vsoner
vsoner (üye)
Ankara / Meraklı

Acemiye Yardım Lütfen

İlk defa dijital fotoğraf makinası alacağım. İnternetten araştırdım iki marka arasında kararsız kaldım. Sony DSC-S80 veya Canon A520. Görüntü kalitesi, çözünürlük, pil sarfiyatı vs bakımından siz hangisini tavsiye edersiniz? Saygılar...

Tarih: 26 Mayıs 2005, 00:37 - İp: yok
manatba
manatba (üye)
Bursa / Amatör

Sayın Centurion ;

Memory stic ler ile SD kartlar arasında öyle zannettiğiniz gibi 15 20 avro dan çok daha fazla fiyat farkı var var . Bir örnek vermek gerekirse estore.com da 256 mb memory stic yaklaşık 192 ytl iken http://www.estore.com.tr//product.asp?sku=EL08890&dept%5Fid=44000000&bid=&mscssid=KS7S15XLUTEU8P502UVCUKJ1RWK93UL4 256 mb sd kart yaklaşık 40 ytl civarında http://www.estore.com.tr//product.asp?sku=EL07256&dept%5Fid=51004002&bid=&mscssid=KS7S15XLUTEU8P502UVCUKJ1RWK93UL4

Benimde 512 mb SD kartım var hem fotoğraf makinamda kullanıyorum cep telefonuma takıyorum hemde notebookumdaki sd kart okuyucusu vasıtası ile notebookumda da kullanabiliyorum.Artık birçok notebook da bile sd okuyucu standart geliyor. Bu benim için büyük kolaylık. Tabii tercih meselesi memory stic v.b kartlar bana itici geliyor. Bende zaten kişisel fikrimi söyledim. SD kart bu alanda bence yakın zamanda standart gibi birşey olacak. Nitekim canon da artık yeni modellerinde sd kullanmaya başladı.

selamlar

Tarih: 27 Mayıs 2005, 08:50 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

estore'da lexar markalı memory stick fiyatı niye o kadar yüksek anlayamadım. ama bizzat sony markalı 256 mb memory stick pro'nun piyasa fiyatı 45 avro civarında. örneğin, hepsiburada.com'da bulabilirsiniz bu fiyata. kingston gibi kalitesi (süratinin yavaş olduğu ve kapasitesinin gerçeği yansıttmadığı söyleniyor)tartışmalı değil de sandisk gibi daha güvenilir bir markanın 256 mb'lık sd card'ının fiyatı ise 34-35 $ civarında (yani 27-28 avro).

ama sd card'ın pek çok alette kullanıldığı konusunda haklısınız. sony'nin bence de en büyük yanlışlarından biri bu bence. herkes mersin'e giderken, tersine gitmek. video'da beta, müzikte atrac ve şimdi de flash card'larda memory stick konusundaki ısrarları bence pazar kaybettiriyor kendilerine. ama onlar kaybetmekten bir türlü usanmıyorlar!

Tarih: 27 Mayıs 2005, 09:18 - İp: yok
yekaga
yekaga (üye)
İstanbul / Amatör

SD kart gelecekte daha da yaygın olacak. Panasonic'in SD karta kayıt yapan HD video kamerası çıktı. MS, CF, XD kart kullanan markalar da yakında SD 'ye dönecek gibi.

Tarih: 27 Mayıs 2005, 15:35 - İp: yok