queends
queends (üye)
İstanbul / Amatör

Başlangıç İçin Dijital Mi?dslr Mı?

Merhaba,yardımınıza ihtiyacım var.Makine almak istiyorum ama dslr mı djital mi karar veremedim.Dslr için 2. el düşünüyorum ama sorun şu ki dslr makineden anlamıyorum.Bütçem max. 500-600.(Dslr için geçerli). Dijital için daha aşağı bi fiyat düşünüyorum.Dijital olarak forumda en çok önerilen canon a590 olduğunu için onu düşünüyorum.Ne önerirsiniz?Başlangıç için dslr mı,dijital mi almalıyım?Teşekkürler…

Tarih: 2 Nisan 2010, 21:50 - İp: 188.***.**9.191
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

DSLR = Digital Single Lens Reflex

Tarih: 2 Nisan 2010, 23:35 - İp: 217.***.**7.26
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Yardima ihtiyacin oldugun kesin cunku kucuk makinalari dijital,DSLR larida mekanik olarak algilaman bunu gosteriyor.Ikiside dijital yani bunu bil bi kere.SLR dese idin sadece durum degisirdi.Benim tavsiyem herzaman kucuk makinalara cok fazla para sacmadan guzel bir DSLR alman yonunde olurdu.DSLR lari kullanmasini bilmiyorum demende artik ozur kabul etmez cunku hepsinde aciklamali otomatik mod mevcut.Bilhassa Nikon D3000 yeni baslayanlar ve canli renkler isteyenler icin 1 numarali tavsiyemdir.Aciklamali menusu ile daha ustun resimler cekmenin zevkine varinca,iyikide gidip compact yani kucuk bir dijital makina almamisim diye sevindirik olacaksin sana simdiden soyluyeyim...

Tarih: 3 Nisan 2010, 05:18 - İp: 221.***.**4.187
queends
queends (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında onu kastetmiştim D3000 i de inceledim ama en ucuzu 819 tl.Aşar yani beni.Önerebileceğiniz başka makine var mı?2. el düşündüğümü tekrar belirtmeliyim.Bütçem max. 600 dedim ama bu fiyata 2. el bulabilir miyim?

Tarih: 3 Nisan 2010, 09:53 - İp: 188.***.**9.191
drego
drego (üye)
Kocaeli / Amatör

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=33649

linke bir bak bence.

Tarih: 3 Nisan 2010, 12:24 - İp: 94.***.**2.102
mkuruca
mkuruca (üye)
İstanbul / Amatör

Bence makina almak için acele etme. İkinci el de olsa bir DSLR alman herşeyi çözmüyor. DSLR her zaman masrafa açıktır, lens alman gerekir, fltresi vardır vs. Bütçem 600 TL ile sınırlı dediğine göre biraz bekle, forumda yazılanları oku, çekilen fotoğraflara bak ve ne istediğie tam karar ver.

Tarih: 3 Nisan 2010, 19:20 - İp: 78.***.**3.4
wizzy
wizzy (üye)
İstanbul / Meraklı

mkuruca doğru söylemiş dslr çok masraflı 600 lirabütcen avrsa panasonic fz38 veya diğer adıyla fz35 alabilirisin başlangıç için aşırı derece iyi
http://www.letsgodigital.org/tr/22688/panasonic-lumix-fz38-incelemesi/
foto kalitesi ortada makine alıcaksan bunu alıcaksın : )

eğer sorunsuz ve güvenilir alışveriş istersen sana adres verebiirim bu makineyi türkiyede bulmak zor

Tarih: 3 Nisan 2010, 22:58 - İp: 85.***.**1.27
queends
queends (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim herkese.Peki şöyle birşey yapsam.Dslr için;buradaki fiyatlar malum çok pahalı.Ebay üzerinden sipariş versem?Ordan da 2. el düşündüm ama güven sorunu var.Bir de " perde ömrü " sorunu?Doğru mudur?Kısaca düşüncem dslr.Çünkü dün hediye kamera geldi.Ondan şimdilik idare ediyorum.Bu yüzden ille de dslr diyorum.Ve merak ediyorum canon 350d eski bi model sanırım.Ben onu düşünüyordm daha uygun bana bütçe olarak.Sorun olur mu eski olması?Ne tür fotoğraflar çekeceğimi de belirteyim;genelde aile arasında,hayvan,bitki fotoğrafları,mekan fotoğrafları vs...

Tarih: 5 Nisan 2010, 19:11 - İp: 188.***.**1.155
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

ebay'den alışveriş yaparken 100€ üzeri tutarlarda (nakliye dahil) ürün gümrüğe takılacak ve vergisini ödeyerek içeri alabileceksiniz. 100€ altı serbest.

#glorfindel' tarafından 05.04.2010 19:46:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Nisan 2010, 19:37 - İp: 217.***.**8.232
wizzy
wizzy (üye)
İstanbul / Meraklı

illa dslr diyosan sirkecideki hayyam pasajına git mutalaka yardımcı olurlar ebay olayı riskli gümrükte bi takılırsa aldın başına bela

Tarih: 5 Nisan 2010, 22:54 - İp: 85.***.**2.38
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

DSLR'ı bilmeseniz de kitapçığını okuyarak nasıl kullanıldığını, ayarlarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca denemeler yaparak bu ayarların nasıl kullanıldığını, nasıl etkiler verdiklerini gözünüzle görerek öğrenirsiniz. Zaten SLR makinelerin bir güzelliği de bu bence. Yeni başlayanlar için gerçekten güzel bir meşgale, tabi bu hobiye ayıracak zamanınız varsa. Diğer küçük "kompakt" makineler ise Türkçe'de basçek diye tabir ettiğimiz, "point and shoot" tipi kameralar adı üstünde; bakıyorsun, ve çekiyorsun. Geri kalan tek zahmeti ve zamanını alan şey ise bilgisayara bağlayıp fotoğrafları aktarmak. DSLR'lara göre aslında oldukça uygun fiyatlı ve kolay taşınabilen makineler. DSLR aldığınızda buna alacağınız lensler, üç ayak, çanta, filtre derken, hem ağırlığınız artacak, hem de cüzdanınız hafifleyecek. Ha bu arada bunları kullanmayı öğrenmek için zamanınız gidecek. Ama zaten bu işin zevkli yanı da bu. Balığı tutarken beklediğiniz saatler sonunda tuttuğunuz bir karışlık balık, pazardan aldığınız 1.5 kilogramlı levrekten daha lezzetli olacaktır. Ayrıca o balığın oltaya gelmesini beklediğiniz vakitte aldığınız tad da cabası.... Saygılar..

Tarih: 23 Nisan 2010, 19:33 - İp: 124.***.**7.118