sweethearts
sweethearts (üye)
İstanbul / Meraklı

Başlangıç İçin Nikon&canon Önerileriniz

merhaba, ben sitenize yeni üye oldum. kendime başlangıç seviyesinde bir makine almak istiyorum. marka seçimim canon ve nikon. ama iş makinenin özelliklerine gelince yardıma ihtiyaç duyuorum. Nikon D60 ilgimi çekti. Sizlerden de fikir almak istedim.

Tarih: 16 Ağustos 2009, 18:10 - İp: 85.***.**8.48
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

mesela ne gibi bir ozellik lazım size?
d60ın nesi ilginizi cekti?
neden canon-nikon?
bilginiz tecrubeniz nedir?
butceniz nekadar
sonradan ayırabileceginiz bir butce varmı
amac hobi fotografcılıgımı,yoksa profesyonel anlamda işmi edineceksiniz?

bunların birinden bile bahsetmeden sadece bir marka soylememizi istiyorsanız ayzı tura atın.. yazı nıkon olsun tura canon.

Tarih: 16 Ağustos 2009, 21:00 - İp: 78.***.**2.223
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Canon, Nikon, Pentax, Fuji, Olympus, Sony...Hepsi de, her kesimden kulanıcının ihtiyacına cevap verecek markalardır..

FOTOĞRAF MAKİNESİ, FOTOĞRAFI ÇEKMEK İÇİN SADECE BİR ARAÇTIR, GERİSİ MAKİNEYİ KULLANACAK KİŞİYE KALMIŞTIR.

Tarih: 16 Ağustos 2009, 21:18 - İp: 88.***.**1.224
sweethearts
sweethearts (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D60 modeli ile ilgilieniyor olmamdan, bütçem için yaklaşık bir fiyat aralığı anlaşılıyor olmalı.
Başlangıç için derken; bilgi ve tecrübemi ifade etmiş oluyorum zaten.

Yine de yazı tura öneriniz çok teşekkür ederim. Saygılar.

Tarih: 16 Ağustos 2009, 23:23 - İp: 85.***.**8.48
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

baslangıc için diyerek bilgi ve tecrubenizi belirtmiş olmuyorsunuz malesef.
daha once hayatında eline makine almamıs ınsanların ileri seviye makine almayı dusunduklerini goruyoruz.
d60 almayı dusunuyorsanız, enstantane diyafram nedir fotografa etkileri nelerdir,lensler ve cesitleri,hangi lensin ne için kullanılabilecegi vs gibi teknik konularda bilgisi olan, bu işi hobi amaclı yapan biri oldugunuz izlenimi almamız gerekir normal sartlarda, ama hiç bilginiz olmadıgı haldede d60 dusunuyor olabilirsiniz.

hafif sitemkar hafif alaycı su sunu ifade ediyor tarzı seyler yerıne sorulara cevapv erirseniz zaten uygun ve verimli bir cevap alabilirsiniz.
burada size en ugun seyı tavsıye etmek için soru soruyoruz,laf sokmak için degil..

Tarih: 17 Ağustos 2009, 02:18 - İp: 78.***.**2.223
  • 1