Fotoğrafçılık Forumları
3 Marka Ve 3 Model. Hangisi??
Merabalar arkadaslar,
araniza yeni katildim. 3 makina arasinda gidip gelmekteyim. inanilmaz kararsiz kaldim. Biraz bilgisi olan arkdslardan yardim bekliyorum.
1.makina = Konica Minolta E50 : 2,5 lcd ekran cezbedici, 5,1 mp kandirici (asiri önemli deil, poster boyutunda basmicam), 640*480 çözünürlük izledigim video kaydi gayet basarili.. 256 mb hafiza yüksek kalite (640*480) 05:32 sn kaydettigini biliyorum. Ve oldukça sik tasarim. Kibar, ince, zarif, küçük, hafif... Görünüs kandirici..
Lion pil kullaniyor. Sarj için dewamli elektrik aramak ne kdr zor olur sizce?
2.Makina= Nikon 4100 : 4 mp olmasina ragmen Konica ile karsilastirilmicak derecede iyi cektigini duydum. Hatta o kdr iyi ki 3,2 mp alsan da çok çok iyi çeker diolar. Makro çekim gerçekten diger makinalara göre çok basarili.. Saatin üzerindeki çizikleri çok rahat seçebiliyorsun ( 5100 de denedim gerçi ama-) Ve de Konica ya göre 256 mb rivayete göre 20 dk dan fazla çekebiliyormussun. Konicanin video çekimlerini izleyebilme sansina sahip oldum. Tam emin deilim ama çözünürlük ikisinde de ayni olmasi laz1m deil mi? Ayn1 kalite video çekimi de??
Alkaline pil kullaniyor. Sarj edilebilir pil almayi düsünsem de arka planda yedekte alkaline pil ne kdr dayandirabilirim? Bu ne kdr dayanabilirim?
3.Makina Canon A510 ya da A 75 = Bu makinalarin içinde piksel acisindan en düsük çeken makina.. Canonlar hakkinda pek bi bilgim yok. Video çekiminin 3 dk da haf1zan ne kdr olursa olsun sinirli kaldigini duydum, ne kdr doru bilmiyorum. Size sorayim dedim iste...
Yüksek kalite foto çiktisi alabilmek disinda ( karanlikta flas patladiginda olabildigince az bugulasan, sabit deil de hareket eden bi nesneyi cekerken de ayni sekilde... Renk kalitesi yüksek.. ) 640*480 çözünürlükte sesli video çekimi yapabilen ve bunu sinirli deil hafiza kartina bagli sinirli yapan ve uzunca yapabilen buna dayanabilcek olabidiince güçlü ve kullanisli makinayi ariyorum.
Konica için = http://www.eftas.com.tr/products/cameras/new_e50.html
Nikon 4100 için= http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/135170543.htm?chaPt=135170543&CS_Catalog=_KAMERA___OPTIK&CS_Category=_DIJITAL_FOTOGRAF_MAKINESI156
Canon A75= http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/135170353.htm?chaPt=135170353&CS_Catalog=_KAMERA___OPTIK&CS_Category=_DIJITAL_FOTOGRAF_MAKINESI156
Canon A 510= http://www.yalcinlar.com.tr/index.php?dept_id=1&grp=DGTL&prod=665
linklerine göz atabilirsiniz.
#elfstone' tarafından 03.04.2005 22:41:03 tarihinde düzenlendi.
#elfstone' tarafından 03.04.2005 22:42:25 tarihinde düzenlendi.
#elfstone' tarafından 04.04.2005 12:08:59 tarihinde düzenlendi.
ben senin yerinde olsam pentax optio lardan veya panasonic dmc serilerinden birini seçerdim....
bende senin gibi 3 makine arasında kararsız kalmıştım netten çok araştırdım, çok sıkıcı bir süreç insanın kafasını çok meşkül ediyor gerçekten amatör olarak kullanacaksan hepsi işe yarar diye düşünüyorum.
Ben Nikon 4100 aldım geçen hafta, film çekmek için fotograf makinası alma bence, kameranın tadını vermiyor, ayrıca görüntü biraz normal olsun istiyorsan nikon 14.5 mb ta 26 sn görtüntü çekebiliyor (diğer modlarda daha uzun fakat ancak küçük pencerede pc de izlersin o görüntüleri.
