master_eae
master_eae (üye)
Antalya / Amatör

Kodak Z812 Mi Yoksa Canon S5ıs Mi?

arkadaşlar en kısa zaman içinde kodak z812 yada canon s5is makinelerinden bitanesini almayı düşünüyorum aralarındaki fiyat farkı önemli değil kalite olarak hangisini önerirsiniz?
şahsen ben canona daha iyimser bakıyorum "hd" ibaresinden ötürü.
kodaktaki pil sorunu da açıkcası çok önemli değil video ve fotoğraf çekimi flaş kaliteleri manzarada renk kabiliyetleri üzerlerine takılabilen aksesuar çeşitleri yapım malzemeleri ve dayanıklılık olarak kalitelerini karşılaştırabilirseniz kullananlar olarak bana çok yardımcı olursunuz çünkü gerçekten makineyi bugün yarın alıcam.
aslen almak istediğim slr tarzı canon eos 400d idi düne kadar ama video çekimi olmadığını öğrenince aklımdan çıkardım.
bahsini ettiğim iki makineyi karşılaştırıp öneri olarak sunabilirseniz belki farklı model bi makineyi de düşünebilirim.ama mümkün mertebe benim kaliteli olduğunu bildiğim bi marka olması şartıyla.
şimdiden teşekkürler

Tarih: 17 Ocak 2008, 15:41 - İp: 88.***.**9.46
master_eae
master_eae (üye)
Antalya / Amatör

sayın mavi izci yorumunuz için çok teşekkür ederim.
yalnız Fz50,s6500fd-s9600 makinelerini s5is'ye önerme sebebinizi biraz daha teknik anlamda açıklarsanız çok işime yarayacak.
bildiğim kadarıyla s6500 6.3 megapixellik bi makine ve bana ikinci kez öneriliyo ve hatta aynı markanın daha yeni modeli olan s9600e karşı da önerildi.bu iki makinenin de otomatik odaklanma fonksiyonunun olmaması pek çok fotoğrafçı tarafından eleştirildi.
fotoğraf çekmeyi çok seviyorum ama amatörüm böyle bi özelliğin olmaması en azından ortalama fotoğraflar yakalama anlamında beni zora sokar gibime geliyo.
bahsettiğiniz makinelerin +larını ve -lerini biraz daha açarsanız gerçekten çok mutlu olucam
şimdiden teşekkürler.

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 23:16 - İp: 88.***.**9.46
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Otomatik odaklanma yok muymuş olur mu öyle şey ya iyice bir araştırın.

Benim bildiğim en karizmatik görünüşlü ve ünlü bir objektife sahip olan Fz50

En iyi sensöre sahip olan s9600-s6500

ve en iyi fiyat performans oranı yakalyacak makina s6500 dür.

Yalnız söylemekte fayda var ben bu makinaları kullanmadım,çekim yapmadım yani bilgilerim biraz forum kültürü.Fujilerde görüntü sabitleyicisinin olmaması dezavantaj olarak görülür.Fz50 de de yüksek isolardaki kirlilik ve geniş açıdan başlamaması görülür.

S5 i ise pişman bir S2 kullanıcısı oalrak önermiyorum.Ha belki Fz50 alıp da bir açıdan pişman olabilirdim ama şimdiki aklım olsa Fz50,fujinin bu iki modeli gibi büyük sensörlü,daha ciddi fotoğraf makinalarına kayardım.S5 kötü mü hayır pek bir farkı var mı hayır ama ben biraz Canondan sıkıldım (kişisel).

Teknik karşılaştırmaları letsgodigital sitesinde yapabilirsin.

 

Tarih: 19 Ocak 2008, 23:50 - İp: 85.***.**1.106
master_eae
master_eae (üye)
Antalya / Amatör

sayın mavi izci fujiler için zannedersem yanlış terim kullanmışım benim de otomatik odaklanma derken söylemek istediğim sizin açıkladığınız gibi görüntü sabitleyiciydi.
dünkü tavsiyeniz üzerine fz50'yi iyice araştırdım 28 yerine 35lik açıdan başlaması dezavantajından bahsedilmiş sizin de sözettiğiniz gibi.bu terimler yanılmıyorsam objektifle ilgili ve vizör ekrana 28liklere göre daha az görüntüyü sığdırabilmesi manasına geliyo.görüntü sabitlemenin tam olarak ne demek olduğunu bilmiyorum ama fz50nin dezavantajı bana sorarsanın değişebilen objektiflerle çözülebilecek türden.
aradığım özelliklerin neredeyse tümünü fz50 karşılayabiliyor.yalnızca bu makinenin video kaydıyla ilgili hiçbir fikrim yok.biliyorum şimdi diyeceksiniz video kaydının makineye zararı var haklısınız ama ben bu makineden sonra daha profesyonel makinelere yavaş yavaş geçmeyi planlıyorum ve ilerde profesyonel bi makine de alsam bile yanımdan ayırmayacağım makinem bu makine olacak çünkü hergün profesyonel resim için koşturamam çünkü işim bu değil.
bu klasmandaki her makinenin video kaydı var eğer bunu önemsemesem harcicam parayı 300-400 ytl arttırıp canon eos 400d yada nikon d40x alırdım.
özetle en önce fotoğrafçılık geliyo ve yanımdan ayırmayacağım cihazım bu tabi ama bazı anlar vardır ki sadece fotoğraflamak yetmez bu anlamda her ne kadar video kaydının makinelerde tuzak olduğunu düşünsek de bu tip anlarda bi kayıt cihazına ihtiyacımızın olabileceğini inkar edemeyiz.

 

Tarih: 20 Ocak 2008, 11:44 - İp: 88.***.**9.46
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Fz 50'nin objektifi değiştirilemez ancak teleconverter yada close up gibi şeyler takarsınız.Geniş açı için de bir aparatı olabilir ama bulması kolay değildir herhalde.Forumda Panasonic satıcısı bulursanız ona sorun.

Görüntü sabitleme işini en iyi yapanlardan biri Panasonic'in Mega O.I.S sistemi ama eğer sizin çekim yaptığınız enstanteneye göre fotoğrafta bulanıklık olacaksa titreşim önleyici bunu engelleyemez sadece insan gözünün algılayabileceği bulanıklığı belki azaltır yani iş yine sizin çekim tekniğinizde bitiyor.

Video görüntülerini inceledim Canon bir adım daha önde 640*480 çözünürlükte30fpsde tam ekran yaptığınızda neredeyse hiç kalite kaybı olmayacak denli iyi.Örnek videolar için

www.dpreview.com daki incelemelere bakın.

Benim gözlemlediğim kadarıyla öyle aman aman bir video farkı yok.Ama S5-s6500-Fz50 gibi bir sıralama yapılabilir video kalitesi adına.Ama bu sizin için seçim kriteri olmasın.Ben olsam,şimdiki aklım olsa S5 i atardım listeden.

#mavi_izci' tarafından 20.01.2008 12:37:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Ocak 2008, 12:34 - İp: 85.***.**1.106
master_eae
master_eae (üye)
Antalya / Amatör

site için teşekkürler mavi izci gerçekten çok iyi oldu bu

 

Tarih: 20 Ocak 2008, 12:37 - İp: 88.***.**9.46
chn-25
chn-25 (üye)
Ankara / Amatör

AKLIN VARSA KODAK ALMA KARDEŞİM PARANA YAZIK Z712 zedeler gibi elinde patlar pil pil diye dolanırsın aman diyimm

 

Tarih: 9 Ağustos 2008, 02:50 - İp: 85.***.**9.77