golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Odağı Sonsuza Almak????

Arkadaşlar yanılıyorsam söyleğin odağı sonsuza almak için ufukta herhangi bir nokta belirlemeden çekim yapıyoruz.Ben bunu gün batımında denedimProblemim şu eger kadrajın üst köşesine günesi almaya çalışırsam (bu durumda odağı sağa almam işe yaramadı çünkü güneşin altında kaldı)odaklama hatası verıyor 20 cekımde belkide 1 problemsiz olmuştur.Benim burda yaptığım hata hakkında bılgı verırsenız sevınırim Farkındayım başınızı ağrıtıyorum ama şu çaylağa biraz daha katlanın lütfen Uyarıyı gördüm hemen düzenliyim dedim Uyku mahmurluğu işte Minolta Z20 Makinam

#golden' tarafından 02.07.2005 12:02:56 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Temmuz 2005, 10:39 - İp: yok
gediz-
gediz- (üye)
İzmir / Amatör

Ben çok fazla anlamadım sorunuzu yanlış yönlendirebilirim,arkadaşlarda ilgilenecektir mesajınızla, mesai başlar az sonra onlar sorucaklar makinanızı, objektif vs.öğen ne yediniz,ilaç aldınızmı şaka tabiki,biraz forum köşesi gerin günler yaşıyo espiri yapalımda neşelensin ortalık,yani onları belirtirseniz daha yardımcı olabiliriz, değilmi arkadaşlar...enazından objektifin önemli olduğunu sanıyorum suysal,dadanagast nedersiniz...

 

Tarih: 2 Temmuz 2005, 11:52 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Gecenin bu saatinde ,motor kazası da yapmış biri olarak yalnış anlamış olabilir ama yine de bir faydam olur diye yazıyorum.
Yanılmıyorsam güneşi odaklamak gibi bir niyetiniz olmuş , ama güneş zaten çok uzakta.. saga aldığınızda altta bir başka yakın obje mi var acaba?Ama bu defa da diyafram 20 de çekim yaptığınızı yazıyorsunuz diyafram 20 önünüzdeki her şeyi net çekmeye yeterlidir sanıyorum. Çünkü 20 de ışık küçücük bir delikten filme yol aldığından her şey net cıkar hatta enstantane süresi de epey düşer. tripod kullanma gerekir genelde..Eğer yazdıklarım hatalı değilse, ya ben soruyu anlamadım ya da başka bişiler oluyor.. fakat eski yöntemlerle fotoğraf çeken biri olarak en kısa yol odak noktasını en uzak objeye ayarlayıp orada sabitlemek sonrada objeyi kadrajın istediğiniz yerine oturtmaktır.. Bilmem bir faydası olur mu ama ben genelde böyle yapmaktayım.. sevgiler..

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 04:03 - İp: yok
gediz-
gediz- (üye)
İzmir / Amatör

Thalassa çok geçmiş olsun arkadaşım,önemli bişey yok umarım.
golden şimdi güneşin altında odaklama hatası vriyor diyorsun 20 çekimde 1 hata olmuşsa çok dert edilcek bişey yok sanırım nedersin,ama insan sorunu anlamak ister doğrusu haklsın,minolta z2o yi tanımıyorum ama hata verdiğini nasıl anlıyosun makinanın,bir değermi söz konusu yada anladığım kadarıyla netlememi yapmıyor vs. diye sorsam,açmaya çalışıyorum konuyu biraz daha....

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 08:54 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yettim gediz..
golden hata aliyorsun cunku odagi uzaktaki bir noktadan aldiktan sonra parmagini shutter'dan kaldiriyorsun.. hani parmagimizi ittirdigimiz zaman fotograf ceken dugmeden..
makinenle focus sagladiktan sonra viewinder'dan focuslandi sinyali almalisin; o sinyalin kaybolmamasi icin parmagini basili tut.. yarim basili.. sonra istedigin karenin uzerine getir ve shutter!..
cunku sen saga alip da gunesi goremeyince makinen otomatik olarak diyaframi aciyor yine.. yani istedigin diyafram degerini yakalayamiyorsun.. o yuzden de 20 taneden ancak bir tanesi dogru cikiyor gibi oluyor..
gorusmek uzere.

..
not: bir de lensini fazla gunese falan dogrultma, yaziktir.. iyi degildir gunese bakmak lensle.. kor olur makinen bak karismam..


#dadanagast' tarafından 03.07.2005 12:15:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 12:13 - İp: yok
golden
golden (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için hepinize teşekkürler.Problem aslında güneşi odaklamaya çalışmamdan kaynaklanıyordu bu da focuslama sınyalının kırmızıda kalmasına ve çekmeye uygun olmadığını belirtmesine neden oluyordu Ama çözüm önerileriniz sayesinde daha başarılı çekimler olmaya başladı tesekkürler.Bu arada artık gün batımı çekmeyeceğim gözümü korkuttun valaha dadanagast Hepinize iyi haftalar

 

Tarih: 4 Temmuz 2005, 09:07 - İp: yok
  • 1