borsamur
borsamur (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony W12 Cıddı Cıddı Sorunnnn

Arkadaslar daha once sony p92 vardi net cekmiyor ozellil le hareketli objeleri diye gittim carl zeis mercekli yine sony w12 aldim ya buda ayni disarda net duran cisimlerde nesnelerde net ama harekette acayip bulanik.hele hele aksam normal isikli ortamlarda berabet ne kadar titretmesekte sorunlu kotu uyduruk makinalar ayni netlikte degil ama hareketli objelerde tik diye cekiyor arkadasin bi sony vardi modeli hatirlamiyorum oda kosani cek arabayi cek okdir cam gibiydi.sony de bide carl zeis mercekli kazikmi yedik 6 yildir dijital cekiyorum ama cozemedim .biraz basinca sabitliyor goruntuyu biliyorum onuda yapiyorum ama olmadi tecrubesi olan sony yada ozellikle w12 ile lutfen yardim etsin

Tarih: 5 Mayıs 2005, 04:56 - İp: yok
eded
eded (üye)
Ankara / Amatör

ben de amatörüm, yeni başladım sayılır, sony dsc t3 üm var. belki yardımcı olabilirim diye bildiklerimi aktarmak istedim. hareketli nesnelerin çekiminde nesneye yönelip, odakladıktan sonra onu mümkün olduğunca takip edip, en uygun yerde deklanşöre basarak ben daha net fotoğraflar çekebildim, ama bu tabiki gün ışığında idi. akşam normal floresan ışığında ben de netlik sorunu yaşıyorum, tek çareyi flaşlı çekimlerde buldum. flaşlı çekimler herhalde flaş yetersizliğinden daha karanlık ama net çıkıyor. ama senkronize flaş değil çünkü onda da süre uzadığından netlik kayboluyor. söylediklerim işinize yaradıysa sevindim...

Tarih: 5 Mayıs 2005, 13:14 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

hangi modda çekiyorsunuz? otomatik modda çekiyorsanız pozometre ortamdaki ışığa göre bir pozlama değeri belirler, harekete falan bakmaz. Dolayısıyla pozometrenin belirlediği enstantane hareketi dondurmaya yetmeyebilir. Makinenizde enstantane öncelikli çekim modu varsa onu kullanın (Tv modu) Bu modda enstantane değerini siz verirsiniz, makine sizin istediğiniz enstantaneye uygun diyafram değerini belirler. Hareketli nesneleri net görüntülemek için yüksek enstantane değerleri (1/250,1/500,1/1000 gibi) verin. Tabii bunun için yeterli ışık lazım.Akşam düşük ışıkta hareketli nesneleri flaşsız olarak net çekemezsiniz. Yine de şansınızı denemek isterseniz ISO'yu arttırmayı unutmayın.

Tarih: 5 Mayıs 2005, 13:36 - İp: yok
  • 1