Ben alırken Konika Minolta E50 yi çok düşündüm fakat pil sorunu yaşayabileceğimden çekindim ve kalem pil kullanan Nikonu tercih ettim. Makro çekimler iyi 4 cm.
Video çekim kismi aklimi çok karistiriyor. Kodak Z700 nasil sizce çekim açısından?
Bi makina istiyorum söle 500 milyon civarında olsun. İyi çeksin, makrosu ile çekim modlari ile ve de ekstra olarak yüksek çözünürlükte video kaydetsin.. Çok şey mi istiyorum ??
Nikon 4100 manual deil mi arkadaşlar?? Herkes iyi foto için full manual makina tavsiye ediyor.
Bi de neden Panasonic Dmc ya da Pentax Optio Burkay ??
#elfstone' tarafından 06.04.2005 12:03:38 tarihinde düzenlendi.
4100 ün manuel ve otomatik ayarlama seçenekleri var. Bence çok istiyorsun gerçekten. Benden sana bir tavsiye ne istediğine karar ver. Full manuel makineler bas çek tarzı makinelerden oldukça zor, ve uğraş istiyor. Ve bence film çekmek istiyorsan ki digital kameralarda fotograf çekme özelliğide var ama çekim netliğini bilmiyorum kamera al fotograf çekmek istiyorsan kamera al ikisinden birisini öne çıkartmalısın aynı anda zor bence. Belkide ben yanlış biliyorumdun sen yinede araştır dostum.
arkadaşım bende sana nikonu tavsiye ederim. en iyi gürüntü ve kalıte onda uygun fiyatlarda var araştır . herkesin söylediklerine bakar san kararsız kalırsın.
elfstone Kodak z700`de manuel çekim modu yok. Program, Enstantane öncelikli, Diyafram öncelikli çekebiliyorsun sadece. Tam manuel modu yok. Z740 larda var ama onlar da pahalı.
herkesin sözüne itibar edicek olursan hangi makina cok satılıyosa onunalırsın kodak sahibi kodak nikonu olan sana nikon al der ama bu makinaları bizzat deneyen( 1000 lerce defa kullanan işi gereği)insanları dinle ymesela burkay beyi benden bu kadar
bahsettiğin makinalar ayrıca cok basit ve pahalı şahsen ..bide hangi makinayı kaca aldıgın önemli mesela a 75 i 350 ytl ye alırsan mesela iyi olur.alıcak oldugun fiyata göre arastırma yap
Burkay beyi dinledim.
Pentax S 40 modelini yerinde inceledim.
Makro çekim modu su güne kdr gördügüm en güzel makinaydi. Nikon 5100, konica e50, kodak z700, canon a75 aras1ndan. Normal fotolar da oldukça kaliteli gözüküyordu. Çok da hos bi tasar1m1 var. Oldukca kibar. Fiyat1 da benim almaya düsündügüm kadar. Uygun yani. Tek sorun video 640*480 olmamas1. Ondan da cayd1m. Fotograf güzel çektikten sona beni makina memnun ettikten sona video s1n1rlamas1 olmad1g1 sürece onla da yetinebilirim die karara vard1m.
Pentax ne mal1 bilmiyorum ama arkadaslar. Bi fikri olan var m1? Ve aran1zda kullanan biri varsa ya da pentaxla ilgili herhangi bi fikri olan lütfen benle iletisime geçsin.
#elfstone' tarafından 07.04.2005 22:29:03 tarihinde düzenlendi.
Merhaba;
1 yıldır pentax optio555 kullanıyorum. Pentax, en az canon ve nikon kadar köklü bir geçmişe sahip ve şöhretli bir Japon markasıdır. Benim kullandığım optio555 Japon malı. Bildiğim kadarıyla almayı düşündüğün s40 Filipinler'de üretiliyor. Ama makinanın nerede üretildiğine çok fazla önem verme. Senin o yukarıda sıraladığın makineler de Japon malı değil. Uzakdoğu'da çeşitli ülkelerde üretiliyorlar. Hatta çok popüler olan DSLR'ler dahi Japon malı değil. Mesela Canon EOS 300D bildiğim kadarıyla Çin'de üretiliyor.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
078506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
053619 Ara. 2024, 16:13
prodersler -