pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yazıklar Olsun Hırsızlara

Dün bir haber okudum. Diyarbakır elektriğin %90 ını kaçak kullanıyormuş. Vanda ufo satışında patlama olmuş. Bu yüzden ne kadar trafo varsa patlamış. KUllanılan elektrik faturalara yansımamış.Çünkü diyarbakır gibi kaçakmış. Doğu illerinin nerede ise tamamı böyle imiş.
Bizim ilçemizin eski adı Kürt köyü.Ama böyle bir durumdan bir kürt olarak utanç duyardım doğrusu. Gerçekten utanç verici bir durum. Bunun adı düphedüz hırsızlık. Güneydoğunun büyük bir çoğunluğunun dindar olduğunu geçenlerde bir arkadaşım söylemişti. Dindar bir Kürt nasıl hırsızlık yapabilir. DEvlet bize bakmak zorunda bu nedenle çalıyoruz haklıyız gibi şeyler sadece kendini aldatmaktan başka nedir. Kullanılan elektrikte 70 milyonun hakkı var. Ben hakkıma düşen kısmı HELAL ETMİYORUM. Tekrar yazıyorum. HElal Etmiyorum. Ahirette iki elim bu insanların yakasında olacak.
Batıda da pekçok fakir var.Ama hiçbirisi evini kaçak elekrikle ısıtmıyor. Hatta hiçbir zengininde evini elektrikle ısıttığını duymadım. Zİra evi elektrikle ısıtmak ancak hırsızların cesaret edebileceği pahalı bir fiil.Fakirlik hırsızlığa bahane olamaz, olmamalı.
Hangi insaf sahibi kuyuya rezistan atarda 24 saat sıcak su kallanır, hangi insaf sahibi tavana karyola bağlar ve elektrik verir bununla ısınır. Hangi insaf sahibi evi yaparken kaçak elektrikle ısınmaya göre tertibatını ayarlar.
Bunu yapanlara yazıklar olsun diyorum. Bunu bir Kürt köylü olarak söylüyorum. Bu sebeple kimse bana faşist diyemez. HAKKIM HELAL DEĞİLDİR.

#pazarbey' tarafından 13.01.2008 18:23:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Ocak 2008, 12:01 - İp: 88.***.**7.106
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

sevgili gajin,
karedeniz köylerindeki insanların bir eli yağda bir eli bal da sanki... ama hiçbir laz ın bombayla çocuk öldürdüğünü ne gördüm ne duydum, çünkü karadenizli iş adamları her zaman yatırımlarını karadenize yapmaya çalışırlar, kalkınmaya çalışırlar... benim tanıdığım hiçbir doğulu zengin yatırımını erzurum a diyarbakır a yapmaz, tanıdığım mardinli multi milyarder iş adamları var, kiracıları da olmuştum onların, bütün yatırımları akdenizde, onlara da sordum, biz enayimiyiz diye cevap vermişti avukatları....

bu mesele çok uzun, konuş konuş bitmez, devletin de çok hatası vardır , ama teröre destek veren doğu halkının da oradaki gelişmemişliğe büyük katkısı vardır... herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım, devlet son yıllarda bu atılımı yapmaya çalışıyor, bence sıra biraz da halkın duruşunu göstermesine geldi... ama oy verdikleri partileri teröristlere kardeşim diyerek daha da kötüleştiriyor durumu...

yazdıkça yazılıyor bu konuda , bunlar son cümlelerim olsun, kimseye kahrolsun demiyorum, herkes kardeş olsun, ama kardeş olmak isteyenler kardeş olsun!


---------------------------

bu arada , diyarbakır ın 1 yıllık kaçak kullanımının devlete zararı 350 milyon dolar ! bu paraya acaba diyarbakır a kaç fabrika kaç hastane yapılırdı ?

