Fotoğrafçılık Forumları
Acil Yardım Talebi!casioooo
Özür dileyerek tekrar açıyorum bu konuyu.Umarım birileri okur bunu..İşe bak!Makineyi aldım..Ama...!Bu sorunu bir de tüketici sorunları köşesine yazdım. Umarım birinden birine yanıt veren olur
Merhaba,
Bir - iki gündür z55 ile ilgili sorular soruyordum bu forumda. Aldığım olumlu tavsiyeler üzerine dün makineyi aldım. 100ü aşkın foto ve çeşitli uzunluklarda videolar çektim (vid. çekim özelliği ve kalitesinden çok memnun kaldım).Ancak olan oldu. Makine playback modunda aniden "bu resim gösterilemez" demeye başladı. Ne yaptıysam kartı okumadı (flexy-512MB). Troubleshooting rehberinde benzeri bişi görünce kartı formatladım. Bu sefer çalışmaya başladı. Ancak kısa bir süre sonra makine "meşgul" sinyali verip kitlendi. Şimdi pilini de çekmiş olmama rağmen objektifi açık vaziyette hareketsiz duruyor!Bu karttaki bir sorundan olabilir mi?Makine mi arızalıdır ydksa sizce?Aynı makinede ya da başkasında benzer sorun yaşayan var mı?Dijital makineler böyle sorunlar çıkarıyor mu yoksa aldığımın ikinci günü casio"ya lanet mi etmeliyim?Acilen yardım edin lütfen?Yarın servisine götürmeli miyim acaba????
Hasan
Makineni servise göndermen daha doğru zira barrelin açık kalması normal değil.(barrelin arkasında optokuplör var ve barrel helicoidinin pimi optokuplörün içine girip kapandı işareti verir.eğer senin barrel kapanmıyorsa bu anormal bir durum.) Kullandığın kart sana verilen kart deilse makineni eski kartı ile beraber gönder yeni aldıın kart yüksek kapasiteli ise makinenin yüksek kapasiteli kartları destekler hale gelebilmesi için programının yenilenmesi gerekebilir.O yeni kartı da gönder.
Dün makineyi aldığım yere götürdüm.Bu arada dün barrel 1 saat kadar açık kaldıktan sonra kartı değiştirince kapanmıştı. onlar da yeni bir kart verdiler.Dünden bu yana 50 resim alan çektim.Şu anda sorunsuz gözüküyor.objektiften biraz tuhaf sesler geliyor demiştim..orada sıfır bir makineye de baktım.O da aynıydı.demekki bu makinelerde o ses zaten var.Yine de işin başındayken makineyii götürmemi mi tavsiye edersiniz?Yoksa hakikaten kart bu kadar sorun yaratmış olabilir mi?ne yazık ki türkiye'de elektronik malzemeler satan mağazalardaki görevliler sattıkları ürün hakkında hiçbir şey bilmiyor.Yani yüksek hafıza kartlarını desteklemiyorsa program yükleyelim vs.. falan lüks önerlier oluyor bunlar biz tüketiciler için.Halbuki biraz daha yol gösterici olabilseler...Yardımınız için teşekkürler.Sorumu yanıtlayan olursa çok mutlu olurum.
Merhaba ,
O tuhaf dediğin tıkırtılar otofokus sesi....Makinenin programını değiştirt. Bu durum samsungun bazı modellerindede oluyor.hemen programını deiştiriyoruz.Bu işlem ücretsizdir ve garanti kapsamına girer....
biliyorum yılan hikayesine döndü ama bizim casio'ya aldığımız 2. kartta yaklaşık 100 fotoğaftan sonra errror verdi.. yarın yine aldığım yere gideceğim ancak sizce tekrar kart değiştirmek sorunu çözer mi ? yani bu sadece bir kart sorunu mu yoksa makineyi mi değiştirmek daha mantıklı ? iki kart da üst üste arızalı çıkmış olabilir mi yani?benzer sorun yaşayan varsa lütfe acilen yardımcı olabilir mi?Bu arada otofokus sesinin dışında bestshot modunda olan objektif tıkırtılardan bahsediyordum....Hasan
- 1