maestro_ignoto
maestro_ignoto (üye)
Kilis / Meraklı

Netlik Ve Noise

GE X5 makinem var pek iyi birşey değil malesef öğrenci bütçesi ile alabildiğim en iyi makine, çektiğim fotograflar beni tatmin etmiyor malesef keskinlik ve renklerin canlılığını beğenmiyorum %100 croplar çok kirli,noise olayını dijital olarak photoshop ile halledebiliyorum ama keskinlik netlik ve renkler tatmin etmiyor yinede, odaklamada çoğu kez sorun oluyor çok aşırı zoom yaptığında odaklamıyor.manuel odaklama yok veya ben bilmiyorum.
Tüm bunlar makineden mi kaynatlanıyor yoksa çekim tekniklerimde mi bi hata var eğer daha sağlıklı yorum almam için örnek fotografta koyabilirim yardım ederseniz çok sevinirim

Tarih: 28 Aralık 2011, 01:09 - İp: 95.***.**5.149
sabuncu
sabuncu (üye)
İstanbul / Meraklı

merhabalar, bu ürün bridge camera olarak geçiyor yani kompakt ile SLR arası bi ürün. dolayısıyla çok yüksek performansı olmaz. noiseleri ve renk doygunluğunu PS ile keskinliği ise daha aydınlık ortamlarda çekim ile halledebilirsiniz, fakat dediğim gibi çok yüksek performans beklemeyin zayıf keskinlik bu makine ile normal. renkler noise keskinlik düşünmek yerine kompozisyona yönelin. bugun iphonela bile gayet güzel fotoğraflar çekebilirsin hatta Chase Jarvis iphone ile çektiği fotoğraflardan kitap bile yapmıştı "en iyi kamera yanında olandır"
http://www.chasejarvis.com/#mi=1&pt=0&pi=4&p=-1&a=-1&at=0

 

Tarih: 29 Aralık 2011, 14:30 - İp: 83.***.**7.179
  • 1