drongo
drongo (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Hp 717 Makinasi İle İlgili

Merhabalar!

Ilk once kendimi kisaca tanitayim. Azeri uyrukluyum, Istanbul Teknik Universitesinde Makine Muhendisligi bolumunde master yapiyorum. Shu an tez ashamasindayim, inshallah gelecek donem mezun olurum.

Fotograf chekmeyi chok seviyorum. Guzel anlayi yakalamayi, mutluluk fotograflari chekmeye chalishiyorum. Fotograf bence eski yillari hatirada canlandirmak ichin en guzel vasita.

Bu yakinda kendime bir dijital fotograf makinasi almaya karar verdim. Burslu ogrenci oldugum ichin chok pahali bir makina secheneyim yox. Piyasada olan dijital makinalari arashtirdim ve 279 dollar + KDV fiyatina olan HP 717 makinasini almaya karar verdim. (Bu fiyata 128 MB SD ve chanta dahildir, ayrica, yabanci oldugum uchun KDVyi daha sonra geri ala bilecegim). Bu gun son kez internetde arama yaptigimda fotografchiliq ile ilgili forum karshima chikti. Ve kimse, ama kimse HP almaya tavsiye etmiyordu....

Bu konuda yardiminiza ehtiyacim var. HP 717 yi sehcmemin nedeni bu makinanin tasarimidir, yani tasarima onem veriyorum. Fakat, resimlerin kalitesi daha onemli. Bu konuda bana ne tavsiya edersiniz? 300 dollar + KDV civarinda alabilecegim bashka bir makina var mi? Varsa, bana ne tavsiye edersiniz?

Yardiminiz ichin onceden teshekkur ediyorum.


Saygilarimla

Kenan Majidov

Tarih: 1 Aralık 2005, 22:04 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhabalardrongo, öncelikle foruma hoşgeldin. Madem HP'ye karar kıldın, lütfen öncelikle burayı oku, kararını öyle ver!...
Saygılarımla...

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 13:48 - İp: 81.***.**5.252
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Bilgisayar ya da sistem hatası yüzünden aynısından 2 yanıt oluşunca bunu editlemek zorunda kaldım, özür....

#droral' tarafyndan 02.12.2005 13:50:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 13:50 - İp: 81.***.**5.252
drongo
drongo (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Sayin Droral,
Bana demek istediyin, gelecekte makina ile ilgili bir sorun chikarsa, bunun qaranti kapsami dishinde tutulacagi, makina fiyatina eshdeger bir para istenilecegi mi?
Eger oyleyse, 300 dolar + KDV fiyatina hangi makinayi ala bilirim?
Yardimin ichin teshekkurler.

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 18:21 - İp: 85.***.**1.217
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Tekrar merhaba drongo, Evet, aynen yukardaki yazdıklarınızı kastettim. Eğer Türkiye'den bir makina alacaksanız hiç değilse devamı olsun. Üstelik belirlediğiniz makina da öyle ahım-şahım, özellikli bir makina da değil. Anladığım kadarıyla makul bir kompakt makina istiyorsunuz. Ancak, ne alacağınızı size benim söylemem mümkün değil. Çünkü en basitinden "tasarım", sizin için önemli bir unsur. Bu gerçekten mühim, alacağınız bir makinayı öncelikle sizin sevmeniz şart. Ya benim, ya da başka birinin önerdiği makinayı beğenmezseniz ne olacak? Sonuçta gözden çıkardığınız para belli: 300$+KDV, bu da yaklaşık 500 YTL. Gördüğüm kadarıyla İstanbul'dasınız, imkanınız olduğu bir gün çıkın dolaşın fotoğraf mak. satan mağazaları. Kodak, Canon, Nikon, Fuji, Panaconic, Sony, KM, vs. elinize alın, bakın, birkaç model belirleyin, en azından onların arasından hep beraber bir seçim yapalım. Bu saydıklarım içinde fiyat-performans açısından en uygunu (bence) Kodak. Siz önce aklınızda, cebinize ve tasarım zevkinize cevap verecek 3-5 makinayı oluşturun, sonra forumca hep beraber size en uygununu kararlaştırırız, merak etmeyin....
Saygılarımla...



#droral' tarafyndan 02.12.2005 19:40:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 19:32 - İp: 85.***.**2.115
drongo
drongo (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Sayın Droral!

Daha önce de belirttiğim gibi, tasarım benim için önemli, fakat makinenin tasarımı şık, fakat çekim kalitesi kötüyse, o makineyi alamam. Daha önce defalarla internette ve mağazalarda araştırma yapmama rağmen, bu gün bir şeyi daha anladım: 500 YTL civarında o kadar da güzel bir makine almak mümkün değil. O yüzden de, ben sizin dediğiniz gibi yapacağım: bir az daha araştırayım ben, bir az daha pahalı makinelere bakacağım, birkaç model seçip size söylerim, siz da bana seçmekte yardım edersiniz.

Yardımınız için bir daha teşekkürler.

Saygılarımla

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 19:49 - İp: 85.***.**1.217
drongo
drongo (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Merhaba Droral!
Nasılsın?
En son yazdığım günden bu yana geçen yaklaşık 2 hafta süresince fotoğraf makinelerini araştırdım…
İlk önce şunu belirteyim: HP konusunda tüm yazılanlar doğruymuş, servis kalitesi çok kötü. O yüzden de hemen HP almaktan vazgeçtim.
Ve Canon almaya karar verdim. Fakat A510 ile A520 arasında karar veremiyorum. Internetde bu konuyla ilgili tüm forumları okudum. Kafam şu an “şişmiş” durumda , hangisini alacağıma karar veremiyorum. A510 ile A520 arasında 0.8Mp fark varmış k, bu da poster boyutunda baskılar alınamayacaksa hiçbir işe yaramıyor, yani ne fark ediyor. 0.8 Mp farka rağmen yaklaşık 100YTL fiyat farkı var ki, bu fiyata da şarjlı piller, şarj makinesi, 512SD, çanta v tripod alınabilir. Ne yapacağımı bilmiyorum. Forumda bir arkadaş yazmıştı, “enayiyim ben”. Bak ben de öyle işte. Bu MP olayı ve 520 bir üst model olması mı deyim, psikolojik olarak etkiliyor. Yeterli kadar param olsaydı veya yurtdışından getirme olanağı olsaydı hiç düşünmeden daha üst model olan A610 veya A620 alırdım.
Ayrıca, bir husus da var: o da bu modellerde kırmızı göz sorunu olması. Ben fotoğraf çekmeyi çok seviyorum, güzel anlar yakalayıp, güzel manzaralar burmayı severim, fakat fotoğraf çektikten sonra bilgisayar karşısına geçip kırmızı göz sorunu ortadan kaldırmayı hiç istemiyorum .
Bu konuda bana tavsiye verirsen, sevinirim.

 

Tarih: 13 Aralık 2005, 04:53 - İp: 85.***.**5.200
  • 1