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 19:57 - İp: 88.***.**6.57
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

terorle mucadelede harcandıgı soylenen tutarda 300 mılyar dolar.300 mılyonun sonuna 3 sıfır daha atıyorsun yanı..bu parayla acaba neler yapılırdı?
teror 25 yıllık bir olgu dıye kabul edersek 300.000.000x 25 =7.500.000.000 yanı 7.5 mılyar dolar
hala 300 milyarın yanına bile yanasamıyor.

bazıları tutarın bukadar olmadıgını soyler,diyelimki 30 milyar dolar.hala kacakcılıktan 4 kat fazla,
kaldıki eger bu tutarın yarısı bile yatırıma harcansa kacak diye birşeyin bukadar zarar vermesi hatta olması bile beklenmemeli.

--

doguda boyleyken karadenizde neden degil soylemi hiçbir gercegi yansıtmaz.bu gibi konulardada acıkcası basit bir soylemdir.demografık gercekleri tamamen gozardı eden ve ucuz sıyaset ve demogojiden oteye gecmeyen bir soylem ...
karadeniz ornegi verdin madem
ben karadenizliyim, ofluyum.
karadenizde zengin az olabilir, ama ac kalan insan yok denecek kadar azdır.
evet karadeniz cok kalkınmıs bır bolge degildir.zaten karadenzli işadamları buraya yatırım yapıyor olsa, kurt tezinin karsısına karadeniz tezi cıkarmak mantıksız olurdu,oyle ya iki tarafından yatırımdan nasıbını almamıs olması gerek.
ama oyle karadenizde durum gulluk gulistanlıkda degil.
trabzonun son yıllarda nasıl gundeme geldigini hatırlamadıgını varsayıyorum.
karadenizde bambaska bir yapı vardır ve asimilasyon daha basarılı olmustur.
işte en basit nedenlerden biride budur.

insan ilişkilerine bakarsak,komsuluk hala daha bir degerdir, bunu harıcınde karadenizde metrelerce kar yagsada koyler kısın aylarca ulasıma kapanmaz,dag koyleri kapansa dahi kişilerin kıs boyunca yetecek erzakı herzaman vardır.benım cocuklugumda bile koye yaz kıs hergun ekmek gazete vs envai cesit ihtiyac malzemesi getiren arabalar vardı.karadenizde bebeler camı dahı olmayan evlerinde donarak olmez.
karadeniz insanı cok fakir olabilir,ancak aclıgı bukadar agır yasamadı..
karadeniz dogudan ozellikle cay toplama zamanları cok goc alır, yarıcı denilen işciler yazın karadenizde cay toplama işinin yarısından fazlasını yapar.
peki bir insan neden vandan kalkıp trabzona rizeye cay toplamaya gelir???
madem namusuyla calısmaya nıyetli???geldigi yerde calısmazmı?

cevabı bılıyorsunuz.

----------
dogudaki işadamları enayımıyım derken, ben fabrıka kurdugumda kimse korumayacak,devlet tesvik vermeyecek, maliyetlerin uc katına cıkacak (hammadde maliyetı, vergiler, elektrik,su arıtma vs giderleri,sabıt ve degişken maliyetler, tasıma maliyetleri vs vs vs) pkk benden harac alacak,vermezsem fabrıkamı basıma yıkacak belki peşime adam takacak,ustune birde adım pkk destekcisine cıkacak ben enayımıyım dıyordur blkide?yanı yatırım dediginiz işadamıyla degil devlet eliyle yapılmalı,gerekirse ozel yasalarla desteklenmeli tesvikler krediler verilmeli.yine gerekirse 20-25 yıllık surecte devlet eliyle sonradan ozelleştirilecek sekilde yatırım yapılmalıdır.

