Fotoğrafçılık Forumları
350d, D70s, Fz-5 Yoksa 300x Mi?
Merhaba,
Şu anda Fuji S-5500 modeli Dijital Fotoğraf makinesini kullanıyorum. Ağustos ayında Yeni bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum ama aklımı kurcalayan ve karar vermemi engelleyen birkaç etken var.
Bütçe = Canon 350D ve 70-300 Objektif alacak kadar
Aklımdaki bazı senaryolar
(Doğa ve Portre ağırlıklı çekimler yapacağım. Birazda Makro )
1- Canon 350D ve yanında 70 – 300 Objektif almak
(Ama bu sefer de Nikon D70s beklesem mi diye de düşünüyorum. Acaba Nikon
Doğa ve portre çalışmalarım için daha mu uygun diye)
2- Yok S-5500 bana yeter ama bunun yanına birde analog makine al (Canon 300x)
(Bu şıkta aklımı kurcalayan durumda fotoğraf çekmeye dijital ile başladığım için Analog ile zorluk yaşayacağım. Fazla film harcamam, çektiğimi görememem. Meraklanmam. Sonra o kadar filmi tab ettirip çuvalla para harcamam gibi. Ama bu sefer de dia gösterileri yapılıyor ve böylece güzel fotoğraflarım ile dia gösterilerine katılabilirim)
3- Bugün ürettiğim bir senaryo: S5500 satıp yerine Panasonic FZ-5 ve ayrıca Canon 300x al)
Biliyorum biraz delirme alametleri gösteriyorum
Herneyse bu durumdan kurtulmam için fikirlerinizi yani yardımlarınızı en acilinden bekliyorum…
selamlar
öncelikle neden 350D ile 70-300 objektif alıyosun onu anlamış değilim. kit halinde yani 18-55 lens ile alıp durumun biraz daha iyileşince 70-300 lensi almanı tavsiye ederim. Onun dışında D70s'i beklemene gerek yok derim ben. Bir de daha önce analog makine kullanmadıysan dijitalden sonra seni sıkar söyleyim. Dia gösterisi yapmakta o kadar kolay değildir. Dia çekmenin ayrı bir tadı ve lezzeti vardır. herkes beceremez.
selamlar
öncelikle neden 350D ile 70-300 objektif alıyosun onu anlamış değilim. kit halinde yani 18-55 lens ile alıp durumun biraz daha iyileşince 70-300 lensi almanı tavsiye ederim. Onun dışında D70s'i beklemene gerek yok derim ben. Bir de daha önce analog makine kullanmadıysan dijitalden sonra seni sıkar söyleyim. Dia gösterisi yapmakta o kadar kolay değildir. Dia çekmenin ayrı bir tadı ve lezzeti vardır. herkes beceremez.
Selam,
Tabi ilk önce 350D kiti ile alıcam (15-50) yanında da 70-300 objetifi hemen alıcam.
dia gösterisi derken ben fotoğraf kursuna gidiyorum (kurs bitti ama) Herneyse, bazen dia gösterileri için herkesten 2-3 güzel fotoğraf istiyorlar veremiyorum. Sonra gösteriyi izleyince de için ciz ediyor...
Sizden anladığım Doğa ve Potre çekimleri için 350D alayım. Diğer Seçenekleri hiç düşünmeyeyim değil mi ?
ayıptır sorması s5500'ü niye satıyorsunuz? tamam onu satıp dslr alacaksınız fakat seçenekler arzasında fz5'i görünce kafam karıştı. fz5'in s5500'den fonksiyonel olarak çok da büyük bir farkı yok (+2X optik zoom ve image stabilization dışında. ha bir de leice lens var, ama o da çok fark yaratmaz).
350D konusunu dadanagast dostumuza danışınız. kendisi bir 350D sahibi ve bu konuda olumlu/olumsuz deneyimlerini bir çok kereler mesajlarında anlatmıştı. arama yaparsanız okuyabilirsiniz.
