bulentyk
bulentyk (üye)
İstanbul / Amatör

Fz7 İçin Kılıf

Panasonic FZ7 makinamı yeni aldım ve onun yanıda verilen kılıf hiçbir işe yaramıyor. İçine makina sığmıyor bile.Bu makinayı kullananlar bana güzel kullanışlı bir fz7 çantası önerebilirlermi acaba..Teşekkürederim....

Tarih: 4 Ekim 2006, 17:01 - İp: 81.***.**8.23
tinkerbell
tinkerbell (üye)
İstanbul / Amatör

sevgılı bulent oncelikle hayırlı olsun bende yeni aldım ve cok memnunum her ne kadar daha tanıma evresınde olsamda makınemı yalcınlardan aldım ben verdıklerı canta benım adıma kullanıslı hatta cuzdan bıle sıgdırıyorum umarım biran önce bulursun istediğin tarzda bir kılıf ışığın bol olsun

 

Tarih: 4 Ekim 2006, 19:53 - İp: 85.***.**6.136
yabree
yabree (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Beraberinde verilen çantaya cidden hiçbirşey sığdıramadım. Sadece makineyi sığdırabiliyordum. Filtreler, filtre takma aparatı ve parasoleyi ancak Lowerpro TLZ1 alıp sığdırdım. Bu çanta biraz büyük gelebilir, fakat ister FZ7 ister analog Slr'mi taşırım diye aldım. Lowerpronun daha küçük ebatlı ürünleri de var. Sirkecide Zoom ithalat getiriyor diye bilyorum zira ben onlardan aldım.

 

Tarih: 4 Ekim 2006, 22:53 - İp: 85.***.**3.52
bulentyk
bulentyk (üye)
İstanbul / Amatör

Evet bende çokmemenunum makinemden ama büyük ihtimalle acemilikten biraz titreme porblemi yaşıyorum...Birazdaha alıştıktan sonra güzel fotolar çekmeye başlıyacağım umarım..Birşey daha sormak istiyorum size genelde hangi modda çekim yapıyorsunuz? Titremeniyi nasıl azaltabilirim? ISO seviyesini yükseltirsem titreme azalırmı?

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 09:48 - İp: 81.***.**8.23
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Bülent Bey öncelikle makinanız hayırlı olsun.FZ7 deki titreşim önleme modunu açmış olduğunuzu varsayarak,kapalı mekanlarda flaş,flaşın parlama yaptığı durumlardada tabiki iso oranını yukseltmenizi öneririm.
Titreşim engelleme modu düşük ışık koşullarında bile bir nebze işe yarıyor fakat yeterli gelmiyor tek başına.O yüzden çok mecbur kalınca ISO 200 e kadar çıkabilirsiniz daha fazlasına çıkarsanız sonuçtan fazla memnun kalmayabilirsiniz.
Ayrıca hazır çekim modlarında (üsteki tekerleği SCN moduna getirdiğinizde) açılan menüden "High Sensitivy" (yüksek hassasiyet) seçeneğini seçin. makina burda otomatikman ISO yu ya 800 yada 1600 olarak kullanıyor ve emin olun bu oranlara göre çok net ve temiz sonuçlar alacaksınız.

Çanta konusunda gelince, sanırım Case Logic çanta vermişlerdir.Aynı çantaya ben makinayı çok rahat sığdırıyorum.Makinayı çekim yaparken elinizde tuttuğunuz şekilde degilde; arkası, yanı lcd ekranın bulunduğu kısım aşağıya gelecek şekilde o ön büyük gözdeki yuvaya rahatlıkla sığdırabilirsiniz.Tabi ben bu duruşun bir sakıncası olup olmadığını bilemiyorum fakat bu şekilde kullanıyorum.Şarj cihazı da ve usb kabloları da aynı çantaya sığabiliyor.

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 10:42 - İp: 85.***.**0.8
sudulus
sudulus (üye)
İstanbul / Amatör

ben de daha önce slr makinem için almış olduğum çantamı kullanıyorum. çanta da 2 cırtlı seperatör parça olduğundan tüm makinelere göre ayarlanabiliyor. makinemi her zaman objektifi aşağı gelecek şekilde koyuyorum. ve her zaman üstünde filtresi oluyor (uv). sana da tavsiyem bu şekilde seperatörleri olan bir çanta alman. arada kalan boşluklara filtre, parasoley, şarj cihazı gibi bir sürü ıvır zıvırı da yerleştirebilirsin. tam makine ebadında bir şey alman çok kullanışlı olmayabilir. ayrıca çanta konusunda ben tercihimi pahallı ithal ürünlerden yana değil, hesaplı yerli bir üründen yana kullandım ve üründen de memnunum.
firma adını hatırlamamakla beraber yerini tarif edebilirim.
sirkecideki zoom ithalatın önünden cağaloğlu'na doğru bir az ilerledikten sonra sol köşesinde foto. makineleri satan bir dükkanın olduğu işhanına gireceksin, alt katta merdivenden inince solunda çantalarla dolu mağazayı göreceksin...
benden bu kadar.
makinen hayırlı olsun.
güle güle kullan.

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 11:32 - İp: 85.***.**9.117
bulentyk
bulentyk (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ediyorum verdiğiniz biligiler için hepinize....

 

Tarih: 6 Ekim 2006, 11:45 - İp: 81.***.**8.23
bersu
bersu (üye)
Mardin / Amatör

ilk önce zamanı güzelliklerle yakalamanız dileğiyle ben de panasonic fz7 aldım ama türkçe menü yok elinizde bununla iligili bilgiler mevcut ve benimle paylaşmak isterseniz gerçekten çok mutlu olurum

 

Tarih: 21 Ekim 2006, 17:56 - İp: 85.***.**5.97
  • 1