tallguy
tallguy (üye)
Ankara / Amatör

Biraz Uzun Ama Yardıma İhtiyacım Va

Herkese iyi günler.Biraz tavsiyeye ihtiyacım var.
Şunlardan birini almak istiyorum. nikon coolpix s1, nikon 5600,5900 ve casio ex Z-50, Sony DSC T33, Sony DSC W-15
Fakat diğer taraftan da Sony DSC P 100 veya Canon A95 makinelerinde de kararsız kalıyorum.Yukarıdakilerden biraz pahalılar.
Canon iyi bir makine fakat, Türkiye’de çok pahalı değer mi bilmiyorum.
Hangisini almalıyım veyahut aradığın özelliklerde başka şu makine var diyebilir misin?
Profesyonel hiç değilim sadece meraklıyım.Günlük aile vs. çekimi için kullanmak istiyorum.Merakımı da geliştirmeyi de istiyorum.Titreşim engelleme yok sanırım bunlardan hiç birinde ama, bu özelliğin olmasını isterdim doğrusu.Bazen güneşte bile bazı resimler çok karanlık çıkıyor, bu konuda beni daha çok tatmin edecek ve tabi ki görüntü kalitesi.

Bana bir yardım eden, öneri getiren olursa çok memnun olurum. Teşekkürler.

Tarih: 9 Temmuz 2005, 11:41 - İp: yok
acemi baba
acemi baba (üye)
Ankara / Amatör

nikon S1 listende olduğuna göre o ayarda canon sd500var s1 den pahalı üstünde tabi **ucuz olarakda konica minolta X60 var oda çok güzel bir makina en güzeli ise Olympus styluu 800 yanlız bu makina daha türkiyeye gelmedi galiba emin deyilim acemi babanın tavsiyesi böyle sevgiler

Tarih: 9 Temmuz 2005, 22:05 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Sizin ihtiyaçlarınız dikkate alındığında stabilizer'lı modellerin öne çıktığı söylenebilir. Panansonic'in kompakt modellerini incelemeden karar vermeyin. DMC-LZ2 modeli 6X optik zoom da yapıyor. 650YTL civarlarına alınıyor.

Verdiğiniz modeller ne istediğinizi net bilemezseniz gerçekten de kafa karıştırabilir. Her birinin çeşitli artı ve eksileri var. Dezavantajları sizi etkilemeyecek ama artılarından yararlanabileceğiniz modeller arasından fiyatı en uygun olanı seçin. Dışarıdan birinin şu en iyisi demesi mantıklı olmuyor. En uygun karar sizin.

Şunların sizi ne kadar etkileyeceğini iyi hesaplayın ve unutmayın: birçoğumuz teknik tablolarda çok hoşumuza giden özelliklei seçerken dikkate alıyoruz ama makinayı kullanırken verdiğimiz parayla orantılı yararlanmayabiliyoruz. Bunu farkettiğimizde de geç oluyor.

Optik zoom: 3X'den fazlasını ne sıklıkta kullanacaksınız. Sizde paparazzi ruhu var mı? Yoksa fotoların %70'ini iç mekanlarda mı çekeceksiniz?

Ağırlık, boyut: Gömlek, ceket cebine sığması şart mı? Yoksa daha becerikli olsun da çantada taşırız mı?

LCD ekran: Hemen bakayım, çektiğimi detaylı göreyim mi? Yoksa zaten PC'de bakıyorum, LCD çok büyük olmasa ne olur mu?

Megapiksel: PC'de bakmakla kalacaksanız 3MP bile yetecektir. Karta basacaksanız (gerçekten de) ne kadar çok o kadar iyi.

Zor seçimde kolay gelsin. Ne seçerseniz seçin bir başka makinanın bir özelliğinde gözünüz kalacak. Bunu da takmayın.

Tarih: 9 Temmuz 2005, 22:17 - İp: yok
  • 1