alyucel
alyucel (üye)
İzmir / Amatör

Bazı Özellikleri Nasıl Karşılaştırılır?

Arkadaşlar letsgodigital sitesinde makine karşılaştırması yapıyorum ama bazı özellikler nasıl karşılaştırılıyor bilmiyorum yüksekse mi iyi düşüksemi ?
Geniş açı minimum diyafram
Geniş açı maksimum diyafram
Telefoto minimum diyafram
Telefoto maksimum diyafram

Geniş açı zoom (mm)
Tele zoom (mm)

Bide bi kaç makine var ama tercih edemiyorum,
Nikon coolpix p5100
Canon PowerShot G7
Canon PowerShot SX110 IS
SONY CYBERSHOT DSC-W290
Yardımcı olması açısından karşılaştırma linkinide vereyim.
http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1371-1672-1948-2107.html
Nerdeyse nikon alacaktım ama yakınlaştırma ve uzaklaştırmada ekran aydınlanıyo kararıyor.İçime sinmedi Sony de pek tercih edilmiyor.
bunun dışında makine tavsiyenizi alabilirim

Tarih: 5 Haziran 2009, 20:23 - İp: 78.***.**3.116
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Minimum diyafram değeri ne kadar küçük, maksimum diyafram değeri ne kadar büyük ise o kadar iyidir. Geniş açı değeri küçük (o kadar geniş açı alır), tele zoom değeri yine büyük olmalıdır(zoom o kadar yüksektir). Makinelerin sınıfları farklı bu arada. Önce ihtiyacını belirlemen gerekir. w270 basçek bi makinedir, sx110is slrlike modeldir.

Benim tavsiyem fz28...

 

Tarih: 5 Haziran 2009, 22:57 - İp: 88.***.**5.44
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

FZ 28 ile ilgili tavsiyeye katılıyorum.. slr like grubu için iyi bir makine olmasının yanısıra satarken kolaylık yaşarsınız...

makineyi seçerken geniş açıdaki en küçük diyaframın küçük bir değer olmasına, yine telefoto diyafram değerinin de küçük olmasına dikkat edin.. bu, makinenizin iyi ışık alması demek.. ben maksimum değerlerde büyük bir fark gözleyeceğinizi sanmam, genelde f:8 oluyor kompakt makinelerde ki bu da yereince kısık bir diyafram demektir.. dahasına gerek olursa uygun bir fiyata ND filtre edinirsiniz.. geniş açı zoom değeri ne kadar küçük bir rakam ise o kadar geniş açı ile çekiyorsunuz demektir. tele zoom değeri de büyüdükçe objektifiniz açılır ve o kadar uzaktaki nesneyi yakınınıza getirmiş olursunuz. ama bu degerler çok uçlarda olsun çabasına girmeyin derim.. yani geniş açı 27 mm ve 18 kere zoom yapan bir makine kullanıyorum (FZ 18) .. en geniş açıda fotoğrafın yanlarında eğiklikler oluyor (distorsiyon denir) ki geniş açı için doğal.. en yüksek zoomda ise makinem daha az ışık alıyor, titreşim artıyor ki bu da doğal.. eğer siz çok geniş açı çok fazla zoom derseniz makinenizin o derece açık bir diyaframa, iyi bir titreşim önleme (image stabilization) özelliğine ve hatta telefotoda da olabildiğince açık diyaframa ( ötesi benim aklıma gelmiyor) ihtiyacınız olacak demektir. ışık yetmeyince bu kez iso değerini arttıracaksınız ve belki kumlanmaya engel olamayacaksınız . kompaktların çoğu için 400 isodan sonrası kötü sonuç veriyor kim ne derse desin..

kısacası iki makine arasında kaldığınızda geniş açı değeri ve zoom değerinden önce en düşük diyafram değerlerine ve iso başarısına bakın derim..

 

Tarih: 6 Haziran 2009, 18:29 - İp: 80.***.**3.187
alyucel
alyucel (üye)
İzmir / Amatör

f28 e baktım biraz profesyonel değilmi? ve dslr ve slr-like nasıl türlerdir. ben biraz yarı profesyonel olsun istiyorum. Bu nikon p5100 e mercek takılabiliyor sanırım. Canon PowerShot G7 takılıyormu?

ve sanrım Canon PowerShot SX110 IS haric hepsi kompak makine

 

Tarih: 7 Haziran 2009, 01:06 - İp: 78.***.**3.116
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hayır listedekilerin hepsi aslında kompakt makine..
bu makinelerin uzerlerindeki lensler her turlu cekimi yapabildikleri için uzerlerine lens takılmasına gerek yoktur..
yanı uzagıda yakınıda cekebilirsiniz,ayrıca makroda cekebilirsiniz bu makinelerle ve ekstra masraf cıkarmazlar..

sony bas-çek bir makine ve buyuzdenkesinlikle tavsiye etmiyorum.
nikon kompaktları genelde onermiyorum
canon g7 bır kompakt için asırı pahalı bir makine..
sx110 bu liste içindeki en iyi secim,500-600 lira arası bulunabiliyor sanırım..
10x zoom yapan, video makro cekebilen iyi bir makine,alacaksanız bu liste içinde sececeginiz model o olmalı..

 

Tarih: 7 Haziran 2009, 02:05 - İp: 78.***.**3.114
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

sn. gaijin sizi aslında zaten yanıtlamış ama sorunuzun cevabı hayır, FZ 28 profesyonel makine değil.. slr -like makinelerin içersinde iyi olanlardan biri sadece ve oldukça da kullanışlı bir model.. model reklamı gibi olmasın, kendiniz slr-like modelleri çıkıp yakından görün tabi..

 

Tarih: 8 Haziran 2009, 10:27 - İp: 80.***.**3.187
  • 1