barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

Dijital Grenler

günlük güneşlik olmayan yerlerde fotoğraf çekemiyorum bu grenler yüzünden. Sorun şu: yüksek iso ve hızlı bir enstantane kullanarak bir loş bir mekanda çekim yaptığımda LCDde histogramının yeşil olmasını istiyorum. Çok şey mi istiyorum?
Makinem pretec dc3a30. Sensörü cmos'tu galiba öyle duymuştum, bu cmos sensörler ışığı yakalamakta kötü olabilir mi? yoksa bu gren meselesi bütün dijital makinalarda varmıdır.Fotoğrafı en yüksek çözünürlük(3.2mp)ve en kaliteli sıkıştırmada çekiyorum; çözüm için ne önerirsiniz makinamı değiştirmek dışında tabi(alalı daha 2 hafta oldu)

Tarih: 5 Ocak 2005, 19:38 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

öncelikle mak.hayırlı olsun.
Grenlerin oluşması bu makineler için normal.dslr haricinde bütün mak.görülüyor ama tabi ki grenleri azaltmak mümkün...
İsoyu oldulça düşür,pozlamayı biraz daha uzat ve bilgisayarına greni azaltmak için program yükle.

 

Tarih: 5 Ocak 2005, 19:52 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

teşekkür ederim.
Genelde bütün forumlarda,fotoğrafçlıkla ilgili sitelerde iso'yu düşük tutmak gerektiği, yüksek iso'nun parazitlenmeyi artıracağı yazıyor. Bu da heralde benimki gibi slr-like tabir edilen kameralar için geçerli, yoksa gerçek slr'lerde iso 3200lere kadar çıkıyor ve dediğiniz gibiyse parazitlenme sorunu çıkmıyor.Burdan arkadaşları da uyarayım o zaman; orta sınıf makinalarda yüksek iso'ları pek kaale almayın, benimki zaten azami 400 iso ama 200'ün üstünde pek iyi sonuç alamadım aşırı parazitlenme oldu.

 

Tarih: 5 Ocak 2005, 23:00 - İp: yok
  • 1