nagmus
nagmus (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar Son Tavsiyeniz?

Arkadaşlar uzun bir süredir forumu takip ediyorum. Amatör olarak dijital fotoğraf ile ilgileniyorum. Yaklaşık 600 milyon civarı bir makina satın almak istiyorum. Burada yazanlar sonucunda 2 makina arasında kaldım. Makina seçimi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
1)Kodak 9490 --Fiyatı 668.000.000 TL
2)Nikon Coolpix 5200 --Fiyatı 655.000.000 TL (www.aydinlar.com'daki fiyatları)

Tarih: 24 Ocak 2005, 12:25 - İp: yok
fikretkurt
fikretkurt (üye)
Muğla / Amatör

dijitalde kodak ve casio'ya bakma.en iyisi canon ve olympus sonrada nikon.
en uygun yer aydınlarfoto market.
taksitli al canon al.
veya yurtdışından canon getirt.

Tarih: 24 Ocak 2005, 12:36 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Şimdi siz iki makineye indirmişsiniz seçenekleri ama tavsiyeler gelmeye başlayınca alternatifleriniz yine çoğalacaktır... Ben de makine alacağım ve araştırma yaptım ve Kodak, Samsung ve Nikon derken (değişik modelleri) son olarak Canon A serisinde karar kıldım... Manuel ayara gerek yok diyordum ama makineyi kullandıkça çektiğim fotoğraflara kendimden de birşeyler katmak isteyeceğimi düşündüm... Ama illa iki seçenekten birisi derseniz ben tecrübelerimden değil de okuduğum forumlar ve gördüğüm örnek resimlerden dolayı Nikon derim... Alırsanız da haber verirsiniz herhalde...

Tarih: 24 Ocak 2005, 13:11 - İp: yok
duyguu
duyguu (üye)
İstanbul / Amatör

ikiside amatör makinalar.başlangıç için nikon alabilirsin.ama aydınlardan daha ucuz yerler var.arastır bence.hoşçakal

Tarih: 24 Ocak 2005, 19:39 - İp: yok
apezana
apezana (üye)
Ankara / Amatör

BENCE BU PARAYI VERİYORSAN NİCON VEYA CANONA VER KODAKA DEĞİL. NİKON 4300 VEYA CANON A85 A80 A95 MODELLERİ UYGUN SEÇİMİNİ İYİ YAP PİŞMAN OLMA SONRADAN

Tarih: 25 Ocak 2005, 23:54 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bana sorarsan, Canon A80 al derim fazla düşünmeden. (Dikkat edersen A85'ten daha pahalı.) A95'e de 200YTL fazla vermeye gerek yok.
Full manual. Yaratıcılığını sınırlayabilecek bir özelliği yok.
Gene aydınarda 490+KDV
http://forum.donanimhaber.com/m_1756359/tm.htm linkindeki fotoğraflara bir göz at. Karar vermene yardımcı olur.
Her ne kadar Türkiye'den canon alınmasına prensip olarak karşı olsam da... Erkayalar fiyat politikalarını yeniden gözden geçirinceye kadar.

Tarih: 26 Ocak 2005, 01:06 - İp: yok
nagmus
nagmus (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar, yorumlarınız için teşekkür ederim. Yaklaşık son bir aydır bu forumu takip ediyorum. Anladığım kadarıyla bu işte lider olan marka canon. Fakat hem dört adet kalem pil ile çalışması hemde hafıza kartı olarak compactflash kart kullanması dolayısıyla canon'a pek sıcak bakamadım. Zira önceki makinadan (Hp435) kalan 128 MB SD kartım mevcut. Nikon 5200 daha yakın gibi duruyor fakat onuda kullanan pek kimse bulamadım. Eğer kullanan yada bilen biri varsa lütfen mesaj atsın. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler.

Tarih: 26 Ocak 2005, 16:05 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Ben de müzmin araştırıcılardanım... 6-7 aydır araştırıyorum... Tam Nikon 3200 alıyordum vazgeçtim (Sizin Real'de Nikon 5200 600 YTL demenizden sonra) Ondan sonra fiyatların öyle olmadığı anlaşılınca da almadım... Şu anda manuel ayarlarından dolatı Canon A85 almak üzereyim... Şimdi de A75 mi , A85 mi ikilemine düştüm...Fark sadece 1 mp. Bir de Burkay Usta A75'in ekranının altında aydınlanma oluyor diyor... Acaba A85'de de bu var mı bilmiyorum... Ben bu gidişle makine falan alamayacağım... Siz Nikon 5200 alın da bu ızdıraptan kurtulun...

Tarih: 26 Ocak 2005, 16:31 - İp: yok
nagmus
nagmus (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili Othomane, Nikon 5200'e Real'de 600 Milyon demiştim ama değilmiş. Fakat Aydınlar.com'da taksitli fiyatı 655 milyon. İstersen canon a80 ile birlikte bunuda düşün

Tarih: 27 Ocak 2005, 09:35 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Bir de şunu düşünüyorum... Acaba bu kadar paralar değer mi acaba?

Tarih: 27 Ocak 2005, 11:43 - İp: yok
nagmus
nagmus (üye)
Ankara / Amatör

Son derece haklısın. Bazen bende aynı şeyleri düşünüp çok daha ucuza bir makina alayım diyorum. Ama olmuyor. Bugün az daha hepsiburada.com'dan kodak6490 siparişi veriyordum. Buradaki bazı arkadaşlar bu makinayı tavsiye etmiyorlar ama kullananların hepside çok memnun ve şiddetle bu makinayı tavsiye ediyorlar. Neyse son anda biraz daha bekleyeyim dedim. Neyi bekliyeceksek artık?

Tarih: 27 Ocak 2005, 12:52 - İp: yok