osmanpaşa
osmanpaşa (üye)
İzmir / Amatör

400 Ytl Civarı Dfm Beğendirin Bana

foruma yeni üye oldum,herkese katkıları için çok teşkkür ederim.

Arkadaşlar 400ytl civarı foto kalitesi çok iyi olan bişr makine tavsiyesi istiyorum.

kodak demeyin 7430 ve 7525 aldım ve hemen geri verdim.bu makineleri tavsiye eden arkadaşlar çok mu amatör yoksa benim gözlerimmi sorunlu?resimler gündüz gece bulanık.15 metre içi okey ama daha uzağı bariz bulanık.jpeg dönüşümde sorunları var.video olayı güzel ama öncelikle resim kalitesi gerek bana.

fuji a205s,s2850 ve s5000 de kullandım.s5000 dışında paralarını hakediyorlar.o makineninde üst çözünürlerde sorunu vardı.ama gel gelelim xd kart almak istemiyorum 512sd kart var elimde.

konicaminolta z10 aldım teknosadan gecenlerde.dışarıda cekimleri kalite olarak cok iyi(yukarıda saydıklarımdan cok daha iyi) ama 3 gün içinde pc usb bağlantısı bozuldu geri verdim.Gece deneme imkanım olmadı.

nikon 2200,3200,4200 serilerinin ornek resimleri hosuma gitmedi.3700 hariç.ornek resimler gercekten kalite.

neyse gelelim konumuza,istediğim makine;

gündüz resimler cok kaliteli (1mp bile yeter ama bulanıklık olmasın renkler canlı olsun) gece ise kumlanma olmasın uygun ışık sartlarında temiz resimler versin.Yani çektiğim resimler yaşasın istiyorum.

Canon a400, nikon 3700 yada konicaminolta z10 alacağım.

zoom yada diğer özelliklere ihtiyacım yok arkadaşlar.Sadece ödediğim paranın hakkını versin yeter.

ricoh rx in örnek resimlerini inceledim ama kalite çok düşük.

Fikirleriniz nelerdir?Özellikle deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

(monitörüm 19 inch,belkide o yüzden resimler bozuk gorunuyordur belkide :-)

Tarih: 2 Mayıs 2005, 21:33 - İp: yok
strider
strider (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba,

Ben de bir meraklı olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Nikon 3700 ve Sony Dsc P 73 ü deneme fırsatı buldum sonunda
İki cihaz arasındaki farkları söyleyeyim istedim.
P 73 ün fotoğraf kalitesi kesinlikle daha iyi.
Ayrıca 640*480 30fps sınırsız video kaydı var.
Nikon 3700 ın video kaydı sınırlı.
Ama video çekerken zoom yapabiliyorsunuz ki bu çok iyi bir özellik. Ben Sony P 73 almaya karar verdim.
2. el aradığım için biraz bekleyeceğim,250 ytl civarı fiyatı...
Bu arada Nikon 3700 ın 2. elini bulamadım.
O yüzden fiyatı hakkında birşey diyemiyorum.
Konicaminolta Z10 un video kaydı 320*240
ama fotoğraf çekimleri gerçekten iyi, ben de gördüm.
Umarım doğru kararı verirsiniz.
İyi günler

Tarih: 3 Mayıs 2005, 10:05 - İp: yok
osmanpaşa
osmanpaşa (üye)
İzmir / Amatör

strider arkadaş sağol deneyimlerini paylaştığın için.p73 ün video kayıt formatı nedir?mpeg4 mü yoksa mpeg1 mi?Bugün canon a400 ve nikon 3700 inceledim cektikleri resimleri inceledim.Pek alasım kalmadı galiba butceyi biraz daha zorluyacaz.

Tarih: 3 Mayıs 2005, 19:26 - İp: yok
promethe
promethe (üye)
Ankara / Amatör

Canon A510'a da bak kafan karışsın iyice ) Konica'nın renklerinden daha iyi Canon. Ancak Konica'nın 8x zoom ve 1 cm makrosu etkileyici.
P73 hakkında bir araştırmam olmadı ancak fena değil gibi o da. Nikon'a pil takılıyor mu bilmiyorum, takılmıyorsa kötü çünkü kendi piline bağımlı hale geliyorsun ayrıca manuel ayar açısından Canon daha iyi.

Tarih: 3 Mayıs 2005, 21:44 - İp: yok
strider
strider (üye)
İstanbul / Meraklı

P 73 ün video kayıt formatının Mpeg 4 olması lazım ama kesin emin değilim. O snıfta fiyat - performans oranına bakarsak
P 73 e rakip olabilecek cihaz Canon A 510 değil A 520 olabilir.
Ama onun da video kaydı az ve fiyatı çok yüksek.
Bir de Kodak DX 7440 var.
Bence ya P73 al, ya Kodak 7440
Fiyat olarak da gayet makuller çünkü.

Tarih: 4 Mayıs 2005, 14:06 - İp: yok
  • 1