teroru gormezden gelir kurt dıye bir sey yoktur bunlar karda yururken kart kurt sesleri cıkarırlar ondan kurt denir diye yok sayarsan, terorun ilk orgutlenmeye basladıgı yıllarda bolgeyı gozardı edersen,sonra nerede hata yaptım dıye cok dız doversin.şimdi yapılması gereken hazır operasyonlarla orgutu zayıflatmısken ve hazır pkk ipini koparmıs boga gibi oraya buraya saldırıp imajını yerle bir ederken bolgeyi tekrar kazanmaktır.balık dagıtarak degil,balık tutmayı ogreterek.

uzatmaya gerek yok,
eger mesele kurt meselesiyse karadenizliler neden baskaldırmıyor diye bir soylem sadece avuntudur.
karadenizliler yapmıyor demekki kurtlerin kanı bozuk demekten baska anlamı yoktur.
oyuzden boyle seylerle avunmayı bırakmak ve olaya dolaylı degil direkt bakmak gerek.

hırsızlıgın her turlusu haramdır, lanet olsun.
ama burada slogan atmaya baslamayalım,herseyıde bir gruba yıkmayalım.



not: karadenizle ilgili soylemlerime katılmayan karadenizlilerde vardır,onların acısındanda dınlemek isterim.

#gaijin' tarafından 13.01.2008 20:59:42 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 20:58 - İp: 88.***.**8.62
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili çağdaş hiç söze başlamdan şunu öğrenmek isterim..
Doğuda Diyarbakır Batman şırnak veya vanda fark etmez yaşadın mı..
Köylerini gezdin mi? Ahaliysiyle bir gün geçirdinmi? Hacı Bayaı dinledin mi? Ya GAP projesinin sonuçlarından haberin var mı?
Peki doğudaki yatırımların yurt dışına açılması için en yakın limanın -Ki Harem limanlarından daha yakındır uluşlararası merkezlere- iskenderun olduğunu biliyor musun?

Öte yandan Karadenizdeki asimilasyondan kastın ne? Türkleştirildik mi yani? Yoksa Rumlaştırıldık mı?..Hangi asimilasyojndan bahsediyorsun?

Sen açlıktan hiç kimse ölmemiştir derken o karadenizli kadınların kışın bir avuç fasulye yemek için yağmurlarda tarlanın dibine kayan toprağı ssepetleri ile 100 m yukarı yani tarlaya taşıdıklarını ve böylece fasulye ektiklerini biliyor musun?

Sen annene babana sor bakalım..1960 larda o bölgede yaşanan açlığı..Biliyorum bütün yurtta yaşanmıştır o sıkıntı ama sen açlık çekmedi diyorsun ya..Evet çekmediler çünkü "ot" kavurdular..Patatesten ekmek yaptılar..BNunları biliyor musun?

Sevgili çağdaş burada doğu ile kuzey si.ik yarışına sokmak istemem ama hiç bir gerekçe buna açlık dahil hiç bir gerekçe devletin elektriğini sorumsuzca kullanmayı hak gösteremez..

öte yandan bize de fındık toplamaya gelirler..ama bu onların yaşam tarzı olmuş..Bak Durağanda da varlar..İnan kölyerini görsen Durağanın en zengin köyü.:Ancak nisan geldi mi okuldaki büütün çocuklarını alıp gidiyorlar..Nereye biliyor musun? Tuğla fabrikalarına, Yozgattaki kömür ocaklarına, Kastamonudaki ormanlara..

Burda sevgili kürt kardeşlerim nolur üzerlerine alınmasın.Ben sadece onların ne kadar çalışkan olduklarını vurgulamak için bunu söylüyorum.:yani doğudan kalkıp gelişleri sadece fakirlik değil..Bu onların yaşam tarzı.Dünyayay açılma uğraşları.:Bize Diyarbakır merkezden üniversite öğrencileri geliyor ya..

Bu tartışmadan nefret ediyorum..hele hele ucu Türk-Kürt çıkmazına varaırsa..

Benim bizzat yaşayarak gördüğüm şu..

