erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Sony H5 Mor Saçılma Çok Mu Fazla

arkadaşlar sony h5 in mor saçılma etkisi çok mu fazla.resimlere iğrençlik katacak düzeyde mi.İncelemeleri okuyorum çok fazla mor saçılma varmış resimlerde.gerçi tüm 12 zoomlarda biraz fazla oluyormuş.12 zoomlu bi makine alıcam.bir türlü karar veremedim.Sony-h5,panasonic fz7,canon s3-is.ne dersiniz.

Tarih: 9 Kasım 2006, 02:21 - İp: 85.***.**4.69
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

kim diyor onu?
çok fazla mor saçılma etkisi yok bu makinelerin hiç birinde. rahatsız edici hele iğrenç denecek bir şey yok....ne sony, ne panasonic ne de canonlarda. hiçbiri iğrenç denecek foto çekmez. kim dediyse halt yemiş sevgili hemşehrim bu sitede benim galerideki fotoların hepsi h2 ile çekildi, h5 de aynı sonuçları verir, isterseniz inceleyin....

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 08:49 - İp: 85.***.**1.65
cawa
cawa (üye)
İstanbul / Amatör

mor sacılmayı bilmem ama ccd lerin arızalı oldugunu sony zaten kabul ediyoo e bi makinanında ccd sinin bozulmasının beklemek cok sacmaa

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 11:20 - İp: 88.***.**8.178
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

ccd arızalı olan makinelerin listesi sony nin sitesinde zaten var. bunları geri çağırdı sony. son iki yılda üretilen hiç bir model listede yok cawa....abartmayın lütfen.

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 16:41 - İp: 85.***.**3.62
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Büyük araştırma konulu topiğe fotograflar yükülüyoruz S3 ile H5 ile çekilmiş.Yani ben S3 ile çektiklerimi buffalo h5 ile çektiklerini.Hangisini beğenirsen ona karar verirsin.

Saçılma konusuna gelince dürüst olmam gerekirse,Birgün bir arkadaşla H5 mi S3 mü daha iyi macro diye çekim yapıyorduk,çekim yaptığımız güderi tarzı Canon yazılı beyaz bir kumaş parçası idi.Fotograf makinelerinin içinden çıkan temizlik bezi.Ve beyaz üzerinde H5 te S3 kırmızı Canon yazısı etrafında çok incecik çizgi halinde mor saçılması yapmıştı.%100 boyutlarında dikkatli baktığımda farketmiştim.Ama normal boyutta öyle belirgin bir şey yok ayrıca bu durum çok nadiren oluşur hangi ışık altında çektiğiniz felan buda önemlidir.

Bu ayrıca Lens kalitesi ilede alakalı bir durum Sony nin zeiss merceğinin iç yapısını bilmiyorum ancak Canon un kromatik sapmayı en aza indirgeyen elementi Flotrite kristal L serisi lenslerde bulunur.Ondan sonrada Super UD,ve UD lens elementleri vardır.S3 te UD lens kullanılmıştır.

Çok gözle rahatsız edici bir saçılma yok ama olmadığıda saklanamaz Buffalo rastlamamıştır ancak duruma ilerde oda rastlayabilir.SLR makinelerde bile kalitesiz lens kullanıldığında olması olasıdır.Çok dert edilecek bir şey değil.

Hoşçakalın.

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 17:11 - İp: 85.***.**3.100
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Ben galeriye yeni bir foto yükledim H5 İLE ÇEKİLMİŞ. 12x optik zoomla çektiğim bir kare.. Galeriye girip, "panctom" yaz arama yaptır ve "şehir ve O.." adlı fotoğrafa bak kardeşim. Mor saçılma ben hiç görmedim şu ana kadar!

3 Tane makine yazmışsın. En ucuzu Fz7.. Ama geceleri fotoğraf çekmek önemli ise senin için, fz7 yüksek isoda noise yapar. S3 biraz daha az yapar, H5 ise en az yapar. Bu konuda H5 en başarılısı..

Ama sürat önemliyse, S3, bu 3 makine içinde en hızlısı.. Gerçi diğer ikisi de ağır değil kesinlikle.. S3 çok az farkla hızlı.. Saliseler önemlidir bazı kullanıcılar için..

Bir de H5 in çok yüksek çözünürlüklü ve büyük lcd ekranı, odaklama yaparken, hatasız netleme yapmana çok faydalı oluyor. Manuel focusta büyük ekran önemli.. Kolayca netleyebiliyorsun görüntüyü.. Ayrıca gün ışığında bile ekran pırıl pırıl..

Bak, iyi incele.. Gönlün hangine yatıyorsa onu al.. Hangisini alırsan al, iyi bir makine almış olacaksın. Üç makine de iyi..

Ben H5 kullanıcısıyım. H5 hakkında geniş bilgi istersen, benim "nihayet H5 aldım" adlı forumuma bakabilirsin.

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 19:29 - İp: 88.***.**6.251
murat_ugurlu
murat_ugurlu (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

.

#tawara' tarafından 30.11.2006 16:14:47 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2006, 21:31 - İp: 88.***.**4.94
  • 1