Selam,
S-5500 ve FZ-5 konusunda garip bir durum varda. D-SRL alıcam diye bir arkadaşa söz verdim de dönüşü olmaz herhalde kendisi vazgeçmezse eğer. Bu durumda eğer 300x alırsam bi tane da dijitale ihtiyacım olacak bu da FZ-5 olur diye düşünüyorum. Hem S-5500 göre çok ufak ve hafif. Ayrıca 12x optik zoom…
Kimse 300x ve yanında dijital bir makine hakkında bir şey demiyor?
350D vs D70s de 350D kazandı mı? (Podre ve Doğa Fotoğrafı göz önünde bulundurursak)
anladım... öyle düşünüyorsanız olabilir tabii...
350D ve D70 konusunda ise 350D'nin kazandığını her kim söylüyorsa, biraz abartıyordur. benim gördüğüm, bildiğim kadarıyla, tam tersine D70 daha iyi diyenler çoğunlukta. aslında bu gibi konularda 2x2=4 gibi mutlak doğrular asla yoktur. size göre en iyi olan bir başkasına kötü gelebilir. bence ikisi de güzel makineler. önemli olan sizin bizzat elinize alıp biraz kurcalayıp hangisi daha çok hoşunuza giderse onu tercih etmeniz... kolay gelsin...
O zaman size şöyle bir soru sorayım...
Her markanın güçlü olduğu bir yan vardır. Nikon veya Canon dan hangisi Doğa ve Potre çalışmaları için daha uygun.
Birsinden duyduğuma göre CANON daha çok stüdyo çalışmaları için uygunmuş... Başkasının yanlancıyım ona göre
canon'un stüdyo için daha uygun olduğunu sanmıyorum. dadanagast'a mesaj atarak sorabilirsiniz merak ettiklerinizi. kendisi son derece yardımsever bir arkadaşımızdır.
d70'in olumsuz yanları olarak AF yardımcı ışığının aşırı parlak olması ve iso değerlerinin 200'den başlamasını gösteriyorlar. ama dediğim gibi bu iki makineyi de kullanmadığım için ne söylesem yalan olur. sadece sağdan soldan duyduğum şeyleri söylüyorum. bizzat kullanan birine danışmanızda yarar var.
selamlar rodriguez..
aslinda ilginc bir durumdasin.. ben de aslinda zamaninda kendime buna benzer bir soru sormustum; bir dslr alip bir tane de slr alayim mi diye.. hatta forumda arkadaslara da danistim.. bana ne gerek var ki dediler.. haklilar.. hic de gerek yok.. bir DSLR alip da herseyi cozumlemis olacaksin aslinda.. dia gosterilerine de katilmazsan olmaz mi? sonucta arkadasina da soz vermissin, dslr almazsan zaten sozunun bir gecerliligi olmaz ki.. o compact'i satip digerinden almak bence akilci degil..
ama dslr almakla da olay kapanmayacak, bir tane de compact modele ihtiyacin olacak ki orasi gelecekte kafani kurcalayacak bir soru.. neyse ona girmeye gerek yok..
..
anladigim kadariyla 350D alirsan 70-300 objektifi ile birlikte alabileceksin.. d70s'i ise 18-70 objektifi ile..
ben senin yerinde olsaydim..... 350D ile ne 18-55 ne de 70-300 alirdim.. oncelikle sigma 18-125 gibi bir lens secerdim.. veya canon 17-85mm IS lensini.. telefoto olayini sonraya birakirdim.. veya daha da iyisi sigma 18-200mm lens.. tek tasla iki kus.. lensin onemi cok fazla DSLR'larda..
o yuzden almisken iyisinden alman cok onemli.. senin kriterlerin doga ve portre calismasi.. doga icin genis aciya ihtiyacin olacaktir -olmayabilir de-, portre icinse 35-200mm arasi diyecegim -ki bu da nasil bir portre cekmek istedigine bagli.. boy portresi olsun dersen en iyi aralik 35-85 olacaktir gibi.. ama daha cok yakin plan dersen 200mm'ye kadar cikabilirsin.. sonucta 17-85 sana bircok durumda yetecektir.. cok kaliteli bir lens.. diger yandan sigma ile iki kus birden vurmus olacaksin; 18-55'e gore cok daha iyi bence... 18-55'i ben hic begenmedim..(begenmistim de 70-200 aldiktan sonra hic gozum tutmadi..)
