kullanıyor onun için çamur gibi resim çeken fakat miadlı parça kullanmayan minton alayım, datron alayım, hatta -burkay ustayı kızdırmak pahasına söylüyorum bunu- SAMSUNG alayım diyorsanız o zaman benim söyleyeceğim bir şey olamaz... kaldı ki, çevremde Sony'nin en eski Mavica modellerini (ki nerden baksanız 5-6 yıllık makineler)hala kullanan bir çok kişi var ve hiçbirinin hiç bir parçasının miadı henüz dolmadı. Sanmayın ki Sony'yi savunuyorum, sadece haksız yere peşinen bir markanın kötülenmesine karşıyım.
Selamlar...

 

Tarih: 22 Nisan 2005, 09:25 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

neden sony hakkinda bu sekilde yorumlar yapiliyor, anlam vermek cok guc dogrusu.. sony, elektronikte dunya devi.. (bir tek bilgisayar konusunda apple'in eline su dokemiyorlar , ama hizli ogreniyorlar o baska.. ) fotograf konusunda sunu soylesek yeterli olur herhalde; sony nikon'un o 6.1 megapixelli sensorlerinin ureticisi mesela.. cok yakinda canon'u nikon'u kolayca da sollayacaklar.. adamlarda para var, sohret var.. ve su ana kadar kalitesiz, miadi (?) cabuk dolan bir urunlerini duymadim.. sony'den ne kullandiysam; halen de kullaniyorum.. sony p200 modeli, her siteden tam not almis durumda.. T3, V3 efsane oldu mesela.. var mi sony'den memnun olmayan, ciksin er meydanina..

 

Tarih: 22 Nisan 2005, 11:33 - İp: yok
mustafam
mustafam (üye)
Ankara / Amatör

Doğru söze ne denir. Haklısınız.

 

Tarih: 23 Nisan 2005, 01:40 - İp: yok
zupervisor
zupervisor (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast kardeş 4-5 gün önce www.dpreview.com sitesindeki incelemelerden kendime liste yapıp (sony p150 liste başı idi ) almaya gittim sonuçta sony p200 aldım p200 incelemesi arıyorum bildiğin adresler varsa bir zahmet yazıver. Ayrıca makineden memnun musun?

 

Tarih: 24 Mayıs 2005, 18:32 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

p200 incelemesi burada

 

Tarih: 27 Mayıs 2005, 18:38 - İp: yok
starfish
starfish (üye)
İzmir / Amatör

Canon Powershot A520 almak istiyorum fakat öncelikle kullanim kilavuzunu okumak niyetindeyim, fakat türkçesini bir türlü bulamadim, özellikle bu makineye sahip olan arkadaslarda digital ortamda kullanim kilavuzu varsa bana gönderebilirlerse çok memnun olacagim, yardimlariniz için simdiden tesekkürler...
[email protected]

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 10:54 - İp: yok
  • 1