Fotoğrafçılık Forumları
Beğendiğiniz Ve Beğenmediğiniz
Mrb arkadaşlar herkes makinesi hakkındaki düşüncelerini iyi yada kötü yazabilirmi?Kısa olarak neyini beğenmediğinizi ve neyinden memnun kaldığınızı yazarsanız çok güzel içerikli bi sayfa olacağından eminim?(1 KELİME BİLE YETER YETERKİ BİŞEYLER YAZIN)saygılarımla
selam by_phtogpr,
ben bir fuji s5600 kullanıcısıyım.. resim kalitesinden çok memnunum.. fakat titremeyi engellemek için antiblur diye bir yazılımı devreye sokuyorsunuz.. bu da iso hızını yükselterek yapılan bir tür çabukluk olduğu için doğal olarak noise oranı artıyor..tabi bu titremeyi engellemede oldukça başarılı sayılır. ama düşük ışık kaynaklarında ki focus yeteneği ve resim kalitesi görülmeye değer.. 1600 iso film hızlarına kadar diğer rakiplerine göre çok makul fotoğraf kalitesi sunuyor. işlem yapma hızı da oldukça iyi.. çok hızlı açılıp, kapanabiliyor.
dezavantajları arasında ise bana göre sadece makro yeteneği ve objektifin önüne takılan lenslerden sonra lens kapağının kullanılamaması var.. 10 cm makro mesafesi ile büyütme oranı da çok iyi değil. ben bu açığı makro lensler kullanarak kapatmaya çalışıyorum ama bu kezde fotoğraf kalitesi kenarlarda flulaşma ile birlikte bozuluyor.
en çok sevdiğim özelliklerinden birisi renkleri CHROME adlı özelliği ile çok canlı çıkarabilmesi ve kontrastı artırması. neredeyse polarize filtre özellikleri barındıran kontrast sağlıyor. resim çok canlı çıkıyor. pil kullanım ömrü ise çok iyi diyebilirim.. bir dolumla günlerce kullanabiliyorum.. ama resim adeti olarak sanırım 750-800 civarında kare alabilirsiniz..
sağlıcakla..
A610 kullanıyorum ve bu makinayı kullanmanın zevki bir başka.. bu kadar özel, kaliteli ve üstün bir makinayı montumun cebine koyarak yanımda taşıyabiliyor olmak da muhteşem..
Bu makinanın yalnız ve yalnızca 2 olumsuz özelliği olduğuna inanıyorum. 1)bazı flaşlı gece çekimlerinde kırmızı göz problemi 2)pil seviye göstergesinin olmayışı
Bu ikisi dışında olumsuz başka bir şey bulunabileceğini zannetmiyorum.. Bu makina mükemmell
a610, gayet memnunum, hatta inanılmaz güzel bir alet; bazen gözüme çok narin gibi geliyor, ama kendisini soktuğum şartlar altında hiçbişey olmuyor.
sevmediğim yanları yok, sadece ah keşke olsa dediğim şeyler var, ancak o şeyleri de sadece 1-2 milyarlık makinaları görünce konuyu değiştiriyorum kendi kendime
9500 kullanıyorum ve bence tek eksiği anti shock yerine ıso ile titremeyi önlemesi.
Artıları ise resim kalitesi cok iyi az ısıkta ve gece cekimlerinde oldukça başarılı focus cok iyi calışıyor. (yardımcı yeşil isığı kullandığında insanlar uzaylı görmüş gibi bakıyor ama olsun) geniş acılı olması çok büyük rahatlık. Bide piller cok zor bitiyor ve düğmeyi çevirdiğimde makinem acık hale geliyor buda çok iyi bence
merabaa
ıxus 400 kullanıorum...aslında beni slr alana kdr idare etsin die almıstım.simdiidlk de idare edio.cok tatli b i tipi var.ama alıp da daga bayıra cıkıım da manazara fotoları cekiim havasını hiç vermedigi için bana hep gecici bi şey olarak goruorum makianamı daaa dorusu slr aldııgmda beni tamamlıcak diger unsur oalrak desem daa doru.cunku slr i aldııgmda da bu makianamıı kullanıcam.pratik......
- 1