Fotoğrafçılık Forumları
250 Ytl Ye Kadar Makina Arıyorum
Herkse merhaba;
ben 19 yaşında unv ograncisiyim fotografa merakım var. Ve kendime dijital bir foto makinesi arıyorum. Ancak malum ogrenci hali ancak 250 ytl ye kadar alabiliyorum. Çünkü daha bunun cd writer ı hafiza kartı var....
benim oncelikli aradıgım şart netlik ve pilinin uzun sure tukenmemesi..
bana yardım ederseniz sevinirim... Kullanıcıların 2. el makinaları da olur (garantisi devam edenler)
Yardımlar için çok sağolun..
o fiyata alabileceğiniz en iyi iki makine:
1) ricoh caplio rx (fiyatı 210 ytl civarı). videosu maximum 30 sn.dir.
2) kodak cx 7330 (fiyatı (275 ytl civarı). videosu hafıza kartı dolana kadar sınırsızdır.
ikisi de temiz foto çeker ama başlangıç düzeyi makinelerdir. fazla bir şey beklemeyin.
Hocam ben çok şey bekliyorum..
Eger yeterli düzeyde değilse hiç mi almamalıyım ...
çok şey derken ne kastettiğinize bağlı...
benim size önerdiğim her iki makinenin de 3x optik zoom'u var. 3 mp çözünürlüğü var. gayet tatminkar resimler çekebilirsiniz. fakat her ikisi de otomatik makineler, manuel ayar imkanı yok.
genellikle iki tür kompakt makine var: 1) tam otomatik veya sınırlı manuel ayar imkanı bulunan makineler 2) manuel ayar da yapılabilen makineler. fotoğrafçılığı geliştirmek isteyen amatörler genellikle manuel ayarlı modelleri tercih ederler. bu tür makinelerde ışık, diyafram, enstantane vb. ayarları manuel olarak siz yaparsınız. bu tür ayarlarla uğraşmak istemeyenler ise ful otomatik modları olan makineleri tercih ederler. otomatik makinelerde ise, farklı ortam / konu modları vardır, açıkhava, manzara, portre, deniz kenarı, spor vb. gibi. bunlardan en uygun olanını seçersiniz, tüm ayarları makine kendi yapar. ve genellikle de sonuç tatminkardır.
işte bu iki makine türünden manuel ayarlı olanların fiyatı biraz daha yüksektir.
bir de, ileri amatör ve profesyoneller için dslr makineler var ki, onlara hiç değinmiyorum.
yani bu işlerde ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı geçerli. özelliği ve kalitesi ne kadar artarsa fiyatı da o kadar artar. bugün orta kalitede kompakt bir dijital fotoğraf makinesinin fiyatı en az 500 ytl'den başlar. optik zoom'unun, çözünürlüğünün, ve hepsinden önemlisi sensörünün özelliğine bağlı olarak da 1000-1500 ytl'ye kadar çıkar. ama hızlı gelişen bir teknoloji olduğu için bu kadar para vermenize gerçekten hiç gerek yok. bence saydığım o iki modelden birini alın. 1-2 sene kullanın. dijital fotoğrafa biraz aşina olduktan sonra gerekirse ilerde daha iyi birşeyler alırsınız. üstelik o zaman okul da bitmiş ve para kazanmaya başlamış olursunuz!
ben ricoh kullanıyorum ve cok memnunum (istersen maille örnek fotolarını gönderebilirim). butcem senin gibi kısıtlı olduğu için tabiki de araştırarak bu makinayı aldım.
eğer amacın benim gibi aile ve arkadaş fotolarını cekmekse fiyat/performansa göre ricohu tercih edebilirsin, fakat bu işle profesyonel olarak uğraşmak istiyorsan tam manuel bir makina almalısın ki buda 500 ytl den aşağıya varmı bilmem.
keşke bende 250 ytl ye super bir makina alsaydım. ama unutmamak gerekirki herşeyin bir bedeli var
Valla haklısınız Ancak ben aile ve arkadaş fotolarından ote fotograf SANATIna hayranım. Eskiden siyah beyaz fotolar çekerdim ve çok ilgim var. Yani eger kendimi gliştirme hevesim olmasa evdeki dijital olmayan makinamı kullanmaya devam ederim.Anck o da artık teknolojinin çok gerisinde kaldı.
fujifilmin 300 civarında sıfır makineleri vardı gibi hatırlıyorum.. Acaba onarın temiz 2. eli bulunur mu??
en iyiysi şansımıza küsüp vazgeçmeli mi?
o fiyata o kalite yok sanırım..
acele etme birazdaha biriktir daha iyisini alırsın
adabro ve diğer arkadaşlar bana 1 tane onerirmisiniz çok pahalı olmayıp kaliteli ve yarı prof. olan?
ona gore onu almak için biriktireyim?
- 1
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
152710 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Portekiz'de 5. Piri Reis Kongre Kitabında Hikayelerim Çıktı
13 May. 2025, 18:32 serdar102
025513 May. 2025, 18:32
serdar102 -