fotonon
fotonon (üye)
İzmir / Amatör

Dfmlere Sıcak Ve Güneş Zararlımı?

garip gelebilir ama s2 mi beklerken aklıma şöyle bir soru geldi. makinamız ile dışarıdayken (örn plaj) çok sıcak bir ortamda cihazımız zarar görebilir mi? kendi çantasında taşıdığımızda ise sanırım makinayi yeterince serin tutmuş olmayacağız. şayet sıcak cihaza zararlı ise şu kutu içecekleri soğuk tutmaya yarayan çantalarda taşısak nasıl olur

Tarih: 28 Temmuz 2005, 11:18 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör



İyi hoş da, soğuk ortamdan sıcak ortama çıkardığınızda ne olacak? Makine içinde nem oluşacak ki bu daha zararlı olacak makineniz için. Uzun süre direkt olarak güneş ışığına maruz kalmadıkça bir problem olacağını sanmıyorum. Çantayı da mümkün olduğunca gölgede tutmaya gayret edin.

 

Tarih: 28 Temmuz 2005, 11:32 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..
buzlugun icinde saklamak fena fikir degil hani.. (espri acisindan..)
..
fotonon; makinen, 0 ila 40 derece arasinda ve %10-90 nemlilikte dogru duzgun calisacaktir.. yani direk gunes isinlarina mazur kalacak sekilde makineni yalniz birakmamalisin.. ayrica suyun icinde de kullanmamalisin..

 

Tarih: 28 Temmuz 2005, 14:19 - İp: yok
fotonon
fotonon (üye)
İzmir / Amatör

öneriler için teşekkür ederim. endişelenmeye gerek yok yani
@dadanagast
" direk gunes isinlarina mazur kalacak sekilde makineni yalniz birakmamalisin.. " demişsin makinayı yanlız bırakmayacağım kesinde güneş kısmınada dikkat edeceğim.
sağolun dostlar...

 

Tarih: 28 Temmuz 2005, 16:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

makinayı direkt olarak güneş ışığına bırakmış birinin makinasını gördüm.Arabada camın önünde unutmuş.Makina plastik yiğini haline gelmiş.Güzelde bir makina idi.Zinhar arabada bırakmayın makinayı.Bu arada 0-40 aralığı dışındada çalışıyor makina ama standartlara ulgun olanı bu olsa gerek.

 

Tarih: 7 Ağustos 2005, 20:59 - İp: yok
  • 1