aZrAiL
aZrAiL (üye)
İzmir / Amatör

Canon A85 Lcd Görüntü Sorunu.. ?

Merhaba arkadaşlar,

Foruma yeni üye oldum, fakat henüz bir makina sahibi değilim.

Şu an internet üzerinden almayı düşündüğüm 2. el Canon PowerShot A85 var. Ancak, satıcının söylediğine göre çekiminde hiçbir problem yokmuş, ama bazen lcd ekranda görüntünün gittiğinden bahsediyor. Sizce bu sorunun kaynağı ne olabilir..? Ucuz yollu çözülebilecek birşey midir ki..? Biliyorum, makinayı görmeden birşey söylemek pek mümkün olmasa da, belki benzer arızaların çözümü de aşağı yukarı aynı olabilir diye bir sorayım dedim.

Makinadaki bu sorun birden bire çıkmış dediğine göre. Makinayı satın almadan görme şansım yok. Sizlerin de tavsiyelerinizi aldıktan sonra, eğer bu makinayı alırsam, İzmir'de tamir konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı..? Şimdiden teşekkür ederim.

saygılar, selamlar...

Tarih: 6 Kasım 2006, 13:22 - İp: 85.***.**9.59
hünkar
hünkar (üye)
İstanbul / Amatör

Slm Bu Tarz Compakt Makinaların zaten Genel Sorunu Bu Riskli Arızalardır. Yerinde Olsam Almamayı tercih Ederim. Lcd' nin değişmesi gerekir Arkadaşımın makinasındada böyle bir sorun çıkmıştı. Maliyeti yüksektir Bilgin Olsun. Zaten Artık Türkçe Menülü garantili modellerinin fiyatları çokta yüksek değil. Compakt makinanızı yeni bile alsanız en fazla 3 yıl sonra elinizden çıkarın Buda bi hatırlatma! Senin için riskli bir alış veriş. Tamir dediğinde en 100 ytl den aşağı tutmaz

 

Tarih: 6 Kasım 2006, 13:48 - İp: 88.***.**9.71
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili azrail ,
eğer makinede giden görüntü fotografik görüntü olup menü ve semboller duruyorsa hünkarın dediği gibi o makine pek işe yaramaz zira ccd sensör arızası kuvvetle muhtemeldir.Ancak görüntü komple gidiyor sa o zaman ekranı aydınlatan beyaz ışık kaynaklarının kondansatöründe sorun vardır ömakineyi alabilirsin 20 ytl ye yapılacak bir arızadır o.

 

Tarih: 6 Kasım 2006, 13:54 - İp: 81.***.**9.101
aZrAiL
aZrAiL (üye)
İzmir / Amatör

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Şimdi tekrar baktım ilana, resim çekerken lcd hemen gelmiyor anlamı çıkardım yarım yamalak ingilizcemle.. Eğer yanlışım varsa, ingilizcesi iyi olan arkadaşlar düzeltsin lütfen.. 1 saat içinde de sonuçlanacak açık arttırma..

Cümle bu;
"This camera is in great condition BUT the LCD monitor doesn't always show up when you take a picture."



http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180044213812&ssPageName=ADME:B:WNA:CA:12




Not: Almaktan vazgeçtim.. Yeni yıla girmek üzereyiz, eski modellerin fiyatları iyice düşer diye düşündüm.. Biraz daha sabredeyim..

#aZrAiL' tarafından 06.11.2006 20:45:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Kasım 2006, 19:46 - İp: 85.***.**9.59
  • 1