tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

Ölü Piksel Meselesi

internetten dead pixel adında bi program indirmiştim.çalıştırdığımda bir resim için 11,406 ölü piksel 674,161 sıcak piksel değerlerini çıkardı.bunları değerlendirebilirmiyiz.resmin görüntüsü kötü değil bu arada.

Tarih: 8 Nisan 2005, 13:13 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Kesinlikle yanlış olduğunu söyleyebilirim. O kadar ölü pixelin zaten fotoğraflarda kabak gibi görünmesi lazım. O programı ben de indirip test etmiştim. En büyük çözünürlükte objektifi kapatarak siyah bir fotoğraf çekip bilgisayarda inceledim. Kendi gözlerimle iki tane ölü pixel görmeme rağmen program sıfır ölü pixel sonucu verdi. O program saçma sapan birşey bence. Testi kendi gözlerinle yap daha iyi. Ölü pixel varsa her fotoğrafta aynı yerde görünür. O nedenle emin olmak için birkaç fotoğraf çekerek test etmende fayda var. Bir kaç tane ölü pixel fotoğrafta fark edilmiyor zaten. Benimkiler beyaz renkli. Ancak 5 mp boyutunda çekersem ve o iki tane beyaz pixelin olduğu yere çok koyu bir bölge denk gelirse ve de çok dikkatli bakarsam görebiliyorum. Onların orada olduğunu bilmeyen birisi zaten göremiyor. Kaldı ki bir program sayesinde onları tekrar aktif hale getirmek de mümkünmüş. Ben durumu yetkili servise ilettim. Ellerinde program yoktu. Bağlı oldukları merkez Hollanda'daymış. Oradan program bekliyoruz şimdi. Ama dediğim gibi çok da kafaya takacak bir durum değil aslında.

#bitpire' tarafından 14.04.2005 15:49:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Nisan 2005, 16:31 - İp: yok
huysuzadam
huysuzadam (üye)
İstanbul / Amatör

bu ölü piksel dediğiniz şey benim makinede de vardı değiştirdim..şimdiki aldıgım yeni makindede çıktı aynı nokta..kırmızı bie noktacık pc dede çıkıyor..makineyi geri vermem mi gerekiyor..
teşekkürler

 

Tarih: 26 Temmuz 2005, 23:21 - İp: yok
huysuzadam
huysuzadam (üye)
İstanbul / Amatör

makineyi 02.07.2005 tarihinde aldım adam geri iadeyi kabul etmezse haklarım nedir acaba?ya da haklarımı öğrenebileceğim bir site ismi verir misiniz bana?
saolun

 

Tarih: 27 Temmuz 2005, 08:50 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili huysuzadam,
Hakikaten huysuzmuşsun
Öncelikle makinenin marka ve modeli nedir? DSLR lerde ölü pixel 2-3 taneye kadar normal sayılıyor (ben böyle kabul ediyorum ) zaten fotoğrafçılarda bu fotoğrafları ölü pixel filitre programından süzüyorlar.Bu konuda sevgili jugglerin bir yazısı vardı.
Ölü pixeli ıspatladığın ve üzerine işaretlediğin fotoğrafı satıcıya götür ve bu durumun giderilmesini talep et.Makineyi verirken mutlaka seri numarasını al (daha sonra lazım olacak) Satıcı makineyi kabul etmezse bu sefer servisle doğrudan irtibat kur.Eğer servis çözüm üretemezse .........En son makinen MKE de incelenir bu incelemenin parasını senin vermen gerekiyor ve haklı çıkarsan bu raporla beraber mahkemeye gider haklarını ararsın.....Biraz uzun oldu Kemal sunalın "Davacı" filmini biraz anımsattıysada yazdıklarım yaşadıklarını bizimle paylaşırsan sevinirim.

 

Tarih: 27 Temmuz 2005, 09:11 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Tam emekli işi. Emekli olunca böyle ıvır zıvır işlerle uğraşırız herhalde.

 

Tarih: 27 Temmuz 2005, 09:31 - İp: yok
huysuzadam
huysuzadam (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba,
ya ben çok talihsizim sanırım aldıgım iki makinede böyle çıktı...

yardımlarınız için teşekkür ederim ama sizin 2-3 noktayı normal kabul ettiğiniz makineler yeni alınmış makineler mi?

ben makine mi alalı bir ay bile olmadı sıfır makinede böyle bir sorun olması beni üzdü açıkçası..yani 1-2 yıl sonra olsa bunlar tamam..bu arada makinem canon a510..

 

Tarih: 27 Temmuz 2005, 10:26 - İp: yok
huysuzadam
huysuzadam (üye)
İstanbul / Amatör

adam bir kere değiştirdi zaten şimdi elinde başka yokmuş bakacak bulmaya çalışacak yoksa iade alırım dedi..bakalım umarım değişir makine bir yeniyim fotografçılıkta alıştımda ayrılmak da zor geliyor hanii..

seri numarası alacağım ama merak ettim daha sonra nasıl işime yarayacak..

 

Tarih: 27 Temmuz 2005, 10:31 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Çok iyi niyetli bir satıcıya rastlamışsın. Bu devirde, müşteri memnuniyetini bu derece ön planda tutan ve sattığı malın arkasında duran bir satıcı bulmak hayli zor. Çoğu; kapıdan çıktıktan sonra, seni tanımaz.

 

Tarih: 27 Temmuz 2005, 13:24 - İp: yok
huysuzadam
huysuzadam (üye)
İstanbul / Amatör

evet haklısınız makineyi gönderdim yarın bir sorun çıkmazsa şayet teslim edilecek...

bu arada ben antalyadayım şuan burada fiyatlar biraz uç..aydinlarfotonun internet sitesinden aynı makinayı erkayalar güvencesi ile alsam sorun olur mu acaba..teşekkürler

 

Tarih: 27 Temmuz 2005, 17:55 - İp: yok
huysuzadam
huysuzadam (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar ,
şimdi yeni bir makine almayı düşünüyorum ama korkuyorum bu ölü piksel meselesi yüzünden..sık rastlanan bir durum mu acaba?

mesala 100 makineden kaçta kaçında çıkıyor..

teşekkürler

 

Tarih: 28 Temmuz 2005, 19:32 - İp: yok