dtemre
dtemre (üye)
Ankara / Meraklı

Amerikadan A95

yarın bir arkadaşım gidiyor sipariş veriyorum lütfen varsa son uyarılarınız veya farklı önerileriniz çok sevinirim

Tarih: 30 Mayıs 2005, 11:11 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

a95 almaya karar vermişseniz, mutlaka uzun uzadıya incelemiş ve bunun sonucunda böyle bir karara varmışsınızdır. dolayısıyla, burada kimsenin "yanlış yapmışsın, niye onu alıyorsun, şunu alsaydın" gibi bir cevap vermeye hakkı olamaz. kendiniz açısından eminim ki en doğru kararı vermişsiniz.
güle güle kullanın...

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 11:29 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

Ben de yurtdışından A95 siparişi verdim ve makinem cumartesi günü geldi. Bildiğin gibi tek eksik Türkçe kullanma kılavuzu ve makineyi alınca gerçekten gerekli olduğunu anladım, şimdi Türkçe kullanma kılavuzu arıyorum. Bence siparişi verdikten sonra makinenin gelmesini beklemeden Türkçe kullanma kılavuzunu ve pil olayını halledersen doğru yapmış olursun. En azından makinen geldikten sonra hemen kullanmaya başlayabilirsin. Ben 2 gündür elimden bir an bile düşürmedim Güle güle kullanman dileğiyle.

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 12:39 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili etacarinae,
makineniz hayırlı olsun. zamanında makine aryışlarınız burada küçük çaplı bir savaşa yol açmıştı!

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 14:03 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili centurion, yardımların için ne kadar teşekkür etsem az. Senin tavsiye ettiğin makineleri alamadım ama makinemden de ne yalan söyleyeyim çok memnunum. Beni bir kaç sene idare etsin diye düşünürken artık edeceği kesinlik kazandı. Çünkü o kadar çok bilmediğim ayarı var ki, çook uzun zaman uğraşmam gerekecek. Bende artık çekim tekniklerine geçmiş bulunuyorum darısı en kısa zamanda diğer arkadaşlara.
Şimdi de kitap arayışına girdim, bir kaç kitap beğendim ama senin de tavsiye edebileceğin kitap var mı ?

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 15:42 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

aslında diğer alternatifler de 3 aşağı 5 yukarı aynı derecede tatmin ederdi sizi. ben fiyatı düşük diye onları önermiştim. fakat yurtdışından getirttiğiniz için fazlaca bir maddi kaybınız olmaması bir avantaj tabii...

kitap genel fotoğraf çekim teknikleriyle mi ilgili? aslında türkçede ne yazık ki çok fazla kaynak yok. abd'de yayınlanan meşhur "dummies" serisinin türkçesi "acemiler için dijital fotoğrafçılık" diye bir kitap var bildiğim, dünya yayınlarından çıkmış. ama çok yetersiz. para vermeye değmez, internette de kısa bir araştırmayla daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. fakat Dijital PhotoLine (adına bakıp da ingilizce sanmayın, türkçe ) diye aylık bir dergi yayımlanıyor. çok yararlı yazılar çıkıyor içinde. ben de her ay mutlaka alıyorum onu. tavsiye ederim.

tekrar hayırlı olsun makineniz, güle güle kullanın...

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 16:15 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

aslında senin de bildiğin üzere bu işi öğrenmek benim istediğim, makinedeki ayarları görünce açıkcası daha da hırslandım ama bir şeyler yapamamak ta moralimi bozuyor. o yüzden fazla moralim bozulmadan bazı şeyleri çabukk kavrayıp bilinçli olarak denemeler yapmak istiyorum. bilmeden resim çekmek tatmin etmiyor açıkcası.
burada ki arkadaşların da tavsiye ettiği levend kılıçın kitabını beğendim onu almayı düşünüyorum eğer başka bir alternatifin olmazsa, bir de tavsiye ettiğin dergi bayilerde mi satılıyor yoksa üyelik falan mı yaptırmak gerekiyor.

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 16:43 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

evet haklısın... aslında çok da fazla karmaşık bir olay değil fotoğrafçılık. temel bazı hususları bilirsen ve deneye deneye bazı şeyleri de kendi kendine keşfedersen gerisi tamamen sanatsal becerilerine kalıyor. o da tanrı vergisi bir şey. bilimsel olarak da kanıtlanmış zaten, sağ beyin lobu daha aktif kişilerde sanatsal yatkınlık daha fazla oluyormuş...

dergi büyük kitapçılarda bulunuyor ama her yerde rastlayamıyorum. tabii en kestirme yolu, abone olmak (yıllık abone bedeli 12 sayı 50 ytl). etna yayıncılık çıkarıyormuş. tel: (0212) 219 49 32 e-mail: [email protected]

levend kılıç'ın kitabını görmedim ama eğer birden fazla kişi övmüşse, almakta zarar yok...

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 16:59 - İp: yok
alihaydar
alihaydar (üye)
İzmir / Amatör

zooma ihtiyacınız yoksa a95 başlangıç olarak iyi makina. çünki bu tür makinalarda 3x zoom kadrajlamadan başka yakınlaştırma için pek yeterli değil.ben 3-4 aydır a95 kullanıyorum. Fz-20 bulamadığım için bunu almıştım ancak sonradan kuş fotoğraflarına merak sardığım için bu bana yetmiyor.8800 nikona o kadar para vermek istememiştim ancak
şu an eski bir modelde olsa da nikon 5700 ün zoom oranı ve fotoğrafları daha çok hoşuma gidiyor.Kafanızı karıştırmayayım fakat zooma ne kadar ihtiyacınız olduğunu düşünün birde daha büyük sensörlü makinalar daha iyi sonuç veriyor genelde.

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 20:38 - İp: yok
dtemre
dtemre (üye)
Ankara / Meraklı

arkadaşlar çok teşekkür ederim. anladığım kadarıyla zoom dışında pek muhalefet yok gibi.

 

Tarih: 31 Mayıs 2005, 09:05 - İp: yok
  • 1