redfather
redfather (üye)
Eskişehir / Amatör

Bunlar İçin Hangi Makine?

Öncelikle süper bir paylaşım ortamı var burada onu belirtmek ve cevap verecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür etmek isterim [>:D

Tarih: 7 Ocak 2006, 13:05 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Size şu makine demeyeceğim, ama Türkiye'de Canon2un G modeli yok mu? Bütün amatör arkadaşlar a serisinde takılıp kalıyorlar. Bence Eğer Canon seçmişseniz G6'yı göz ardı etmeyin. Şunu da eklemek isterim ki, 7 büyük makine üreticisinin (benim elemelerime göre 7) ürünlerini size uygun olan hangisi ise çekinmeden alabilirsiniz. Bu 7'yi siz de hemen bulabilirsiniz. kalın sağlıcakla....

Tarih: 7 Ocak 2006, 14:23 - İp: 195.***.**2.86
redfather
redfather (üye)
Eskişehir / Amatör

Biraz daha açıklayıcı olabilecek makine adı verebilecek arkadaşım yok mu acaba

G6 fiyat yönüyle ilgi alanım dışında malesef,elbette iyi makine olduğu yönünde fikrim mevcut

Tarih: 11 Ocak 2006, 13:09 - İp: 85.***.**3.211
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

kafamda X markası var
gördüğüm kadarıyla burada da X tutuluyor

Kafanızda herhangi bir marka olmamalı. Ha, şu markanın şu modeli derseniz o başka. Herhangi bir markanın orada çok tutulması sizin çekeceğiniz fotoğraflar açısından neyi değiştirir ki?

artık fakat kafamda Canon A610 ve A620 var

A610 iyi bir seçim olabilir. afrikalı arkadaşımızın önerdiği G6 da çok iyi bir model ama sonuçta sizin bütçenize bağlı bir konu.

A610 ve A620 arasında sadece MP farkı var. Çok büyük baskılar almayacaksanız 5MP işinizi görür. Her ikisinin de sensörünün aynı olması nedenile A610 ile daha az gürültülü fotoğraflar elde etme avantajınız bile olabilir.

Tarih: 11 Ocak 2006, 13:38 - İp: 85.***.**3.122
redfather
redfather (üye)
Eskişehir / Amatör

Bu kezde Canon A620 ile Canon S2IS arasında gidip geliyorum.Bu iki makinenin sınıf farkı olduğunun farkındayım fakat ikisi arasında gidip gelmem fiyattan ötürü zira eğer Canon A620 alırsam sıfır ,Canon S2IS alırsam ikinci el almaya planlıyorum haliyle yaklaşık ikiside aynı para oluyor ve kıyaslama yapmam burdan gerekiyor.ikinci el S2 mi A620 mi acaba?

Tarih: 15 Ocak 2006, 22:56 - İp: 85.***.**9.51
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Hangi artı/eksi özellikler açısından bu iki makine arasında gidip gelmeler? Bunları açıklarsanız onlar üzerinde konuşma imkanımız olabilir.

Tarih: 15 Ocak 2006, 23:11 - İp: 85.***.**2.72
redfather
redfather (üye)
Eskişehir / Amatör

Makro çekim,zoom ve dediğim gibi fiyat zira s2 daha iyi bir makine gibi düşünüyorum a620'ye vereceğim parayla onu alsam diyorum yukardakı yapma istedilerimde azmıtım aslında

Tarih: 15 Ocak 2006, 23:53 - İp: 85.***.**9.51
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Zoom konusu hariç, A610; sensörünün s2 den büyük olması nedeniyle bence, hiç de yabana atılır bir makine değil.

Aşağıki linkte konu ile ilgili yorumlar da mevcut.

http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=7342

Tarih: 16 Ocak 2006, 00:13 - İp: 85.***.**2.72
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Sayın Ocaklilar'ın da dediği gibi A620 almaktansa A610 almayı daha mantıklı buluyorum. A610'un 2mp daha az olması çözünürlük açısından önemli bir kayıp değil bence fakat aynı ebaddaki sensöründe daha az sayıda piksel kullanılmış olması çok büyük bir avantaj ve bu avantajı aynı sensöre 2mp daha sıkıştırıp da kaybetmenin, üstelik 100-120 ytl daha fazla ödeyerek kaybetmenin hiç bir mantığı yok. Bu "piksel sayısı/sensör ebadı" avantajından dolayı A610'un fotoğraf kalitesi hem A620 ve S2IS'den daha iyi hem de yüksek ISO'daki kirlilik daha makul seviyede. Üstelik A610, S2IS'ye karşı G serisi objektif kullanmanın avantajını da kullanıyor.
Üstün meziyetlerine karşın A610'un fiyatı da oldukça makul bir seviyede. Alacağınız makina her ne olursa olsun her zaman beklediğimiz kaliteyi alamıyabiliyoruz. Yani başka bir makinaya çok daha fazlasını ödeyerek işin sonucunda memnun kalmayarak pişman olma ihtimali karşısında aynı olumsuz sonuçla A610 ile karşılaşılması durumunda bu kadar ekmeğe bu kadar köfte diyebilmenin rahatlığı da var üstelik

Tarih: 16 Ocak 2006, 12:21 - İp: 85.***.**6.230
aylin_84
aylin_84 (üye)
Samsun / Amatör

SLM BEN VOLKAN (BU ADRES ARKADAŞIN) BENIM ELIMDE CANON A510 VAR.ERKAYALARDAN YENİ ALDIM VE DAHA GARANTİSİ İMZALANMADI.HERŞEYİ SIFIR FULL.HİÇ KULLANILMADI SAYILIR BİR İKİ KEZ KULLANDIM.EKRANDAKI BANTI DAHİ DURUYOR EN UFAK ÇİZİK DAHİ YOK ZATEN DEDİĞİM GİBİ YENİ ALDIM. ACİL NAKİT PARAYA İHTİYACIM VAR SATMA SEBEBIM BU.YANINDA BIRDE 512 KINGSTON KART HEDIYE EDECEĞİ[email protected] yada 05447433770 den ulaşabılırsınız.

Tarih: 19 Ocak 2006, 17:57 - İp: 81.***.**0.179
  • 1