D70s diger alternatif.. harika bir makine.. tutumu, body kalitesi daha bir profesyonel gibi.. ve 350D aralarinda cok fazla fark yok.. doga icin su mu uygundur bu mu uygundur sorusu bana pek de mantikli gelmiyor; her ikisi de uygundur.. 18-70 objektifi 18-55'e gore kat kat daha iyi.. ama diger yandan 350D, 18-55'le ayni sonuclari aliyor.. bana gore 350D daha iyi bir makine.. diger yandan D70s'i de D50 modelini cikarmakla bir ust sinifa koymus oldu nikon.. ama sonucta her ikisi de plastik body'ye sahip.. bilemiyorum.. D70s de harika bir makine.. sonucta lens secenekleri cok onemli bir DSLR almada.... canon'un lens secenegi nikon'a gore cok daha fazla; bende canon 70-200 f/4 L lensi var.. kalitesi muhtesem.. nikon'un kendi 70-200 lensi sadece f/2.8'de ve fiyati da uc misli.. ama diger yandan bu da bir kistas degil bir yerde cunku sigma veya tamron gibi markalarin da lenslerini kullanma secenegin var.. fiyatlari da cok daha makul.. cok kaliteli lensleri de mevcut..
diger bir sorun da nikon'un sana verdigi yazilimlar.. canon'un paketinde yok yok.. ki digital photo professional gibi bir yazilimi bile veriyor.. buna da dikkat etmeni oneririm..
..
sonuc olarak diyecegim.. 350D veya D70s.. beraberinde sigma 18-200mm lens.. eger ki d70s ile kit olarak verilen 18-70'in fiyati ucuza geliyorsa oncelikle 18-70 lensi ile beraber alip sonradan da kaliteli bir zoom bakmnak da olabilir.. mesela sigma veya canon 70-200.. harika bir setin olmus olur.. karistirdim; nikon olursa sigma 70-200.. canon olursa, canon veya sigma 70-200..
canon 70-300 derken DO lensinden bahsetmiyorsun sanirim.. cunku o lens cok pahali bir lens.. cok da kaliteli.. sanirim 75-300 objektifi demek istedin.. bir not; canon 75-300'un araligi cok hos fakat focus yapma suresi cok uzun suruyor.. inan degmez.. biraz daha bekle kaliteli bir lens al derim.. bendeki 70-200'un focus hizi inanilmaz.. benden soylemesi..
genelde nikon studyo icin daha uygun diyorlar; ama neden oyle diyorlar anlayamiyorum.. gercekten arkadaslar nedir studyo fotograf makinesinde aranan ozellikler? biri bana lutfen anlatsin bunu.
kac tane studyo fotografcisi gordum; kiminde canon var kiminde nikon.. nedir bu isin sirri?
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Panasonic Fz-48 Video Hakkında
09 May. 2020, 18:56 erencakir
1176712 May. 2020, 02:16
mustafa_ozdag -
Öğrenciyimmm!! Panasonic Dmc-fz 200
18 Eki. 2017, 12:14 akortsuz
1358019 Eki. 2017, 11:29
akortsuz -
-
-
-
-
-
-
Sony A230 Mu? Nıkon D50 mi ? Canon 350d?
23 Ağu. 2013, 21:43 oguzhansrkya
7215824 Ağu. 2013, 23:06
91oguzhan91 -