3e
3e (üye)
Tekirdağ / Amatör

Canon> 400-500 Ytl Arası Neler Var?

400-500 YTL arası iyi bir makina öneren varsa almayı düşünüyorum,Canon veya Nikon iyi bir tercih mi? Eğer öyleyse hangi modeli tercih etmeliyim???!!! Pek profesyonel sayılmam, ama video ve foto kalitesi benim için önemli.

Tarih: 31 Mayıs 2005, 00:42 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

canon ve nikon'ların çoğu modelinin süre sınırsız video çekme özelliği yok, genellikle maksimum 30 sn veya daha düşük çözünürlükte 3 dk gibi süre limitleri var. belirttiğiniz fiyat aralığında 640x480 pixelde 30 fps sınırsız video özelliği olan ve aynı zamanda gayet temiz fotoğraf çeken bir makine arıyorsanız, size Sony'nin yeni çıkan S40 veya S60 modellerini önerebilirim. Ancak bu modellerin bir dezavantajı fazlaca manuel ayarının bulunmamasıdır. Manuel kontrolleri de olan bir makine isterseniz, bu durumda sınırsız videodan vazgeçmeniz gerek, Canon'un A510'u gayet iyi bir seçim olabilir. Aksi halde, hem manuel kontroller olsun, hem videosu sınırsız olsun derseniz bütçenizi bir hayli zorlamanız gerekir. O tür DFM'lerin fiyatı genellikle 800 ytl'den başlar.

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 08:58 - İp: yok
3e
3e (üye)
Tekirdağ / Amatör

Sony S-60 modeli zaten hep aklımda ama bu ürün hakkında pek pozitif yorum yapan yok,markaya para verirsin falan diyorlar. Ancak ürünün özellikleri tam benlik ve ideal görünüyor. 2" LCD,AA pil ile kullanılabilme, 640*480 30fps çözünürlük ise çekiciliğini arttırıyor. Acaba bu makineden kullanan var mı? Varsa lütfen, fotoğraf çekimleri nasıl,video da dediği kadar iddaalı mı bilmek isterim,çünkü yarın değil en geç cuma günü bir makina alıcam kendime ve aldığıma memnun olmak isterim herkes gibi bende.

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 13:43 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sony kullanıp da memnun kalmayan bir kişi gösteremezsiniz bana... varsa, çıksın meydane!
sony'ye çamur atanlar, geleneksel fotoğraf makinesi markalarının hayranları. uluslararası dijital fotoğraf makinesi değerlendirme sitelerinin hemen hepsi, sony dfm'lerini renk doğallığı, kullanıcı dostluğu, kalite vb. açılardan yüksek puanlar veriyorlar. fiayatı diğer markalardan biraz daha yüksektir, doğru. üstelik memory stick kullanır ve memory stick'lerin fiyatı da sd card'dan daha yüksektir, bu da doğru. ama sorunsuz, hemen her çektiğiniz resimde pırıl pırıl renkler, netlik, doğallık garantisi arıyorsanız ve kaliteli videosu da olsun istiyorsanız, sony tam size göre. carl zeiss lensi var. benzer özellikleri taşıyan bir önceki jenerasyon ürünlerinden (w serisi) çok daha uygun fiyatlı. ancak dediğim gibi manuel ayarları fazla değil ve ileride diyafram, enstantane vb. ayarlarını ben yapayım derseniz, başka bir makine düşünmelisiniz.

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 13:55 - İp: yok
3e
3e (üye)
Tekirdağ / Amatör

Yorumlarınız için teşekkürler,ancak bugün mağazalarda yaptığım araştırmalar neticesinde memory stick ve teknik servis problemleri nedeniyle sony almktan vazgeçtim. Bunun yerine Canon A510 almaya karar verdim ve galiba alıcam da..

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 17:09 - İp: yok
  • 1