Doğuda devlet nimwetlerinden halkını esirgememiştir..yatırımları madem örnek verildi karadenizden bile fazladır...leyla zananın cudi eteklerindeki köyüne su götürmek amacıyla yapılan ytrımları gördükten sonra bana hiç kimse doğu ihmal ediliyor denmesin..

el insaf kışın 3-5 haneden kurulu "köylerin" yolları açılması için harcanan parAnın yekününü düşünün.Ama benim köyümün yolları halen daha kağnıların geçeceği genişlikte..Ve taşsız.. Ve benden vergimi söke söke alacan, elektrik faturamı fazilendirecen..Türkiyenin başka yerlerinde de vatandaş kuyusunu elektirkle ısıtacak..
Ha

Annem babam dahi bu şeklde davransa hakkımı helal etmem.
Çok kızdım ağzımdan kötü laflar çıkacak en iyisi burda keseyim sonra devam ederim..

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 21:37 - İp: 88.***.**3.135
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Üstadım içerisinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan kaçak elektrik kullananlara bende hakkımı helal etmiyorum YAZIKLAR OLSUN!... diyorum. Ama bir yandanda kendi kendime soruyorum. Her fırsatta kaçak enerji kullanımının önlenmesi konusunda yetkili ve yetkisiz pek çok kişilerin beyanatlarını okuruz. Hatta ara sıra kaçak enerji kullanımından pek çok kişinin yakalandığını duyarız bu yakalanan kişilere verilen komik cezalara şahit oluruz.

Ancak enerji hırsızlığından yakalananlara verilen komik cezalar bana bundan bir kaç yıl önce Gaziantep'te bir kaç dilim baklava çalan çocukların aldığı 6 yıllık hapis cezasını hatırlatıyor. Burda baklava çalan çocukların savunmasını yapmak gibi bir tasamda yok kim olursa olsun çalıyorsa cezasını çekecek, çekmeli.

Bu güne kadar kamu yararına olan maddi ve manevi değerleri çalanlara verilen en ağır ceza nedir? Şahsen ben bilmiyorum. Bildiğim tek şey bankaları hortumlayanların, enerji hırsızlığından yakalananların ve kamu hizmetine sunulmuş pek çok değerleri çalanların ellerini kollarını sallıyarak paşalar gibi aramızda dolaşıyor olmaları ve bir kaç dilim baklava çaldıkları için 6 yıl hapis cezası verilen çocukların olduğudur. Evet bana bu nasıl bir çelişkidir dedirtenlerede YAZIKLAR OLSUN!...

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 21:43 - İp: 85.***.**0.107
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Kaçak kullananların CMUK larıyla saray yavrusu yaptır, sonra arkalarından lanet oku

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 22:07 - İp: 85.***.**5.71
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 22:30 - İp: 88.***.**7.106
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vergi rekortmeniyim ben kardeşim vergi. Kütahyada ilk 5 içindeyim. İnşallah bu sene 1. olcem. En azından ilk 3 e gircem.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 22:33 - İp: 88.***.**7.106
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sefer hocam mesaj kutusundan bekleniyorsunuz
konuyu daha fazla esasının dısına tasımayayım dedim.
---

pazarbey evinde kuyu varmı nasıl ısınıyor???
odalar nasıl ısınıyor??
elektrik satının nosu ne?
ortalama bır şatonun aylık elektrik tuketimi nedir???

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 22:42 - İp: 88.***.**8.62
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Gaijin kuyum yok ama açtırmayı düşünüyorum.
Odalar yerden ısıtma ile ısınıyor. Borular yerde ve içinden elektrenk değil ıscak su geçiyor.
Nosunu bilmiyom valla
Bu ay gelen fatura 150 ytl. Hanım korkusundan saklamış faturayı.

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 22:49 - İp: 88.***.**7.106
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Mesaj kutuma baktım çağdaş..Sen de bi zahmet bakıver.Meseleyi kişileştirmeyelim

 

Tarih: 13 Ocak 2008, 22:49 - İp: 88.***.**3.135