Fotoğrafçılık Forumları
Bu Makina Hakkında Fikri Olan Var Mı?
Merhaba ben 300-400TL civarında bi fotoğraf makinası bakıyordum, şöyle bi alet dikkatimi çekti:
GE E840S:
Ürünün Linki
Anladığım kadarıyla çok tercih edilen bir makina değil, ama özellikleri ve fiyatı çok cazip gözüküyor. Bir de sizin fikrinizi almak istedim.
Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler...
bunun mu ozellikleri cazip gorunuyor?
300 liraya canon a580 is alabilirsiniz,emin olun bundan daha cazip gelecektir.
Açıkçası fotoğraf makinaları hakkında fazla bir bilgim yok, hangi parametrelere daha öncelikli bakmalıyım bilmiyorum. Bu foruma danışmamın sebebi de bu zaten. GE E840'ın Canon A590IS'ye göre yarı yarıya ince olması dikkatimi çekti, Sony'nin de ince modelleri var(konuya hakim değilim, dolayısıyla özellikleri birbirine benzer geliyor).
Bilgim olmadığı için kafam fazlaca karışmış durumda. Çok geniş bir konudur eminim ama; seçimimi yaparken öncelikle bakmam gereken özellikler hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
ben bu ürüne 100 lira bile vermem. donanım kalitesi (özellikle lensinin hakkında kimsenin gram fikri yok ve teknik servisi var mı bunun belli değil... 2 yıl garantili olabilir ancak ürünle ilgili sorun yaşadağınız zaman muhattap bile bulamıyosunuz, yedek parçası yok, yurt dışından bekliyoruz vs haftalarca serviste geçiyo... kaldı ki 8.35 mp değeri çok çetrefilli, muhtemelen içerisindeki bir yazılım ile arttırılmıştır bu değer, yani aslında daha az mp değerinde.
alırken nelere bakmalısınız peki? kompakt makinelerin hepsi aslında hemen hemen aynıdır kağıt üstünde. 3-4x optik zoom vardır, 6-10 mp dir. yüz tanır. sahne modları vardır değişik vs... Daha ileri düzey basçek kompaktlarda manuel kullanım imkanı vardır (canon a580-590 vs), titreşim önleme sistemi vardır.
-herşeyden evvel bir ismi olsun makinenin...
-f değerleri nedir göremedim makinenin ama mümkün olduğu kadar küçük olsun (f2.7 varken f3.5 i almayın, bu değer küçüldükçe makine o kadar iyi ışık alır)
-mp değeri en az 5mp olsun. küçük sensörde yüksek mp de istenmez.
-dijital zoom a bakmayın hiç.
-titreşim önleme olsun
aklıma gelenler bunlar.
ancak o bütçeye gidin babalar gibi a590 alın derim.
sevgili bolubeyi, verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı teşekkür ederim. A590 benimde aklıma yattı aslında, hem tavsiye eden çok hem de dediğiniz gibi ismi var. Tek pürüz, bikaç yerde okuduğum şarj süresi ile ilgili bazı insanların yaşadığı problemler.
Örnek1
Örnek2
2. örnek a590 değil ama yakın bir model ve aynı sorundan bahsediyor.
Bu konuda bir bilginiz/fikriniz var mı?
turkiyede pilden yakınan kullanıcıların yuzde 99.9 unun problemi sarj aletleridir.
misal saatte 100 ma sarj kapasiteli bir sarj aletiniz var, ve 2500 ma kapasiteli pilleirniz.
bu piller kac saatte dolar?
hesap basit..
ama tutar pili 6-7 saat sonra sarjdan alırsanız, o piller yarım bile dolmaz.
kalitesiz sarj aleti pilin omrunu surekli tuketir ve sonunda makineye takıldıgı anda kapanan piller cıkar ortaya..
sucuda makineye atarsınız.
yapılabilecek en basit sey nedir peki?
bakkaldan duracell pil alıp, makineyı birde boyle kullanmak..
60-100 fotografa kadar cekiyorsa sorun sarj aleti ve pildedir,10 cekimden sonra tukeniyorsa gercekten makinede..
haa tutar panasonicin kumanda pilleriyle kullanırsanız makine acılmaz bile..
ilkkez bu iki linkte okudum boyle bir sorunu,acın forumda mılyon tane makine hakkında pilleir hemen yiyor konusu acılmıs..
hepsine yazılan sey ve sorunun giderilme yontemi aynı, kaliteli sarj aleti..kaliteli pil..
ben de aynı şekilde kullanıcıdan kaynaklı problemler olduğunu düşünüyorum. bir ürün hakkında olumlu yazan kadar olumsuz yazan da var elbet...
C.F.L ya da GP nin (pil forumunu okuyun tecrübelere bakın), en yüksek kaç mah var şu an bilmiyorum, pillerinden alın hatta bi takım da yedek alın. Bir de kaliteli şarj aleti alın ve kılavuzu muhakkak okuyun. Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
zaten düşününce herhangi bir fotoğraf makinasının bu tarz bir sorun çıkarması mantıksız geliyor: "1 yıl geçince fazla pil tüketmesi".
ama yine de emin olmak istedim, beni aydınlattınız sizlere çok teşekkür ederim...
sağlıcakla kalın...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
154319 Mar. 2025, 13:25
emre11 -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
269407 Mar. 2025, 14:27
miratcenk -
-
Halil Erkal Her An Seyrederek Neşe Bulduğum
05 Şub. 2025, 14:16 prodersler
015705 Şub. 2025, 14:16
prodersler -
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
272525 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
064010 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
Hikayeli Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü
09 Ara. 2024, 21:37 prodersler
023109 Ara. 2024, 21:37
prodersler -
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri