nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

500 Ytl Civarı Dfm Almak İstiyorum

(Site yöneticilerinden özür dilerim, bu mesayı bir kaç kere yanlış panolara yazmışım, sitenin acemisi olduğum için kusurumun af olunmasını diliyorum )

Ben Digital bir fotograf makinesi almak istiyorum. Makineyi özellikle kuşların fotografını çekmek için kullanmak istiyorum. Fotograf konusunda tecrübesizim, fakat kısaca bana gerekli olan özellikleri anlatmaya çalışacağım. Kuşları ürkütmeyecek mesafeden , açık havada tüylerinin rengini gösterecek nitelikte fotograflar çekmek istiyorum. Burada mesafeyi şu şekilde açıklaya bilirim; bir bahçe kuşuna 10 mt kadar yaklaşa bilirsiniz ve bu mesafede tüylerini belirgin bir şekilde gösterecek nitelikte bir fotograf benim işime yarayacaktır. Şu kuşlarına ise 100 mt belki yaklaşabilirsiniz ama onlarda büyük oldukları için rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Çok basit bir makine aramıyorum . Kompleks olanların fiyatlarıda malum. Fakat bu işlevlere sahip orta kararda bir ürün arıyorum. Herhangi bir marka ve model seçimim yok, dediğim gibi hiçbir tecrübem yok. Digital istememin sebebi resim tab,film maliyetinden kurtulmanın yanısıra, arazide sürekli olarak yanınızda film taşıma derdinden kurtulmak.

Yaptığım araştırmalara göre daha yakından görüntüler almak için compact digital makinelere teleconverter adı verilen objektif özelliğinde bir aksesuar takılabiliyormuş. Bu t.converterleri her marka ve modeldeki c.digital makinalara takabilirmisiniz? Yoksa belli marka ve modelleremi uygulayabiliyoruz? Ben 500 YTL bütçe ile bir makine aramaktayım. Bahsettiğim özelliklere ve fiyata uygun bir makine tavsiye edebilirseniz çok sevineceğim.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 22 Mart 2005, 22:55 - İp: yok
guleryuz
guleryuz (üye)
İstanbul / Meraklı



canon a 75 senin iiniz görebilir dostum. bi bak istersen..

 

Tarih: 22 Mart 2005, 23:49 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili nick,
El becerilerin iyi mi?
Sana bir makine önersem onun ucuna dürbünden bozma mercek sistemi yapabilir misin?

 

Tarih: 23 Mart 2005, 02:17 - İp: yok
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Canon A75 benim işimi görebilir mi dersiniz? Optik Zoom x3 pek yeterli değil gibi ama ben çok iyi anlamıyorum, sadece digital zoom bir işe yaramıyor dedikleri için optik zoom'a bakıyorum.

Burkay el becerim iyidir, ne önereceğini merakla bekliyorum ?

 

Tarih: 23 Mart 2005, 14:55 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili nick,
Mesajını da okuduktan sonra birlikte yanıt vereyim.Ben de Çorumda doğal hayatı koruma derneği üyesiyim ve ayrıca kuş gözlem topluluğu sorumlularındanım.Ben eski bir dürbünün merceklerini tüpüyle beraber Pretec 3a30 un objektifinin ucuna bağlamış ve deneme yanılma yoluyla oldukça başarılı sunuçlar elde etmiştim...

 

Tarih: 24 Mart 2005, 09:08 - İp: yok
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Pretec 3a30 nasıl bir makinedir? Optik zoom'u 10x ve hiç fena görünmedi bana, manuel ayarları felan nasıldır?

 

Tarih: 24 Mart 2005, 10:30 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Bence Canon A85. Ama A520'lerde de 4X zoom var A85'ten farklı olarak. Olympus Camedia 725'lerde 8X zoom var ve fiyatı da uygun ama 3.34 MP. Tabi ben sadece çözünürlük ve zoom olarak özellik verdim. Daha bir çok ayar ve özellikler her birinde farklı... Ama ben yine de kendi kullandığım makine olan Canon A85'i tavfiye ederim.

 

Tarih: 24 Mart 2005, 14:32 - İp: yok
burakerenn
burakerenn (üye)
İzmir / Amatör

3x , 4x lik bir makinenin sana yeteceğini hiç zannetmiyorum. Olympus c-725 iyi bir seçim olabilir belki. Bu arada sen Kodaklara bakıyordun, neden vazgeçtin?

 

Tarih: 24 Mart 2005, 14:40 - İp: yok
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Ben ne alacağıma karar veremiyorum ki bir türlü? Bu siteyi okudukça aklım büsbütün karışıyor...
kimisi canon diyor, öbürü pretec diyor, kodak diyen az değil...

İnanın şaşırdım kaldım, bir an önce alıp kurtulmak geliyor içimden... Ama yapacağım işe en uygun olanı hangisi onu bilemiyorum...

 

Tarih: 24 Mart 2005, 15:27 - İp: yok
othomane
othomane (üye)
Adana / Meraklı

Arkadaşlar ben 6 aydan fazla makine araştırdım. Gördüm ki manuel ayarlı bir makine en iyisi. O yüzden Canon A85 aldım. Bir ara video uzunluğu kısıtlı olmasından dolayı satıyordum. Ama aynı fiyat segmentinde daha iyisini bulamadım. Şimdi çok güzel denemeler yapıyorum. Buraya dikkat...Tam manuel ayarlar...

 

Tarih: 24 Mart 2005, 16:06 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili nick,
mesaj yolladım size. orada bazı önerilerde bulundum.

 

Tarih: 24 Mart 2005, 16:58 - İp: yok