andydr
andydr (üye)
İstanbul / Amatör

Canon A530 Sorunsalım

Canon a530 aldım. Ancak çoğu kişi :"diyafram öncelikli ve çekim hızı öncelikli çekim modlarının olmaması" sebebiyle tavsiye etmemiş. Ama ben almış oldum. Merak ettiğim şu:

bu özelliklerin olmaması daha iyi resimler çekilmesini mi önler? yoksa sadece bu özelliklerin olmamasından dolayı manual ayarları yapmakmı zorlaşır. Yani cihazın bu eksikliği amatörce başlayarak çıkmayı hedeflediğim fotoğrafçılık serüvenimi ne kadar etkiler.

Bilgi verirseniz gerçekten çok mutlu olacağım.

Tarih: 14 Aralık 2006, 03:07 - İp: 85.***.**0.254
ricoz
ricoz (üye)
İzmir / Amatör

Selamlar,
Çok fazla etkilemez. Sonuçda M modunda teknik bilgilerinizi ortaya koyarak manuel çekimler yapabilirsiniz. Fakat Av. ve Tv. modlarıda oldukça önemlidir. Çok gerekli olduğu zamanlar var.
Bence siz bunları hiç düşünmeyin, güzel bir makina almışsınız. Bence tadını çıkarın.
Hayırlı olsun.
Bol fotograflı günler dilerim.

 

Tarih: 14 Aralık 2006, 08:32 - İp: 85.***.**7.52
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Öncelikle bu modların ne işe yaradığını bilmek lazım. Bunların biri diyafram önceliği, diğeri ise çekim hızı önceliği anlamına gelir. Kullanılmaları şu şekilde olur. Örneğin manuel modda diyaframı ve çekim hızını kendimiz ayarlarız. Karanlık bi ortamda çekim hızı süresini artırırken, diyaframı da en açık pozisyona getiririz. Aydınlık ortamlarda ise tam tersini yaparız. Bu modlarda ise örneğin diyafram ayarını biz yaparken, çekim hızı ayarını makine bizim diyafram ayarına bağlı olarak kendisi tespit eder. Aynı şekilde çekim hızını biz ayarlarken, bu kez diyaframı makine ayarlar. Birçok durumda çok işe yarayan bi özelliktir. Olması çok iyi olurdu. Ama olmaması makinenin fotoğraf kalitesini etkilemez, sadece sizi biraz dar alana sürükler. Makineniz iyi bir makinedir. Fiyat performans oranına göre en iyi makinelerden biridir. Zamanla fotoğraf çeke çeke manuel modu da kullanmayı öğrenirsin. İlk başlarda P modunu tavsiye ederim. Selamlar...

 

Tarih: 14 Aralık 2006, 11:19 - İp: 88.***.**6.67
andydr
andydr (üye)
İstanbul / Amatör

Cevaplar için çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınız. Verdiğiniz bilgilerle kafamda herşey çok netleşti. Tekrar teşekkürler.

 

Tarih: 14 Aralık 2006, 16:20 - İp: 85.***.**0.254
  • 1